Ziemniaki okraszone cebulą, posypane koperkiem, jajko sadzone posypane szczypiorkiem, pomidor malinowy, rzodkiewka, maślanka (niewidoczna na zdjęciu
JejKuchniadoprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 80 minut (co jakiś czas mieszam). Danie można podać w plackach tortilli z sosem czosnkowym, z ryżem lub pieczonymi ziemniakami
JejKuchniaKotlet schabowy z jajkiem, ziemniaki z kwiatkami z marchewki, rzodkiewka z ogórkiem, śmietaną i koperkiem, ozdoby z ogórka, papryki, marchewki i koperku
JejKuchniaZiemniaki pieczone. Polędwiczka smażona. Warzywa: papryka czerwona i ogórki w zalewie musztardowej. Sos czosnkowy
JejKuchniaDynia makaronowa, mało znane w Polsce warzywo, to prawdziwy skarb, z którego można wyczarować cuda. Dynie i ziemniaki przywędrowały do nas z Ameryki i choć obie te grupy roślin doskonale udają się w naszym klimacie, to dynie nie zdobyły dużej popularności. A szkoda. Dynia makaronowa nie bez powodu nosi taką nazwę (po angielsku spaghetti squash), można z niej bowiem przygotować
PaleoSMAKkotlety i przykryj je farszem. Całość zapiekaj (pod przykryciem) w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp startym serem. Kotleciki podajemy z frytkami, ziemniakami lub z grzankami. Bardzo dobrze smakują z dodatkiem sosu czosnkowego ( przepis). PS: Danie możesz przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki a podgrzać dopiero przed przyjściem gości
Alutka-Gotujelekko sprężysta. Gotowy sernik przestudzić w lekko uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. DODATKOWO: - Gorzka czekolada starta na tarce/ obieraczce do ziemniaków Na schłodzony sernik wyłożyć pomarańczowy budyń i wyrównać. Oprószyć startą czekoladą. Sernik smakuje najlepiej na drugi dzień, kiedy jest mocno schłodzony. Sernik przechowywać cały czas w lodówce
Calzonella.commoim zdaniem smaczniejszy. Z czym to się je? Świetnym dodatkiem będzie dostępny na blogu jogurtowy sos z miętą . Kotleciki z takim sosem możemy podawać solo lub w towarzystwie ziemniaków, a nawet w tortilli lub wpakować do naleśników . W każdej z tych konfiguracji będą świetnie smakowały. Artykuł Kotleciki z zielonego groszku pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanWypieki z fasoli na słodko, są znane od dawna, tak samo jak te z dodatkiem ziemniaków. To wcale nie są wymysły naszych czasów, gdzie odchudzanie nie jest już modą, trendem. Czasem wręcz trąci opętaniem i psychozą. Nasze babki i prababki znały te sposoby zastępowania mąki. U nas to jest kaprys i szukanie lżejszej wersji, dla nich to była konieczność
Dieta moja pasjawarzywami, w formie kremu smakuje rewelacyjnie. Dzisiaj podałam ją z chipsami z selera, kleksem śmietany i posypałam kiełkami. Wyszła pyszna i lekka. SKŁADNIKI : 400 g brokułów 4 ziemniaki 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula 2 łyżki masła 1.5 l bulionu sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku gęsta śmietana podaję przepis na - chipsy z selera pieczone
Kulinarne Fantazje MarioliSurówka z kapusty z potartą marchewką to jedno z moich kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Najczęściej stanowiła ona dodatek do tłuczonych ziemniaków i kotlecików mielonych. Dzisiaj przygotowałam swoją wersję, ulepszonej moim zdaniem, popularnej surówki Coleslaw. Dodałam, zamiast majonezu lekki jogurt naturalny i ziarenka czarnuszki, które świetnie smakują z marchewką. Taka surówka to podstawa zimowego menu! Surówka Coleslaw z czarnuszką Składniki
Moja smaczna kuchniaTwoim królestwie. Zatem co zrobić aby mężczyzna zaczął z nami gotować? Jak go zwabić do tej kuchni? Czym zachęcić? No przecież nie hasłem: "No dobra to Ty najwyżej obierz ziemniaki a ja zrobię resztę (tu ewentualnie może paść zamiennie: marchewkę, pietruszkę, albo :"Jak Ty to robisz, daj ja zrobię już sama"). Strzał w kolano gotowy! Gdyby mnie ktoś zaprosił
SMYKWKUCHNIzdrowo Zimowa Zupa Grzybowa ; blog rabarbarowo Barszcz biały z grzybami ; blog Czerwień i błękit PIEROGI i USZKA Pierogi z soczewicą ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Orkiszowe pierogi z ziemniakami i grzybami ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Pierogi z kapustą i grzybami ; blog Barbara Maria w kuchni Pierogi z kapustą i grzybami ; blog W kuchni Katie Pierogi z karpiem
Weekendy w domu i ogrodziezasadzie powstała na szybko, do mięsnego obiadu i pieczonych ziemniaków. Jak w większości przypadków na szybko, tzn. z tego co było pod ręką, w lodówce. Bez wychodzenia z domu:) Można ją podawać do bagietki z masełkiem, pieczonych chrupiących tostów, sprawdza się ( jak się szybko okazało) jako smaczny dodatek do mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska
Zasmakuj Kuchnibułce tartej. Smażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu, ale na niedużym ogniu, aby wszystkie warstwy się usmażyły a wierzch nie spalił. Podawać na ciepło z ziemniakami/ ryżem/ kaszą i surówką
Simply Food