ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1683/2562)

wątróbka z kurczaka w przyprawie do wieprzowiny... 208

duisić pod przykrywką z 10 minut na średnim ogniu na koniec wsypać majeranek i wymieszać, na talerzu do smaku posypać solą i pieprzem - wątróbka smakuje i na ciepło z ziemniakami i na zimno do pieczywa...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Smażona kania 188

mlekiem, następnie obtoczyć w bułce tartej.  Kotlety smażyć na średnio rozgrzanej patelni do przyrumienienia się każdej ze stron.  Smażona kania dobrze smakuje sama lub według uznania z ziemniakami, czy też makaronem i ulubioną surówką. Zobacz również: schab pieczony z grzybami

Kuchcik gotuje
Pierogi babci Kazi – ruskie z miętą 201

wody szczypta soli 2 łyżki oleju Z powyższych składników zagniatam ciasto. Powinno być miękkie. Należy je cienko rozwałkować i szklanką wykroić okręgi.   Składniki na masę: około 6 średnich ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie 250 g sera białego sól pieprz 1 łyżka mięty (listki roztarłam w dłoniach aby były małe kawałeczki, ale jak pokazuje zdjęcie większe też się trafiły

MojaQchnia.pl
Pierś z kurczaka z kapustą włoską. 208

dusimy 15 minut. po tym czasie doprawiamy solą czarnym pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy kapary, koperek oraz natkę pietruszki, dusimy jeszcze około 10 minut.  Można podawać z ziemniakami lub ryżem, ja jadłam samą kapustę z kurczakiem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Duszona Karkówka z Cebulą 426

gładkiej konsystencji. Na patelni w której smażyliśmy karkówkę umieszczamy kawałki przesmażonego mięsa i zalewamy przygotowanym "sosem". Wszystko dusimy na niedużym ogniu ok. 60 minut do miękkości mięsa. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami.        Moje posty

Słodka Strona
Kalafiorowe risotto z parmezanem 416

Kalafiorowe risotto z parmezanem – to pomysł na dodatek do obiadu zamiast tradycyjnego ryżu, ziemniaków, czy kaszy :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:100%;} } @media(max-width:600px) { .ads-right {margin

Kulinarne Przeboje
Delikatne pulpeciki w sosie 246

potrawy (w przeciwieństwie do reszty domowników ;-)). Dlatego często robię te klasyczne pulpeciki. Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne. Miła odmiana od pomidorowych sosów. Świetnie komponują się zarówno z gotowanymi ziemniakami, jak i frytkami. Składniki -500 g mięsa mielonego (zazwyczaj używam wieprzowego) -1 cebula -3-4 łyżki bułki tartej -1 jajko -mała pietruszka -1 marchewka -sól i pieprz -listek laurowy, ziele

Zielona Kuchnia
Leczo 211

pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodać obie papryki, majeranek i koncentrat. Dokładnie wymieszać i dusić kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem albo gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Zielona Kuchnia
Żeberka duszone w kapuście kiszonej 225

Lekka odmiana od tradycyjnie przygotowywanych żeberek. Poza długim czasem duszenia niewiele przy nich pracy. Kapusta kiszona nadaje im pyszny kwaskowy aromat. Idealnie smakują z gotowanymi ziemniakami. Dla urozmaicenia o kapusty można zetrzeć małą marchewkę. Składniki -800 g żeberek wieprzowych (najlepiej chudszych) -700 g kapusty kiszonej -2 cebule  łyżka mąki -łyżeczka kminku -listek laurowy -2-3 łyżki oleju do smażenia

Zielona Kuchnia
Paprykarz wieprzowy 246

Kolejna odsłona duszonego mięsa w sosie. Bardzo soczyste i delikatne w smaku. Idealne do ziemniaków czy klusek śląskich.  Składniki -600 g wieprzowiny -3 łyżki oleju -3 ząbki czosnku -łyżka koncentratu pomidorowego -1,5 łyżki słodkiej papryki -pół łyżeczki ostrej papryki -po pół papryki czerwonej i zielonej (można użyć całej czerwonej) -100 ml słodkiej śmietany -sól i pieprz Przygotowanie Mięso

Zielona Kuchnia
Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem, czerwoną cebulą i mozzarellą 275

mięso nie przywarło do brytfanny. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30-35 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami ! Smacznego

Gotuj z Mąką
Schab z kurkami w sosie z koperkiem 205

Mięso musi być miękkie. Zagęścić sos mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu i zagotować. Wlać śmietanę, dodać pozostały koperek, wymieszać. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem. Smaczny obiadek, polecam

Kuchnia Pokoleń
Domowa karotka – napój dla każdego 160

Domowa karotka to zdrowy i pożywny napój, który smakuje każdemu. Bez chemicznych dodatków, za to z samych darów natury. Polecam! Składniki: 1 duży słodki ziemniak amerykański (około 200 g) 1 marchewka (około 100-120 g) 1 1/2 szklanki wody 2 soczyste pomarańcze 1/2 szklanki soku pomarańczowego (najlepiej ze świeżo wyciśniętych owoców) woda (według uznania w zależności od preferowanej konsystencji produktu

Lamarida.pl
Sos pomidorowo - paprykowy 203

Letnio - jesienne zbiory ciąg dalszy. Tym razem pomidory i papryka <3 Gotując sos mięsny lub warzywny do makaronu czy ziemniaków prawie zawsze dodaję paprykę, to taki nierozerwalny element w mojej kuchni. Zabierając się za przetwory pomyślałam, że poszukam w sieci podobnego sosu aby można go było zamknąć w słoiku i znalazłam na blogu Filizofia Smaku , postanowiłam zaczerpnąć sporej inspiracji

Życie zaczyna się w kuchni
Schab pod pierzynką z marchwi i sera 254

Schab pod pierzynką to niebanalny, a zarazem bardzo prosty w wykonaniu przepis na pyszny obiad. Podajemy z ziemniakami bądź ryżem i ulubioną surówką. Składniki na schab pod pierzynką: kilka plastrów schabu (wg potrzeb) średnia marchew mała cebula ok 2 łyżki majonezu musztarda ser żółty wędzony sól, pieprz Przygotowanie Plastry schabu rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem z obu stron. Przekładamy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania