Podlasie ziemniakami i cebulą stoi. I glutenem! Ciężko tutaj przetrwać bez zjedzenia tej podlaskiej trójcy, chociaż jest też szansa na bardziej fancy przysmaki czy kawę specialty. Ostatnio pisałam Wam o tym, co na Podlasiu zobaczyć, dzisiaj odpowiadam na pytanie gdzie zjeść na Podlasiu i czego Read More Artykuł Gdzie zjeść na Podlasiu i czego spróbować pochodzi z serwisu
FlymetothespoonDziś małe conieco z cukinii. Moje dziecko , pewnie jak każde inne , uwielbia frytki. Na szczęście polubił też taki ich substytut . Nie są robione z ziemniaków, nie mają tłuszczu a chrupią i można je jeść z ketchupem. Uwaga!!! szybko znikają . Składniki: - 2 średniej wielkości cukinie - ok 50 g bułki tartej - ok. 50 g startego sera - 2 małe, kurze jajka - sól
Kuchnia Pełna Emocjidanie, jakie pamiętam z czasów studenckich. Przepadają za nią dzieci, nastolatki, ale i dorośli. Nie sądziłam, że po latach będzie mi tak smakować. Najlepiej podawać ją z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz surówką (z marchewki, kapusty, rzodkwi, selera – jaką lubimy). Do kotlecików można też podać dowolny sos: keczup majonez, sos tatarski czy tysiąca wysp. Taki domowy fast food
Poezja smakuPasztet z cukinii i płatków owsianych to pyszne i zdrowe danie na lekki obiad wegetariański lub dodatek do obiadu zamiast ziemniaków. Bardzo proste i szybkie przygotowanie na pewno zachęca do jego zrobienia. Uwielbiam warzywa w każdej postaci, zarówno te w surówkach, jak i pieczone lub gotowane. Nie jestem wegetarianką ani weganką, ale lubię robić sobie dni bezmięsne, do których zaczynam
Kuchcik gotujesię w ustach rybka.. mniam. :). Smażone filety rybne marynowane w kefirze i obtaczane w bułce tartej to świetna odmiana od tradycyjnej smażonej ryby. Ja podaje je z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3-4 filety rybne u mnie mintaj sok z połówki cytryny przyprawa do ryb, sól, pieprz ok 400-500 gęstego kefiru
Blog kulinarny S9.PLsmaku Sposób przygotowania: Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Buraka oraz jabłko ścieramy na grubsze wiórki, marchewkę oraz cebulę na drobnych oczkach (można nawet na tych do tarcia ziemniaków ). Pietruszkę drobno siekamy. Z oleju, soku z cytryny, cukru, odrobiny soli i pieprzu robimy sos do surówki. Gdy cukier i sól się rozpuszczą, dodajemy do poszatkowanych warzyw i dokładnie mieszamy
Kuchnia w czekoladzieWykonane z posiekanej piersi kurczaka z jajkiem i majonezem, z dodatkiem posiekanego koperku, to doskonały przepis na szybką przekąskę, obiad albo kolację. Można je podawać z ryżem na sypko, ziemniakami oraz ulubioną sezonową sałatką. Można je także zapakować na lunch do pracy. Te pyszne kotleciki z piersią kurczaka z majonezem są także świetną opcją do pudełka na drugie śniadanie
Moja Książka KucharskaCiasto: 1 kg mąki pszennej typu 450 10 dag drożdży świeżych 500 ml mleka 100 g masła 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka przyprawy do ziemniaków Farsz: 500 g pieczarek 2 małe cebule lub 1 duża 1 papryka 400 g kukurydzy 500 g pierś z kurczaka 200 g sera żółtego startego na tarce 4 łyżki ketchupu
Przepiski.plaromatycznym sosie. Jednak ta potrawka z indyka nie wymaga prawie żadnego czasu ani wysiłku, aby przyrządzić pyszne i aromatyczne danie. Indyk w potrawce doskonale smakuje z ryżem, kaszą albo ziemniakami z wody. Możesz dodać szybką surówkę z marchewki i pyszny obiad zrobisz w kilka chwil. Potrawka z indyka - kremowy gulasz, który jest tak pyszny, że będziesz zastanawiać się, gdzie przez
Moja Książka Kucharskakuchnia podkarpacka Na Podkarpaciu często podajemy dania, które udają coś zupełnie innego – kasza udająca mięso, masa ziemniaczana pieczona w formie do słodkich bab, barszcz czerwony zakwaszany kwaśnymi jabłkami czy ziemniaki udające kiszoną kapustę, to tylko kilka przykładów. Ser jajeczny to kolejne tego typu danie. Ten regionalny specjał przygotowany z jajek ściętych w gotującym się mleku ser przypomina przede wszystkim
Trzeci talerzserem i jajkiem smakuje wyśmienicie i przywodzi na myśl wakacje nad Morzem Czarnym. Chaczapuri jest tradycyjnym daniem kuchni gruzińskiej i kaukaskiej. To placek, który może być nadziewany serem, mięsem, ziemniakami lub fasolą. Wyjątkowym rodzajem tej potrawy jest chaczapuri adżaruli czyli adżarskie chaczapuri z czarnomorskiej Adżarii ze stolicą w Batumi . Mój przepis przywiozłam właśnie stamtąd. Każdy zakątek Gruzji specjalizuje się
smakowitehistorie.comkoperek i koncentrat. Dobrze wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku i na chociaż godzinę odstawić do lodówki. Taki buraczkowy chłodnik najczęściej jemy jednego dnia z młodymi gotowanymi ziemniakami, a kolejnego z gotowanym jajkiem. W obu wersjach sprawdza się doskonale, kiedy ciało z rozkoszą przyjmuje każdą formę chłodzenia. Serdecznie polecam i zachęcam, tak gorąco jak tego lata, spróbujcie
I tu będę miała takie teminut. Dodajemy tymianek i śmietankę. Podgrzewamy całość mieszając do momentu, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po uduszeniu kotlety wyjmujemy z garnka i podajemy z ziemniakami, makaronem lub kaszą, polane sosem. Pozostały z kotletów bulion można dowolnie wykorzystać - zrobić na jego bazie inny sos lub zupę. Ja dolałam go do zbyt gęstej zupy, którą akurat miałam
Prosto z Kotła