ziemniaczane - 3000 przepisów (strona:165/200)

Boeuf Bourguignon 180

pieczarki oraz cebulki koktajlowe. Dusimy przez kolejne 30 minut. Jeśli po tym czasie mięso nie będzie miękkie, wydłużamy czas duszenia o następne pół godziny.Posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego!!!Źródło: Allerhande

W mojej holenderskiej kuchni
KREM BUDYNIOWY 194

krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki  500ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat *250 g masła Wykonanie Zagotować szklankę mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem

RAROSSA
SZARLOTKA BISZKOPTOWA 202

zimno. Doskonale sprawdzi się także jako alternatywa, klasycznej szarlotki na kruchym cieście. SKŁADNIKI forma 24 x 35 cm BISZKOPT: 6 jajek 6 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa  jabłkowa: 1 kg jabłek Cukier (według uznania) 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżek bułki tartej Przygotowanie: Biszkopt Oddzielić żółtka od białek

RAROSSA
Karpatka 257

mąki 175 g masła 5 jajek łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli * na krem: 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy 250 g (kostka) masła 2 łyżeczki cukru waniliowego * dodatkowo: cukier puder do posypania  Przygotowanie: Ciasto: 1. Do garnka wlałam wodę i wrzuciłam masło. Powoli podgrzewałam

Kulinarny Pamiętnik
Baked potatoes #1 202

podawać je na wiele sposobów- gotować, smażyć, piec... faszerować. Przygotowując farsz można dać ponieść się fantazji, wszystko zależy od naszego gustu i podniebienia.  Ja pozostając w kręgu szpinakowo- ziemniaczanych fascynacji (1. z nich tutaj) na dzisiejszy obiad zdecydowałam się na... Zapiekane Ziemniaki Faszerowane Szpinakiem Składniki: duże ziemniaki  szpinak mrożony lub świeży starty żółty ser czosnek łyżka śmietany

bastalena
Kawa...zielona 170

kilka wpisów na automatyczne opublikowanie...jakbym wyczuła ,że będzie awaria sprzętu.. Przez te kilka dni nazbierało się sporo przepisów..Były pączki, chleb, kotlety, bitki, sałatka , surówki, ryba , babka ziemniaczana, ciasto itp..i sama nie wiem od czego zacząć..no to może od kawy..którą dostałam w ramach współpracy z Najlepszymi przyprawami świata..Oprócz kawy dostałam również sporo

Moje domowe kucharzenie
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 190

Babeczka cytrynowa pana zająca Lejdi of the house Chocolate chip cupcakes Bananowe fairy cakesBananella w wydaniu muffinowym Mania wypiekania Babka cytrynowa Babeczki-owieczkiBabka piaskowo-makowa Mały Bezglutek Bezglutenowe muffiny ziemniaczane Mi smakuje Jogurtowa babka czekoladowa z polewą czekoladową Pomarańczowa babka na białkach Moje domowe kucharzenie Czekoladowe ciacho z mikrofaliBabeczki jogurtoweBabka makowo-pomarańczowaSzafranowe babeczkiBaba drożdżowa Moje Gotowanie Babeczki cytrynowo-makoweBabeczki

Moje domowe kucharzenie
Letnie ciasto z jeżynami 331

Czas wykonania: 50 minutSkładniki: 300g jeżyn 3 jajka 1 żółtko 1 szklanka cukru 150g masła 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka łyżka cukru waniliowego 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka octu cukier puder Wykonanie: W mikserze utrzeć masło ze szklanką cukru na jednolitą masę.Następnie dodać

Gorący kąsek
Sernik z białą czekoladą i glazurą porzeczkową 168

skłaniające do rzucenia każdej diety! :) Spód: 220 g herbatników 3/4 kostki masła Sernik: 1 kg twarogu 5 jajek 2 białe czekolady 3/4 szklanki drobnego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki pasty z wanilii Glazura porzeczkowa: słoik dżemu porzeczkowego 3 łyżki żelatyny pół szklanki wody      Herbatniki łamiemy na mniejsze kawałeczki, masło podgrzewamy na wolnym ogniu

sama złodycz
Garden party 197

której włożyłam chłodzące wkłady. W ten sposób z ciastem nic się nie stało. A oto przepis: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody Masa: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 80 ml zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny

Mienta blog
Chleb bezglutenowy 232

się odżywiałam. I polecam każdemu ! Składniki( na keksówkę długości około 25 cm )* 1 szklanka mąki gryczanej* 1 szklanka mąki jaglanej ( zmielonej w młynku kaszy jaglanej )* 1 szklanka mąki ziemniaczanej* 20 dag drożdży* 1płaska łyżeczka cukru* 1/3 łyżeczki soli* około 1 szklanki letniej wody * 2 łyżki nasion słonecznikaWykonanie:Drożdże pokruszyć, dodać cukier i odrobinę wody - rozpuścić. Rozczyn oprószyć łyżeczką mąki

kolorowotorcikowo
Ciasto czekoladowe z bezą orzechową 194

jajka Beza: 5 białek 200 g drobno posiekanych orzechów włoskich ½  szklanki cukru pudru szczypta soli 1 łyżka miodu 1 łyżeczka octu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: ·         Powidła śliwkowe lub dżem wiśniowy Przygotowanie:W naczyniu wymieszać  składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i wanilie. Masło rozpuścić

Mania Gotowania
Sernik kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym 189

białej czekolady z kokosem (np. Ritter Sport) użyłam tej: http://www.auchandirect.pl/sklep/artykuly/1157_1204_1426/97101259/Spozywcze/Slodycze/Czekolady/Czekolada-biala-o-smaku-kokosowym-200-g ·       2 łyżki mąki ziemniaczanej Pianka kokosowa: ·       3 białka ·       3-4 łyżki cukru pudru ·       60 g wiórek kokosowych  Przygotowanie:   Zaczynamy od przygotowanie

Mania Gotowania
Łosoś ze szpinakiem i różowym pieprzem 195

Przekonałam Was do łososia?     Przepis na łososia: filet z łososia (około 30 dag), dzielimy na dwie części, oprószamy solą morską. W miseczce mieszamy mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną w stosunku 1:1, dodajemy 1 łyżkę pieprzu różowego. Panierujemy i smażymy (od strony skóry na początku) na oliwie z oliwek i maśle.   Przepis na szpinak: - mrożony szpinak

SMYKWKUCHNI
Ciasto Krówka najprostsze i najlepsze 1020

Przepis na biszkopt: 4 jajka 1 szkl. cukru 0,75 szkl mąki 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy dalej. Dodajemy po żółtku, następnie mąkę i proszek. Pieczemy w temp. 180 stopni C; czas: 45 minut. Pozostałe składniki: - puszka masy krówkowej - budyń

SMYKWKUCHNI