Smażone pierożki z grzybami 205wbijamy jajko, dodajemy sól. Zagniatamy ciasto. Farsz : Grzyby gotujemy około 20 minut. Ugotowane grzyby odcedzamy i mielimy w maszynce lub innym malakserze. Ja swoje przepuściłam przez maszynkę do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane. Dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą, jajko. Mieszamy. Na maśle podsmażamy cebulę, następnie dodajemy nasz farsz grzybowy i smażymy razem na wolnym ogniu przez 10 min. Przygotowane ciasto
Życie zaczyna się w kuchni
Paluszki rybne dla dzieci 357sporą ilość oleju (pozwoli to na krótsze smażenie). Wkładamy na patelnię paluszki rybne i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe! Paluszki rybne doskonale smakują zarówno z dodatkiem ziemniaków jak i ryżu. Można je podawać z gotowanymi brokułami lub surówką z kiszonej kapusty
Dieta bez mleka
Gołąbki z kapusty włoskiej - z mięsem i pieczarkami 549następnie wlewamy do całości. Mieszamy aby sos był jednolity. Delikatnie wkładamy z powrotem do sosu gołąbki. Podgrzewamy na małym ogniu przez 15 minut. Gołąbki podajemy z gotowanymi ziemniakami polanymi sosem lub z pieczywem
Qchnia po prostu
Schab duszony 295jest super prosty. Nie potrzebujesz nawet gotowego bulionu. Idealne połączenie warzyw i mięsa. Te pyszne kawałki kruchego schabu z cebulą, pieczarkami i wspaniałym sosem zaprawionym śmietanką możesz podać z ziemniakami gotowanymi. Cudownie smakują też kluski śląskie lub pyzy ziemniaczane . A do tego surówka z czerwonej kapusty .. To dopiero pomysł na obiad
AniaGotuje.pl
Kotlety mielone w sosie pomidorowym 401całej rodziny. Moja rodzina bardzo lubi takie kotlety. Ich przygotowanie jest naprawdę proste. Kotlety są soczyste i naprawdę pyszne. Miła odmiana od tradycyjnych smażonych kotlecików. Idealnie pasują do ziemniaków i najróżniejszych kasz. Polecam. Prosto, szybko i tanio. Kto z Was lubi takie obiady? Składniki: Na kotlety: 500 g mięsa mielonego – u mnie wieprzowo-wołowe 1 cebula 1 jajko bułka
Słodkie okruszki
Sznycle z indyka w sosie curry 185minut. Mąkę mieszamy ze śmietanką i odrobiną bulionu z patelni. Wlewamy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze kilka minut. Obsypujemy natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub ziemniakami
VioletoweKucharzenie
Cukinia smażona w głębokim tłuszczu 180worka, potrząsając workiem, obtaczać w mące. Wyjąć i odłożyć na papierowy ręcznik. W głębokiej, niedużej patelni ( używam małego woka) lub rondlu rozgrzać tłuszcz ( jeżeli wrzucimy do oleju np kawałek ziemniaka i olej wokół niego olej skwierczy, to znaczy że jest rozgrzany). Na rozgrzany olej wrzucać plasterki cukinii. Pilnować aby się nie przypaliły. W zależności od grubości, będą się smażyć
Stare Gary
Pikantne bakłażanowe roladki z kurczakiem w sosie pomidorowym 166zioła, parmezan i pyszny sos pomidorowy rozkręcą całość do końca. Dzięki kilku składnikom możecie w prosty sposób wyczarować ciepłe danie z włoskim powiewem smaków :) Podawać można z kaszą, ryżem, ziemniakami lub pieczywem. Niech będzie pysznie! :D Pikantne bakłażanowe roladki z kurczakiem w sosie pomidorowym Potrzebujesz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 bakłażan 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste 241Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste Kotlety schabowe opiekane w panierce i podawane z kapustą oraz ziemniakami to jedno z najbardziej tradycyjnych dań w naszym kraju. Serwuje je się zazwyczaj w niedziele, jako drugie danie, zaraz po rosole. Dziś polecam lekką odmianę – marynatę do mięsa, dzięki której bardzo zyskuje ono na smaku, jest mięciutkie, kruche, soczyste i aromatyczne
Blog z Apetytem
Kotlety mielone drobiowe z papryką 303dzisiejszy obiad polecam pyszne kotlety mielone z papryką. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Można je podać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: ½ kg mięsa mielonego drobiowego, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 1 jajko, 1,5 szklanki bułki tartej, sól, pieprz, oregano, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Paprykę oraz cebulę kroję w małą kosteczkę. Warzywa dodaję do mięsa mielonego. Następnie
Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak z sezamem czyli tanie danie 127smacznym. Zamiast ćwiartek z kurczaka można w tej marynacie przygotować także polędwiczki drobiowe. Taki obiad można też przyrządzić w wolnowarze, gotując razem z mięsem, przekrojone na połówki lub ćwiartki, ziemniaki, które nabierają wówczas wyjątkowego smaku. Kurczak z sezamem czyli tanie danie Składniki - proporcje na dwie osoby 2 duże ćwiartki z kurczaka 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę olej rzepakowy
Cztery Fajery
Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 203godzin i temperaturę 90 stopni. Pokrywę zdejmujemy na około godzinę przed końcem pieczenia Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important
Cztery Fajery
Kotlety mielone z mięsa mieszanego 171rozgrzanym tłuszczu na niezbyt silnym ogniu z dwóch stron na rumiano. Pod koniec smażenia, na każdy kotlet dać trochę tłuszczu i dosmażyć w piekarniku około 10 minut. Podawać z ziemniakami, z jarzyną z wody, kalafiorem, marchewką i surówką z warzyw. Kotlety mielone z mięsa mieszanego
Cztery Fajery
Gulasz warzywny na bazie selera 223ogniu. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem do smaku i posypujemy zieleniną, np. natką pietruszki. Taki gulasz można podawać samodzielnie lub z dowolną kaszą. Ja podałam z upieczonymi plastrami ziemniaków i surówką z marchewki i jabłka
Kulinarne przemyslenia
Roladki schabowe nadziewane jarmużem 194suszonymi pomidorami, zawinąć ciasno w roladki. Panierować kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złocisto. Podawać z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Wanilia i Kardamon