ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1486/2562)

Placki z cukinii z wędzonym boczkiem 92

niego wędzony boczek i starty żółty ser. W ten sposób powstały aromatyczne, pełne smaku i bardzo sycące placki. Boczek to jeden z naszych ulubionych dodatków do makaronu, ryżu, ziemniaków i placków między innymi ziemniaczanych. Do placków z cukinii dodaliśmy go po raz pierwszy i rezultat przeszedł nasze oczekiwania. Z pewnością nie jest to wegetariański obiad . Ale placki z cukinii

Kuchnia Na Wypasie
Łosoś z ryżem kalafiorowym z cukinią 104

cukinii , zamiast tradycyjnego chrupiącego ciasta pizzy, przygotowuję oszukany spód z kalafiora. Oba wspomniane warzywa wykorzystałam też do przygotowania „ryżu”, który zastąpił mi klasyczny ryż lub pieczone ziemniaki, często pojawiające się w mojej kuchni jako dodatek do dań rybnych. SPRAWDŹ TEŻ : Inne sprawdzone przepisy na pyszne obiady znajdziesz w zakładce OBIAD . Przygotowanie takiego zdrowego zamiennika jest bardzo proste. Świeżego

Na-talerzu.pl
Pierś z indyka w sosie pieczarkowym 83

sosu pieczarkowego. Gotować razem jeszcze ok 20 minut. https://www.bardzogrubysmok.pl/piers-z-indyka-w-sosie-pieczarkowym/ Podduszone pieczarki z cebulą Gotowy sos pieczarkowy Duszenie indyka w sosie pieczarkowym Indyk w sosie pieczarkowym podany z ziemniakami i pomidorami Artykuł Pierś z indyka w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu Bardzo Gruby Smok

Bardzo Gruby Smok
Surówka z kapusty kiszonej. 108

przepis na pyszną domową surówkę z kapusty kiszonej. Jeśli sami kisicie kapustę lub kupujecie ze sprawdzonego źródła będzie smakowała jeszcze lepiej. Ja najbardziej lubię klasyczne połączenie tzn.: ryba panierowana, ziemniaki i do tego właśnie surówka z kiszonej kapusty. Dla mnie połączenie idealne, przepis na najpyszniejszy, domowy obiad. Prosta, smaczna i przede wszystkim zdrowa surówka z kapusty kiszonej. Zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

To co lubię - gotuję i polecam
Pulpety w sosie pomidorowym 85

Dzisiaj przepis na szybki obiad, pulpety możecie podać z kaszą jęczmienną, gryczaną czy z ziemniakami. Są smaczne i szybkie w przygotowaniu. No i smakują maluchom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulpety w sosie pomidorowym Składniki 300 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 żółtko 1 sucha bułka mleko do namoczenia bułki 500 g passaty pomidorowej 1 duża cebula tymianek rozmaryn

To co lubię - gotuję i polecam
Jaja eklery 82

było zbyt fotogeniczne jednak przy kolejnym nabrałam wprawy. Zdecydowanie nie jest to smak tradycyjnego jajka sadzonego. Jajka w ten sposób zrobione możemy podawać jako samodzielne danie lub z młodymi ziemniakami i lekką sałatą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jaja eklery Składniki 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki tartego sera np.parmezan 5 łyżek bułki tartej 1 jajko do panierowania olej

To co lubię - gotuję i polecam
Klopsiki duszone w kapuście 106

false false PL X-NONE X-NONE Wbrew pozorom, to szybki obiad. Mamy teraz młode warzywa, które bardzo szybko się przygotowują :) Smaczna i syta potrawa, którą możemy zajadać z ziemniakami, kluseczkami lub najprościej z bagietką. Składniki: 700g mięsa mielonego u mnie z łopatki ale może też być mięso drobiowe Pół główki białej kapusty 2-3 duże pomidory, najlepiej malinowe

W garach u Gosi
Bitki wołowe 84

Dzisiaj propozycja na obiad, uwielbiam wołowinę, właściwie cała rodzina bardzo ją lubi. Robię ją z różnymi dodatkami i z każdym smakuje idealnie. Może być z ziemniakami, grubym makaronem, kaszą gryczaną, jęczmienną. Do tego kiszone ogórki mmm pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bitki wołowe Składniki 1 kg wołowiny ekstra 2 cebule olej mąka 3-4 łyżki 4-5 ząbków czosnku

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety mielone jak zrazy 113

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Roladki są kruche i smakują wyśmienicie. Można podać je z ziemniakami, ryżem czy kaszą w zależności od upodobań domowników. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

W garach u Gosi
Roladki z gorgonzolą w szynce szwarcwaldzkiej 107

posmarować olejem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.   Całość zalać śmietanką do połowy wysokości mięsa, zapiekać w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 30 minut. Roladki można podawać z ziemniakami lub ryżem w towarzystwie ulubionych surówek

W garach u Gosi
Faszerowany schab z piekarnika 135

około 20 minut przed końcem pieczenia aby mięso ładnie się przyrumieniło. Powstały sos z pieczenia mięsa można przecedzić przez sito, zagęścić i wykorzystać do podania z pieczenią w towarzystwie ziemniaków lub kaszy. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

W garach u Gosi
Kluseczki leniwe 83

sera tłustego lub półtłustego 4 jajka 2-2,5 szklanki mąki szczypta soli 1 łyżka masła 82 % Instrukcje Rozetrzeć dokładnie ser, ja rozcieram takim okrągłym tłuczkiem do ziemniaków :) dodajemy po jednym jajku i ucieramy. Następnie dodajemy 1,5 szklanki mąki, mieszamy i wykładamy masę na stolnicę. Dodajemy tyle mąki żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Zazwyczaj wystarczają 2 szklanki

To co lubię - gotuję i polecam
Żeberka w glazurze miodowo-winnej 83

odrobiną wody i wlewamy do sosu z pieczenia żeberek. Całość zagotowujemy. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i obsmażamy na łyżce oleju. Żeberka oraz jabłka polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami, bagietką lub ulubionymi dodatkami. Jeśli lubicie bardziej pikantne żeberka do przyprawienia ich możecie użyć chili. Artykuł Żeberka w glazurze miodowo-winnej pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Gulasz wieprzowy z kaszą 76

Dzisiaj przepis na mięsny obiad, ja najbardziej lubię taki zestaw z kaszą lub ziemniakami , a do tego buraczki. Lubicie taki obiad? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Gulasz wieprzowy z kaszą Składniki 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól pieprz olej 1 łyżka mąki Instrukcje Mięso kroimy w drobną kostkę, część

To co lubię - gotuję i polecam
Smażone boczniaki 74

czasu warto sobie o nich przypomnieć i zrobić małą ucztę. Kto nie jadł niech koniecznie spróbuje :) polecam. Świetnie smakują same, z pieczywem, lekką sałatką czy jako dodatek do ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Smażone boczniaki Składniki 500 g boczniaków mleko 2 jajka mąka bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Instrukcje Boczniaki zalewamy mlekiem (tak żeby były przykryte) i odstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania