robi się dość szybko i jest mało kłopotliwy, aby ułatwić sobie pracę warto poprzedniego dnia ugotować większą ilość ziemniaków na obiad. Inspiracja . Składniki na dwie keksówki 26 cm na 10 cm (wymiary u spodu), wysokość 7 cm: 600 gr ugotowanych ziemniaków 1 szklanka suchej kaszy gryczanej lub 650 gr ugotowanej 750 gr sera białego (półtłusty) 500 gr boczku z szynką(...)zdjąć pokrywkę i smażyć jeszcze 5 min. Ziemniaki przepuścić przez praskę, umieścić w misce, dodać ser biały, kaszę, mięso, śmietanę, jajka, przyprawy. Dokładnie wyrobić, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Formę wysmarować masłem, wysypać płatkami owsianymi lub otrębami. Ciasto rozdzielić na dwie formy, ugnieść, wyrównać. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z piekarnika
moj przepis naktórego można zjeść jako przekąskę, podać na obiad klasycznie z ziemniakami lub zawinąć z warzywami w tortillach - który to sposób ja najbardziej preferuje. Kurczak jest bardzo delikatny bo najpierw się go marynuje w sosie jogurtowo-majonezowym z dodatkiem miodu i musztardy, a potem obtacza w bułce a następnie piecze w piekarniku (więc nie chłonie tłuszczu z patelni). Danie zdecydowanie kids
Smaczny zeszyttych z sosami, i z kaszami i z ziemniakami….ze wszystkim. Możemy zrobić ich więcej i potem tylko odgrzewać kolejnego dnia. Takie buraczki jakie pamiętam z domu, gotowało się dość długo, koniecznie w skórce. Dopiero po ugotowaniu, wystudzeniu, obierało się. Ja dzisiaj preferuję chyba bardziej nawet buraczki pieczone. Mają jakąś taką fajniejszą nutkę smakową
Mieszam w Garnkuróżny czas dochodzenia, robimy to w osobnych garnkach. Ziemniaki tłuczemy, dodajemy pokrojonego brokuła i mieszamy. Powinien być do tego specjalny przyrząd, który robi nam eleganckie krążki o prostym rencie, ale ja takiego nie mam, dlatego ulepiłem ręcznie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do poziomu 150 stopni Celsjusza i pieczemy jakieś
Kryzysowa Książka KucharskaBardzo szybkie i proste ciasto ze śliwkami, któremu nikt się nie oprze :) Składniki: (porcja na dużą blachę) 8 jajek 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru
kuchnia doskiowoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej. Jeśli
mecooksprowansalskich mogą z powodzeniem zastąpić tradycyjne frytki z ziemniaka. Składniki: 1 seler 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Wykonanie: 1. Selera umyć, obrać ze skóry, pokroić w słupki tak jak na tradycyjne frytki. 2. Skropić oliwą, obsypać ziołami, solą i pieprzem. 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około
Szalona Kuchnia Ewelinyowoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej. Jeśli
mecooksDodajemy mięso, na mięso wykładamy resztę bakłażanów i resztę ziemniaków ( każdą warstwę solimy i pieprzymy do smaku ) 5. Z masła i mąki robimy zasmażkę , zalewamy zimnym mlekiem i gotujemy. Jak się zagotuje , zestawiamy z ognia , wlewamy jogurt wymieszamy z jajkami i startym serem.Całość mieszamy i zalewamy musakę. Pieczemy 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp
Różne smaki w kuchniząbki czosnku; - świeży pieprz mielony; - sól morska; Sposób przygotowania: - ziemniaki obrać i podgotować w wodzie maksymalnie 5-10 minut; - pokroić w grube talarki, tak samo zrobić z cukinią; - cebulę posiekać, wszystko doprawić; - do żaroodpornego naczynia wsypać gotowe warzywa, doprawić, dodać 2 łyżki oleju oraz posiekany czosnek - całość wymieszać; - piec w temperaturze 180 stopni przez ok.30 minut; - po wyjęciu posypać świeżą
MintTastesałatkę. Przygotowałam ja z pieczonych grzybów leśnych, jajek i warzyw. Wyszła smaczna i nawet szybka w przygotowaniu. Jeżeli lubicie grzyby to ta sałata przypadnie wam do gustu w dodatku jest bardzo efektowna. SKŁADNIKI : 300 -500 g grzybów leśnych 1 duża cebula 4-5 ziemniaków 2 marchewki 4-5 ogórki konserwowe
Kulinarne Fantazje Marioliwłożyć (bez pokrywy) do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 ° C. Piec 20 minut. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Z wysuszonych gałązek tymianku skruszyć na wierzch zapiekanki liście (gałązki wyrzucić). Zapiekankę nakładać na talerze i posypać natką pietruszki. Uwagi: Jeżeli nie posiadacie czarnej rzodkwi, to możecie zastąpić ją burakami lub ziemniakami. #krakus, #smacznieiszybko
Passions hobbies lifefasolki odciąć końcówki. Do dużego garnka wlać wodę i gotować ziemniaki przez 10 minut w osolonej wodzie. Dodać marchewki, fasolkę i gotować aż warzywa będą miękkie. Odcedzić. Do żaroodpornego naczynia wlać wywar, następnie wszystko z patelni i warzywa. Wymieszać i obsypać świeżym tymiankiem. Piekarnik nagrzać do 220 C i piec z termoobiegiem 20 minut
Kuchnia Pokoleńpapryka, pomidory, orzechy włoskie i pietruszka) kliknij aby powiększyć Ziemniaki ugotować, ostudzić i rozgnieść na puree. Dodać mąkę, olej kokosowy, rozbełtane jajko, sól, przyprawy i wszystko zagnieść (jeśli robicie paluszki dodać pokruszony ser Tylżycki). Całość włożyć do lodówki na ok godzinkę. Następnie uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia dowolny kształt pizzy (lub wałki na paluszki), wstawić
Candy PandasJednym słowem, uniwersalna sałatka dla każdego! Składniki: 1 batat (słodki ziemniak amerykański) 2 średnie buraki czerwone 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki Wykonanie: Bataty i buraki obieramy ze skórki, myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Tak przygotowane warzywa przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja używam silikonowej maty wielokrotnego użytku – wystarczy po pieczeniu
Lamarida.plFarsz: ugotowane ziemniaki, rozmrożony szpinak, czosnek, sól i pieprz. Mielimy ziemniaki, szpinak, czosnek i przyprawiamy. Następnie wałkujemy ciasto, wycinamy kółka, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Farsz możemy schłodzić w lodówce, wówczas lepiej się nakłada. Polepione pierogi przekładamy na blachę i smarujemy jajkiem. Możemy posypać makiem, czarnuszką, ziołami lub nie. Pieczemy w 200 st.C/ 20-25 min. Pierogi gotowe podajemy
chleba naszegoDobrze wysmarować dno i boki żaroodpornej patelni lub innego naczynia. Ziemniaki obieramy, myjemy, trzemy na tarce o dużych oczkach, tak samo cebulę.Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, solimy, pieprzymy, wykładamy do żaroodpornego naczynia Naczynie (najlepiej patelnię) wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie podwyższamy temperaturę pieczenia i pozostawiamy jeszcze 5 minut, aż się zrumieni
Kopystką po garachNajlepsze ciasto cytrynowe jakie kiedykolwiek jadłam. Moja mama robi je na każde święta i zawsze znika ze stołu jako pierwsze. Teraz niestety nie zawsze mogę na
kuchnia doskiblog Weekendy w domu i ogrodzie Orkiszowe pierogi z ziemniakami i grzybami ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Pierogi z kapustą i grzybami ; blog Barbara Maria w kuchni Pierogi z kapustą i grzybami ; blog W kuchni Katie Pierogi z karpiem ; blog MarcinChef Pierogi smażone ; blog Moje domowe kucharzenie Pieczone pierożki z tapenadą ; blog SZÓSTE NIEBO Uszka do barszczu
Weekendy w domu i ogrodziesłodki bób wymieszany z żółtą fasolą, trochę też słodkim ziemniakiem z ogniska. Ale, niezależnie od tego jak smakują i z czym się kojarzą warto je przygotować. Są świetną przekąską w ciągu dnia lub na wieczór, np. do wina. Składniki: prostota - kasztany jadalne; ile chcecie, do woli papier do pieczenia chęci:) Przygotowanie: kasztany myjemy w ciepłej wodzie, osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym
Zasmakuj KuchniMiało być drożdżowe ciasto ze śliwkami, ale z braku czasu zdecydowałam się na to wyjątkowo szybkie ciasto. Na przepis natrafiłam tutaj . Od razu przypadło mi
kuchnia doskipuszystą masę. Dodaj do niej masę ze skręconego sera, ziemniaków i masła i wymieszaj mikserem. Białka ubij na sztywno z resztą pozostałego cukru (0,5 szklanki). Dodaj do masy serowej i wymieszaj delikatnie łyżką. Wylej połowę ciasta, na to połóż umyte owoce lub rodzynki i zalej resztą ciasta. Piecz w rozgrzanym piekarniku w 160C aż się zezłoci
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńgruby miąższ. Ma prawie tak pomarańczowy miąższ jak u dyni Hokkaido, jest jednak bardziej soczysta, wodnista, a po zmiksowaniu czuć w niej włókna. Nie nadaje się na mus z pieczonej dyni, trzeba odparować ją mocno na patelni. W smaku przypomina marchew karotkę. DYNIA ACORN SQUASH – mała, w kształcie żołędzia, mocno żebrowana – przez różnorodność kolorów niepotrzebnie w Polsce traktowana jako(...)kawałki, rozkładamy je na blasze do pieczenia skórką do dołu i pieczemy w 180⁰C do miękkości – wbity widelec nie powinien mieć oporu. Studzimy, wyskrobujemy miąższ ze skórki i blendujemy – w malakserze, blenderze kielichowym, łapką blendera immersyjnego. Jeśli dynia po upieczeniu jest bardzo sucha (jak moja – na wiór, prawie jak ziemniaki!) dodajemy podczas miksowania odrobinę przegotowanej wody
Karo in the Kitchenrumiana). Perliczkę przełożyć do suchej brytfanki, przykryć ją sianem z pieczenia, które następnie podpalić (tu należy uważać, aby nie spowodować pożaru... a w mieszkaniu się trochę nadymi....no chyba, ze możemy wyjść na zewnątrz lub mamy dobry wyciąg). Siano delikatnie zdjąć z perliczki (ja to robię pędzelkiem). Podałam z ziemniakami z pietruszką i serem z niebieską pleśnią . zastawa
królestwo garówdzielimy na porcje, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki, marchew w plasterki, cebulę w sporą kostkę. W naczyniu do zapiekania układamy kurczaka, na niego nakładamy warzywa. Całość skrapiamy oliwą, sosem sojowym i oprószamy przyprawami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy pod przykryciem około 1 godz (zdjęłam pokrywkę 15 min przed
e-PrzepisyKulinarnecebulą. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wokół niego układamy ziemniaki, a na wierzch wykładamy cebulę z pieczarkami. Śmietany, jajko, łyżeczkę musztardy i przyprawy mieszamy ze sobą i sosem polewamy mięso. Schab zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut (najpierw pod przykryciem, na jakieś 20 minut przed końcem pieczenia, zdejmujemy pokrywkę
e-PrzepisyKulinarneśmietanę oraz mąkę ziemniaczaną, która powstała z soku z ziemniaków. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać starty ser na tartce o dużych oczkach . Smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Możecie podawać z czym tylko Wam się zapragnie np. ze śmietaną, sosami, duszonymi warzywami. U mnie dzisiaj z pieczonym łososiem - PRZEPIS TUTAJ oraz sosem czosnkowym. Pycha
pieprzny smaczekszynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest bardzo soczyste, a ser nie wypływa ze środka. To wszystko, tak proste przygotowanie, a danie inne od znanych nam roladek. Świetnie pasuje do ziemniaków z rozmarynem , które pokazywaliśmy w zeszłym tygodniu. ….Smacznego
KasiaiKrzysiu.plliście ,obcinamy zgrubiałe miejsca. Cebule siekamy ,szklimy na maśle. Odsączone ziemniaki (ciepłe) przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka) ,wbijamy jajka ,dodajemy ostudzoną cebulę ,dodajemy gałkę muszkatołową ,majeranek ,sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrabiamy. Na każdy liść kładziemy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego i pieczemy 30 min w temperaturze180°C. Podajemy na ciepło z ulubionym
R'n'G KitchenDzisiaj proponuję tołpygę pieczoną z kalafiorem i papryką. Tołpyga ma niestety troszkę ości, a nie każdy lubi je wydłubywać z talerza, więc spokojnie można zastąpić ją filetem z innej, ulubionej ryby. Swoją porcję zjadłam z kaszą kuskus, mąż wolał kaszę jęczmienną, ale ziemniaki też byłyby całkiem na miejscu :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyocaliłam. W trakcie tej męczarni opatentowałam jedno- ścierać całkowicie jednego ziemniaka i dopiero dorzucać następnego. Nikt mi za reklamę nie płaci, więc mogę być szczera A więc jak już zetrzecie to wszystko to trzeba doprawić, dosypać mąkę, dodać chia i wymieszać. Masę wykładamy do keksówki wysmarowanej masłem roślinnym i pieczemy w temp. 160 C minimum 2 godziny. Po około
greenscarfsztuki, cukier drobny 1 szklanka, aromat pomarańczowy 4 krople, ziemniaki ugotowane 25 dag, masło miękkie 2 łyżki, twaróg zmielony 80 dag CIASTO NA SPÓD: jajka 1 sztuka, masło miękkie 10 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cukier 1/2 szklanki, mąka pszenna 15 dag, mąka krupczatka 10 dag, proszek do pieczenia - szczypta ciasto na spód mikserem wyrobić na drobną kruszonkę, blacha 25x30
W Mojej Kuchni Lubięcudownym weekendzie w Międzygórzu, naleśnikach z jagodami pod Śnieżnikiem, pieczonym pstrągiem w lokalnej restauracji zachciało się nam czegoś klasycznego: Barszczu ukraińskiego Przyznam się, że będę go robić po raz pierwszy ze świeżych buraków:D zawsze używałam mrożonki...:P SKŁADNIKI: 2 buraki czerwone 1 puszka białej fasolki konserwowej 3 ziemniaki włoszczyzna ( marchewka, por, seler, cebula, pietruszka) kawałek wołowiny z kością
MarciochaKucharzypapryka słodka mielona szpinak 500 g 2 ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieramy i obgotowujemy około 15 minut w lekko solonej wodzie. Następnie na każdym ziemniaczku układamy po kawałeczku masła, oprószamy przyprawą bądź ziołami i owijamy boczkiem. Układamy w naczyniu do zapiekanek (lekko je wcześniej przetarłam masłem) oprószamy papryką i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25-30 minut
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i
Kuchnia Pełna Pasjipozostałą na dnie skrobię dodać do ziemniaków razem z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej. Dodać żółtka, przestudzoną słoninę z boczkiem, kiełbasą i cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy – wymieszać. Ubić pianę z białek – dodać do masy ziemniaczanej – delikatnie wymieszać.Blaszkę wysmarować olejem (można wyłożyć papierem do pieczenia), wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię.Piec w piekarniku nagrzanym do 180º
mojewypiekiinietylkoPożywna, idealnie rozgrzewająca w chłodne dni, lekko kwaśna z wkładką z wędzonych żeberek.Zupa w sam raz na pierwsze zimowe dni. Do każdej porcji dodałam
Ala piecze i gotujeNajbardziej lubię pieczone dynie. A szczególnie małe dynie hokkaido.Są fantastyczne bo można je podawać w wersji na słodko, wytrawnie lub ostro. Tym razem upiekłam kawałki dyni na ostro jako dodatek do smażonej wątróbki drobiowej. Dodatkowo upiekłam z nią 2 spore ziemniaki ( bo wątróbki było tyle co ,,kot napłakał" ) Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniJak widać kurczak gości na moim stole bardzo często. Po części dlatego,że jest to jedno z chudszych mięs a ja aktualnie bardzo ograniczam kalorie. A
Magiczne Życie Martyziemniaków. Dodajemy mięso, na mięso wykładamy resztę bakłażanówi resztę ziemniaków ( każdą warstwę solimy i pieprzymy do smaku )5. Z masła i mąki robimy zasmażkę , zalewamy zimnym mlekiem i gotujemy. Jak sie zagotuje , zestawiamy z ognia , wlewamy jogurt wymieszamy z jajkami i startym serem.Całośc mieszamy i zalewamy musakę. Pieczemy 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 CSmacznego
Słodkości i nie tylkooliwie i maśle. Połowę brokułów miksujemy i dodajemy do ziemniaków. Jajka dodajemy do masy i całość doprawiamy solą i pieprzem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i wraz z śmietaną mieszamy z masą. Masę przelewamy do formy a wierzch wykładamy resztą różyczek brokuła. Formę układamy w wiekszym naczyniu i pieczemy w kąpieli wodnej około 1 godziny w temperaturze
Zainspirowana w kuchnicebulą. Na to wyłożyć kiełbasę i cukinię. Przykryć warstwą ziemniaków. Sos: do miski dodać jajko, śmietanę i przecier. Wymieszać za pomocą trzepaczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cayenne, słodką papryką, majerankiem i tymiankiem. Na koniec dodać połowę startego sera żółtego. Wylać sos do naczynia. Posypać resztą sera wierzch. Piec ok 30 – 40 minut w 180-200 stopniach. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówSurf and turf to połączenie w głównym daniu mięsa (najczęściej wołowiny) i czegoś, co pływało – krewetek, ryb, homara, małży, przegrzebków, etc. Najbardziej znane połączenie to pieczony ogon homara podawany z filet mignon. W wersji niskobudżetowej – krewetki i antrykot będą równie dobre. Wszystkie składniki mieszanki przypraw ucieramy w moździerzu na jednorodny pył, jak najdrobniej. Jeśli nie macie moździerza, przyprawy można(...)grubości – żeby szybko i równomiernie usmażyły się na elektrycznym grillu, na którym je tym razem robiłam, ponacinałam je w kratkę ostrym nożem, na głębokość 3mm z obu stron. Ziemniaków nie obieramy. Zostawiamy je w skórkach, myjemy, kroimy na kawałki większe niż do zupy. Wkładamy ziemniaki do osolonej wody i gotujemy ok 10-15 minut. Mają się tylko lekko podgotować
Karo in the Kitchenoleju i przypraw cała noc. Polecam Wam taką marynatę i taki sposób przyrządzenia kaczki, dlatego gdyż jest bardzo soczysta i pięknie pachnie przyprawami. Takie kacze udka podaję z ziemniakami w różnej postaci: klasycznymi z wody, puree, kluskami śląskimi, kopytkami, pyzami ziemniaczanymi i surówką lub buraczkami. Udka są tak pyszne, że nie potrzeba dodatków owoców czy żurawiny. Oczywiście jeśli chcecie(...)pieprz, papryka słodka i ostra, vegeta olej rzepakowy Przygotowanie: Udka myjemy, osuszamy. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem, dokładnie wmasowujemy w nie przyprawy, odstawiamy na noc. Następnego dnia pieczemy w temp. 160C przez około 2 godziny na środkowej półce bez termoobiegu grzaniem góra plus dół, co 15 minut podlewając udka sosem z oleju i własnego tłuszczu. Dzięki temu będą
Zasmakuj Kuchniukochane warzywa 🙂 Wieprzowina z brukselką i marchewką może być samodzielnym daniem, ale też dodatkowo możecie do tego zestawienia ugotować ziemniaki lub ryż. Smacznego! Zobacz też: Policzki wieprzowe w winie Lasagne bolognese Gołąbki bez zawijania Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną Zrazy z karkówki Przepis na wieprzowinę z brukselką i marchewką z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania(...)najmniej kilka godzin do lodówki. 2 Brukselkę oczyszczamy i kroimy na pół. Marchewkę kroimy w plastry. Do warzyw dodajemy zamarynowane mięso, mieszamy dokładnie składniki i oprószamy pieprzem. 3 Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach przez 1 godzinę. Przed końcem pieczenia możecie zdjąć pokrywę, aby danie się przyrumieniło. Artykuł Wieprzowina z brukselką i marchewką z piekarnika pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliijest dość problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego serwujmy podudzia w swojskim gronie, gdzie możemy jeść bez skrępowania. Golonka z indyka pieczona z warzywami: 2-4 golonki z indyka (podudzia) 1/2 szklanki sosu sojowego 1/3 szklanki sake lub mirinu (można zastąpić 4 łyżkami wódki) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka tartego imbiru(...)termoobiegu) i pieczemy przez 40 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię z warzyw i golonek, a golonki podlewamy sosem z dna. Pieczemy przez następne 40 minut już bez przykrycia, podlewając w tym czasie indyka dwa-trzy razy sosem. Gotowe golonki wyjmujemy, polewamy sosem z dna ostatni raz (lub podajemy oddzielnie) i posypujemy kolendrą. Post Golonka z indyka pieczona
Poezja smakupiekarnika. Pieczemy ok. 50-60 min, do momentu, aż dynia będzie miękka (sprawdzamy to wkładając widelec – jeśli wchodzi prawie bez żadnego oporu, to dynia jest gotowa). Wyciągamy dynię z piekarnika i czekamy aż wystygnie. Następnie wydrążamy miąższ (skórka powinna dać się łatwo zdjąć, chociaż to też zależy od rodzaju dynii) i miksujemy go blenderem lub rozbijamy tłuczkiem do ziemniaków(...)włożyć miksturę na 10 sek na średnią moc do mikrofalówki i wymieszać). 4. SUCHE SKŁADNIKI + MOKRE SKŁADNIKI (4 min) W osobnej misce mieszamy mąkę pełnoziarnistą oraz zwykłą, proszek do pieczenia, szczyptę soli i przyprawy (możecie zmienić ilość każdej z nich wg własnych upodobań, chociaż warto uważać z chili, aby nie przesadzić – ogólnie powinna Wam wyjść płaska łyżka po wsypaniu
Nerds Kitchen