Szybkowar – gdy jeść się chce, a gotować niekoniecznie 149przykład mięso. Czym jest szybkowar Szybkowar jest to szczelny garnek, w którym dzięki szczelności i wysokiemu ciśnieniu bardzo szybko zachodzi proces gotowania. I tak na przykład od zagotowania ziemniaki gotują się tylko 8 minut, a mięso 30 minut od zagotowania. Wszelkiego rodzaju warzywa i zupy również gotują się bardzo krótko. Trzeba tylko pamiętać o tym, aby produkty podczas gotowania były
ProstePesto.pl
Knedle z kaszy manny – kuchnia podkarpacka 174bardzo popularny rodzaj potrawy, która stanowiła codzienny posiłek w każdym zakątku obecnego Podkarpacia. Kluski zazwyczaj gotowano w formie małych kulek lub w kształcie wrzecion. Najczęściej przygotowywano je z mąki, ziemniaków, twarogu lub mieszanki tych składników. Kluski bywały nadziewane twarogiem, kapustą, kaszą, owocami albo mięsem, ale znacznie częściej nie miały nadzienia, ponieważ w ten sposób łatwiej i szybciej było je przygotować
Trzeci talerz
Wegańska kuchnia na co dzień Richa Hingle - recenzja 201ostatnich ta książka dostarcza bardzo wiele mamy tu np. ryż smażony w sosie z masła orzechowego, lasagne ze szpinakiem i karczochem w sosie z kalafiora czy tosty francuskie nadziewane ziemniakami i wiele innych. W książce tej znajdziemy pomysły na wegańskie dania z całego świata. Są niezwykle aromatyczne i smakowite sosy, pełnowartościowe posiłki i wegańskie desery, na widok których chce się
Cynamonowe szczęście
Barszcz śledziowy 138znajoma z grupy kulinarnej. Danusia prowadzi bloga - mojewypiekiinietylko . Troszkę go zmodyfikowaliśmy. Zwolennicy śledzia powinni wypróbować. Doskonale nadaje się na upalne dni jako chłodnik. Podajemy z pieczywem, bądź z ziemniakami. Składniki: 200 g wędzonych filetów śledziowych 200 g filetów śledziowych matiasów gęsta śmietana 18% 2 cebule 2 – 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego
R'n'G Kitchen
Karkówka w sosie cebulowo – brokułowym 125minut, wyjąć i przelać zimną wodą dzięki czemu nie stracą koloru. Gdy mięso będzie miękkie zagęścić sos mąką i dodać śmietanę. Na sam koniec dodać brokuły. Najlepiej smakuje z ziemniakami, posypane natką pietruszki. Smacznego
dom-agi.pl
Flaczki z boczniaków 157flaczki z boczniaków podawać z pieczywem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Artykuł Flaczki z boczniaków pochodzi z serwisu
Oryginalny smak
Łódeczki bakłażanowe z kurczakiem i ziemniaczanymi kulkami 180Bakłażanowe łódeczki z fajnymi ziemniaczanymi kulkami i kurczakiem. Obiad zrobicie w piekarniku cały. Zapewniam was że najecie się bo sam bakłażan i ziemniaki są syte do tego brokuł i pomidory. Kolorowo wiosennie, i pysznie. 2 bakłażany 1 pierś z kurczaka 1 por kawałek biała część 1/2 brokuła 10 pomidorków koktajlowych sól, pieprz olej rzepakowy papryka chili pieprz czerwony czosnek granulowany
wesoła kuchnia
Smażony ryż z jajkiem po chińsku 356ryż dodatkowo można doprawić sosem ostrygowym lub ostrym sosem sriracha wedle własnych preferencji smakowych. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki Pieczone ziemniaki z piekarnika Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych Sałatka z tortellini i szynką Artykuł Smażony ryż z jajkiem po chińsku pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku
Zupa z zielonej soczewicy 120sycący obiad. Czy można czymś zastąpić batata ? Wiem, że batat nie wszędzie musi być dostępny lub niekoniecznie musisz go lubić. W takim wypadku możesz wrzucić w jego miejsce… Ziemniaka! Sprawdzi się równie dobrze, a znacznie nie straci zupa na smaku. Zupa z zielonej soczewicy – z czym podawać? U mnie był akurat zwykły chleb. Możesz jednak przygotować domowe podpłomyki
Blendman
Kopytka z buraków 135spodobał Wam się kolor poprzednich klusek ( kopytka z batatów i kopytka z bobu ), więc postanowiłem pokombinować z burakiem. Pierwsze kopytka z buraków , za które się zabrałem, miały w sobie ziemniaki i mąkę orkiszową… to nie było to. Kolor piękny, ale konsystencja i koncepcja do mnie nie przemówiły. Postanowiłem więc rzucić się na głęboką wodę i stworzyć kopytka bezglutenowe
Blendman
Cywilizacyjna przebogata historia gastronomii 140epoce renesansu spowodował to, że skonstruowano dalekomorskie statki. Przydały się one do przywiezienia z Nowego Świata wiele nieznanych do tej pory w Europie roślin, taki jak: fasola, pomidory, ziemniaki, kakao czy kukurydza. Warto dodać, że spopularyzowały również przywożone z Azji kawę i herbatę. Poprzez kolonizację Afryki do Ameryk dotarli afrykańscy niewolnicy, powodując w ten sposób kuchenną rewolucję Nowego Świata. Jednocześnie
ProstePesto.pl
Placki ziemniaczane z marchewką-uwielbiane przez dzieci 255Dawno u mnie nie było tego smakołyku ale w końcu się zmobilizowałam i są. składniki 4 marchewki średniej wielkości obrać i zetrzeć na tarce . 1 kg ziemniaków obrać i zetrzeć lub zblendować 2 jajka 2 kopiate łyżki mąki wrocławskiej przyprawy sól ,pieprz ,olej do smażenia wszystkie składniki dajemy do jednego pojemnika i mieszamy łyżką lub mikserem . Potem rozgrzewamy olej
Moje Wyroby
Puree z brokuła z prażonym słonecznikiem 160głównego dania, ale nie są to zwykłe brokuły z wody, moja propozycja to puree brokułowe. Charakterystyczny smak brokułów podkreślony prażonym słonecznikiem, to naprawdę pyszny i dużo zdrowszy zamiennik ziemniaków, które zwykle serwujemy do drugiego dania. Na 3 porcje: 450-500 g brokuł 1 łyżeczka masła 2 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz 100 g łuskanego słonecznika Słonecznik uprażyć na suchej
Krylowa Kuchnia
Obiadowa surówka z porem 146Dziś przepis na prostą i smaczną surówkę do obiadu. U nas w domu najczęściej podaje się ją do kotletów z ziemniakami, ale z powodzeniem można wykorzystać w innych daniach. Składniki: 2 marchewki jabłko zielona część pora (lub kilka jeśli są małe) ok. 2 łyżki majonezu sól, pieprz Pora przekrajamy wzdłuż na pół, lub nawet na ćwiartki, następnie kroimy w cienkie
W kuchni bez szafek