ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:385/603)

Grillowany kotlet schabowy w sosie teriyaki 209

Kupiłaś schab i co dalej ? Schabowe, bitki, pieczony w sosie - nie ! To wszystko już było. Nie masz pomysłu na danie ze schabem w roli głównej ? Ja mam dla Ciebie przepis. Schab marynowany w sosie teriyaki, opiekany na grillu. Schab opiekać może na grillu elektrycznym ( jak ja ) lub tradycyjnie, na grillu węglowym, na świeżym powietrzu. Sezon grillowy już tuż, tuż(...)Grillowany schab sprawdzi się na obiad, jak i na szybką kolację. Zjeść go możesz klasycznie - z ziemniakami, lub z lekką sałatką warzywną. Ja grillowany kotlet schabowy podałam z miodową marchewką, a raczej z marchewkowym makaronem od  Fit&Easy . Na patelni rozgrzałam łyżeczkę masła i miodu. Spaghetti z marchewki dusiłam kilka minut, na koniec doprawiłam odrobiną ostrego sosu

kolorowotorcikowo
Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem 254

gronie. Jej przygotowanie jest bardzo proste, ale wymaga trochę czasu zanim się karkówka upiecze. Tak przygotowane danie, możemy podać zarówno z ryżem, kaszą, pęczakiem ( zobacz jak przygotować pęczak ) czy ziemniakami. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - składniki: ok. 1,5 kg karkówki 400g sera żółtego 2 cebule 500g pieczarek majonez sól pieprz majeranek słodka papryka Karkówka zapiekana z pieczarkami(...)smarujemy majonezem, układamy cienko pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na ok. 2 godziny. 25 minut przed końcem pieczenia na każdym plastrze karkówki układamy plasterek sera żółtego i wkładamy do piekarnika. Danie to jest idealne na każdą okazję, a najlepsze w wykonaniu Madzi :) Polecam spróbować :) Post Karkówka zapiekana

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puree z kalafiora 145

idealnym dodatkiem do ziemniaków.  Składniki: - 1 kalafior - 2-3 łyżki oliwy  Gallo Classico - 4 ząbki czosnku - 1/3 szklanki parmezanu - 2 łyżki posiekanego szczypiorku - 2 łyżki śmietany - sól  - pieprz  Przygotowanie: Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki, przekładamy na folię aluminiową, dodajemy czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość szczelnie zawijamy, przekładamy do brytwanny i pieczemy w nagrzanym piekarniku

Kulinarne życie
Pieczony pstrąg z warzywami 147

czosnek granulowany  Przygotowanie: Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Paprykę pokrój w paski, a pomidorki przekrój na pół. Wymieszaj z łyżką oliwy i przyprawami.  Naczynie do zapiekania wysmaruj łyżeczką oliwy, wyłóż rybę posypaną solą, pieprzem, tymiankiem oraz polaną pozostałą porcją oliwy i sokiem z cytryny.  Pomiędzy rybami ułóż warzywa.  Danie piecz w nagrzanym

Zdrowie na języku :P
Udo indycze w miodowo- limonkowej glazurze 131

uznania. Ja zużyłam 4 duże ziemniaki i 2 średnie marchewki. Z mięsa zdjąć skórę, ponakłuwać widelcem i natrzeć solą, pieprzem i papryką. Włożyć mięso do szczelnie zamykanego naczynia i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, dodać obrane i pokrojone warzywa, przykryć (szczelnie) papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym

Smaki Armine
Gulasz z mięsa z dzika z suszonymi grzybami 203

Piec do miękkości mięsa. Możecie go również dusić na małym ogniu podobny czas. Moja woda na tyle odparowała, że po upieczeniu nie było potrzeby go dodatkowo zagęszczać. Jeżeli będzie rzadki zagęścić 1 łyżką mąki pszennej lub ziemniaczanej rozrobionej uprzednio w odrobinie wody. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną lub ziemniakami i burakami. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Zdrowe frytki 184

osób): - 3 duże ziemniaki - 2 duże bataty - 3 duże marchewki - 3 łyżki oliwy Przyprawy: - kurkuma - sól morska - pieprz świeżo mielony - oregano Sposób przygotowania: - warzywa obrać i pokroić w słupki - wsypać do żaroodpornego naczynia lub na dużą blachę - na blachę lub do naczynia wlać 3 łyżki oliwy - warzywa wymieszać następnie doprawić przyprawami; - piec w temperaturze 180 stopni przez ok.30 minut

MintTaste
Marchewkowe babeczki z kremem 197

Bardzo lubię ciasta marchewkowe, a tym razem postanowiłam zrobić w formie babeczek. Są naprawdę pyszne i idealne do niedzielnej kawki :) Na przepis natrafiłam  tutaj . Składniki

kuchnia doski
Pierś z kurczaka w tymianku 156

Tak przygotowana pierś z kurczaka jest bardzo uniwersalna. Może być podstawą dania głównego, można użyć jej do sałatki lub jako wędlinę do kanapek. U nas tym

kuchnia doski
Pieczone pomidory malinowe z migdałowym pesto! FIT 185

smaku jak ziemniaki, mogę znów zachwycać się smakiem prawdziwych pomidorów. Uwielbiam je! Chyba za wszystko, za słodycz, za kształty jakie przybierają, za zapach i za smak, i jeszcze za jedno! Przypominają mi smak dzieciństwa, i pomidory z foli mojej mamy! Wiedziałam, że będą dziś numerem jeden mojego obiadu. Przyrządziłam je pieczone z dużą ilością oliwy z oliwek

SMYKWKUCHNI
AROMATYCZNE UDKA Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z WARZYWAMI 264

spieszysz - pomiń ten krok). Obrane ziemniaki pokrój w ćwiartki, cukinię w 1 cm półtalarki, paprykę w grubsze paski, cebulę w ósemki, czosnek lekko zmiażdż nożem i pozostaw w łupinkach. Wrzuć warzywa do miski, dodaj 2 łyżki oliwy, zioła prowansalskie, sól i pieprz, wymieszaj. Na blasze ułóż kawałki mięsa, pomiędzy nie poukładaj warzywa i piecz całość najpierw 15 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Portorykańska zapiekanka 187

najlepiej po prostu sprawdzać – ziemniak na zdjęciu nie był do tej potrawy ) . O dcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą . Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni na złoty kolor . Marchewkę kroimy w cieniutkie paski ( dobrze sprawdza się temperówka do warzyw ) , paprykę i cukinię, kroimy w średniej wielkości kawałki . W formie do pieczenia, układamy warstwami, najpierw wymieszane ziarna fasoli

Ogrodnik w podróży
Sałatka śledziowa z buraczkami 499

Boże Narodzenie za nami ale przed nami kolejne świąteczne dni. Tym razem Sylwester i Nowy Rok. Czas domowych imprez na które szukamy pomysłów na sałatki i

Ala piecze i gotuje
Kurczak z grzybami na słodko 141

się ładnie zarumieni. Zdejmujemy z pieca. Osobno smażymy grzyby z cebulą. Ocet balsamiczny, miód i bulion mieszamy razem i dodajemy do podsmażonych grzybów z cebulą. Chwilę gotujemy i dodajemy zagęszczacz, lub mąkę. Czekamy aż się zagotuje i dodajemy podsmażone wcześniej mięso. Całość chwilę podgotowujemy, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe. My podaliśmy je z ziemniakami, ale równie dobrze smakuje z ryżem

KasiaiKrzysiu.pl
Placki ziemniaczane po węgiersku. 184

krochmal dodać do startych ziemniaków) dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz a także startą cebule i czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać.  Ja dodatkowo dodaję 2 łyżki gęstej śmietany 18%, dzięki temu zabiegowi masa ziemniaczana nie ciemnieje. Na patelni rozgrzać ok 2-3 łyżki oleju. Ale ilość oleju zależy od wielkości patelni. Ja placki piekłam na małej patelni do "pankejków

Radość kipiąca uśmiechem.