ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:348/603)

Bakłażanowe roladki z paprykowym mielonym mięsem 191

piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 50 minut. W połowie pieczenia można włączyć termoobieg. Upieczone roladki mają dość dużo wody, która jednak szybko zostaje wchłonięta przez mięso. Wystarczy po wyjęciu z piekarnika pozostawić na kilka minut przed nałożeniem na talerz. Podawać z ryżem, ziemniakami lub chrupiącym pieczywem. Ja dodatkowo przygotowałam dip paprykowy. Składniki dipu paprykowego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 160

miękkości. Po około 5 minutach smażenia dodajemy dynię i jabłka,następnie ziemniaki. Smażymy 5 minut. Mieszamy ,aby się nie przypaliło. Wlewamy bulion i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.Nie więcej. Doprawiamy według uznania, dodajemy chrzan i miksujemy. W oryginale zupa podawana jest z pieczonym grochem, u mnie z kukurydzą. Zupa wspaniale rozgrzewa. Jest smaczna i fajna nawet

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczone Kasztany 237

Idealne na tę potrę roku. Tak naprawdę miałam z nimi do czynienia pierwszy raz, ale nie ostatni. W smaku przypominają słodkie ziemniaki, Jednak bardziej mięsiste. Bardzo

Pasja tworzenia
Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami 122

pestek z dyni pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania Ziemniaki ugotować w mundurkach i odstawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu obrać i przecisnąć przez praskę razem z fetą. Dodać pestki dyni oraz pokrojone pomidory i oliwki. Doprawić pieprzem. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15-20 minut

Bullio
Chrupiace Udka Z Piekarnika 187

wyrzucam!) Nastawiam piekarnik na 190 stopni i od czasu nagrzania piekarnika, piekę około 60-80 min. Czasami obracam nogi jeśli u góry zbytnio się rumienią lub przykrywam folia alum. którą wcześniej zdjęłam. Po tym czasie sprawdzam czy mięsko jest miękkie, wyjmuje i podaje z ziemniakami i np. surówka z kapusty pekińskiej lub marchewka z groszkiem na gęsto

Gotowanie...to proste !
Zapiekanka ziemniaczana 798

sera. Następnie ponownie wykładamy ziemniakami, boczkiem i cebulą. Posypujemy serem. Wykładamy ostatnia warstwę ziemniaków. Ostatnią część sera pozostawiamy na sam koniec. Śmietanę miksujemy z jajkami. Doprawiamy solą, pieprzem, słodka papryką oraz odrobiną papryki chili. Wszystko dokładnie mieszamy. Całą zapiekankę polewamy przygotowaną mieszanką. Zapiekankę przykrywamy folia aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 45-50 minut. Po tym czasie zdejmujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zapiekanka warzywna Kolory Lata 203

urzekły :D Składniki: 1 mała cukinia 2 pomidory 1 czerwona cebula 2 ziemniaki 1 łyżka oliwy  15 dag mozzarelli Przyprawy: świeże listki bazylii, oregano sól, czosnek suszony, majeranek Wykonanie: Warzywa pokroić w plastry, wymieszać w misce z oliwą i przyprawami.  Układać w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie. Piec 25 minut w temperaturze 190 st C, następnie wyjąć i posypać startym

Tradycyjna Kuchnia
MOUSSAKA 163

żaroodpornym, lekko wysmarowanym tłuszczem, na dnie ułóż warstwę bakłażana, na bakłażanie ziemniaki, na ziemniakach sos mięsny i tak dalej aż do momentu, w którym nie będzie z czego tych warstw układać. Na końcu całość polej sosem jogurtowym, posyp odrobiną sera. Wstaw moussakę do rozgrzanego piekarnika i piecz 25-30 minut, na oko, aż wierzchnia warstwa się zarumieni. Wash

Martyna Cooks
udka kurczaka w przyprawie paella z orzechami pieczone... 215

żaroodpornego do zimnego piekarnika, grzanie góra/dół, nastawić na 200 C i piec pod przykryciem 50 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 160 C z 5 minut kurczak jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, z tłuszczyku można zrobić sos lub polać nim ziemniaki...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kalafiorowo ziemniaczana zapiekanka z podwędzanym boczkiem i serem 447

Warzywa solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i mieszamy. Następnie pomiędzy ziemniaki i cebulę układamy kalafiora podzielonego na różyczki. Teraz na całość rozkładamy przesmażony boczek i   wkładamy nasze naczynie, na 20-25 minut do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Na pięć minut przed końcem pieczenia na wierzch zapiekanych warzyw układamy plastry żółtego sera. Wyjmujemy  gorąca danie

Miód i pieprz
Indyjski naan ziemniaczany 224

Chleby uwielbiam piec wszelakie więc jak znalazłam ten przepis też postanowiłam go wykorzystać. My jedliśmy go jako gigantyczne pierogi a smakują wybornie. Masa ziemniaczana dobrze doprawiona

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka z kleiku ryżowego 170

Zrobienie tych ciasteczek jest bardzo proste i szybkie, a znikają jeszcze ciepłe :) Składniki: 1 opakowanie kleiku ryżowego 1szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka

kuchnia doski
Zielone kotlety ze szpinakiem i kaszą jaglaną (bezglutenowe) 318

oleju, aż się zeszkli i ładnie zarumieni. Następnie wszystkie składniki: kaszę, ciecierzycę, rozgniecione ziemniaki, cebulę, szpinak,przyprawy i mąkę dokładnie mieszamy . Nasza masa musi być zwarta, więc jeżeli jest zbyt luźna dodajemy jeszcze odrobinę mąki. Gotową masę formujemy w kotleciki i obtaczamy w mące. Smażymy lub pieczemy na złoty kolor. Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą 215

kurczaka. Całość smażymy ok. 10 minut, często mieszając. W naczyniu żaroodpornym mieszamy ziemniaki, skorzonerę i pierś z kurczaka z cebulą. Przyprawiamy solą, pieprzem i garam masalą. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe. Oprószamy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako danie główne. Warto wiedzieć, że skorzonera polecana jest osobom, które

My Chcemy Jeść
Najprostszy przepis na udo indycze 270

jednak udziec indyczy polecam jako świąteczną alternatywą dla schabu czy karkówki.   Poziom trudności:       średni Czas przygotowania:  5-10 minut Czas pieczenia:           1 godzina Ilość porcji:                 4 Składniki(...)porządną patelnię lub rondel z pokrywką Podaj z: ·          kaszą ·          ziemniakami Najpierw z udźca pozbywamy się zbędnych kawałków tłuszczu. Nacieramy go solą i pieprzem, oliwą oraz majerankiem. Słyszałam niejednokrotnie opinie, że majeranek gorzknieje jeśli doda się go na samym początku. Tutaj nic takiego nie zaobserwowałam

Bazując na smaku