Sałatkowe menu na Sylwestra Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z surimi i zielonym groszkiem Sałatka z pieczonych buraków z fetą Ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka
Kulinarne przygody Gatityjest on składnikiem wielu sałatek czy też surówek. Konieczce skuście się i przygotujcie tę wariację smaków. Sałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem Składniki : 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka - korzeń kawałek selera 1 puszka mieszanki kukurydzy z groszkiem 4-5 średnich ogórków konserwowych 1/2 małego słoiczka czosnku marynowanego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijako dziecko często towarzyszyłam mamie w kuchni podczas robienia ciast. I nie mogłam zrozumieć, jak to, do ciasta daje się kaszę manną, budyń w proszku albo o zgrozo ugotowany ziemniak. Dopiero po latach zrozumiałam, że wszystkie te rzeczy stosujemy po to, aby sernik nie opadał i chodzi o dobre źródło skrobi. Dla zwolenników ciast z posypkami, proponuję zwykły cukier puder
Mieszam w GarnkuCarpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem
Kulinarne przygody Gatitywino, dodać grzybki suszone i piec jeszcze 40 minut. Piec bez przykrycia. W miarę potrzeby podlewać minimalnie wodą. Mięso odwrócić. Na koniec wlać śmietanę i wymieszać. Smacznego, podawać z ziemniakami
Kuchnia Pokoleńtylko z samym majonezem… ja Wam pokażę w jaki sposób przygotować ją na trochę inny sposób. Tradycyjna sałatka warzywna – składniki 4 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 4 ziemniaki 4 jajka 1 mała cebula 4 ogórki kiszone 1 łyżka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól pieprz szczypta kwasku cytrynowego łyżeczka cukru Tradycyjna sałatka warzywna – przygotowanie Jajka gotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mogłyby „iść do śmieci”. Zwykle składała się z podwiędniętej włoszczyzny, którą moja mama trzymała w dużym plastikowym wiadrze pod kuchennym blatem. Jak na Polkę przystało, dodawała do niej na ziemniaki oraz w zależności od pory roku warzywa sezonowe. Najczęściej kalafiora i fasolkę szparagową – jeśli mieliśmy szczęście, aby je „dostać”. Doprawiała zupę sporą ilością śmietany kremówki, a następnie obficie posypywała
Jem więc Jestemostry sos pomidorowy, wsypać paprykę mieloną do sosu dodać fasolę z wodą po gotowaniu, dodać przyprawy pozostałe i gotować z 15 minut na średnim ogniu, podawać do pieczywa lub ziemniaków - taka fasola jest najlepsza na drugi dzień po ugotowaniu..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwersja śledziowa;) Udekorujcie ją paseczkami ogórków kiszonych lub marynowaną papryką. Mam nadzieję, że czasem będziecie po nią sięgać (i nie tylko od święta;) Składniki: 5 większych ziemniaków ugotowanych w mundurkach i ostudzonych pokrojonych w drobniejszą kostkę 2 marchewki 2 pietruszki 2 ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę 1 nieduży por drobno posiekany 1 jabłko obrane i drobno posiekane
Zasmakuj KuchniZupa grzybowa na zakwasie z kiszonej kapusty Składniki: Suszone podgrzybki, borowiki – 120g Woda do namoczenia grzybów – około 500ml Seler – ½ korzenia Pietruszka – 2 korzenie Marchew – 2 sztuki Ziemniaki – 2 sztuki Czerwona soczewica – 4 łyżki Zakwas z kiszonej kapusty – 600ml Czosnek – 2 ząbki Suszony majeranek, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy Śmietana 12% - 3 łyżki Koperek Masło – 2 łyżki Wykonanie: Suszone grzyby
Kuchnia Bon Appetitpatelnię wrzucić piórka cebuli oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Poddusić całość razem z polędwiczką. Sos zagęścić mascarpone oraz mąką wymieszaną z wodą. Zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami, ryżem albo świeżym chlebem
Magiczne Życie MartyPachnące przyprawami, masłem i delikatną nutą cytryny. Soczyste i delikatne kawałki kurczaka. Idealny mięsny dodatek do ziemniaków, makaronów, kasz, ryżu. Możecie je także wykorzystać do domowych tortilli z dodatkiem sałat i warzyw. Smacznego:) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki oleju sól, pieprz, vegeta natur, chili, bazylia, majeranek, lubczyk, przyprawa do kurczaka sok z połowy cytryny łyżeczka startej skórki
Zasmakuj Kuchnimniejszym ogniu z40-45 minut, otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie udka wyjąć na talerz, do wywaru wsypać mąkę i mikserem wszystko zmiksować, zagotować do zagęszczenia sosu, podawać z ziemniakami np. czerwoną kapustą z mojego przepisu "zobacz TUTAJ" - smaczne, aromatyczne danie z gęsią..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnadzieję, że Was nie zanudzę ale dziś znów mam propozycję na śledzie. Śledzie w śmietanie i mascarpone z szalotką i imbirem świetnie smakują z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach lub z pieczywem. Już możecie je przygotować na Wigilię. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniświat Pięknego Jasia, tradycyjnie uprawianej na tyczkach odmiany fasoli, wprowadza nas jej królowa, pani Janina Molek z Doliny Dunajca. Polska kojarzy się raczej ze 40 potrawami z ziemniaka niż z fasoli, ale Mikołaj Rey wierzy w jej nieodkryty jeszcze potencjał. Nie można się nie zgodzić, patrząc zwłaszcza na pasztety i liczne desery z fasoli. No właśnie. Fasola na słodko
Ugotowane pozamiatane