Placuszki jabłkowo - kokosowe to pomysł na zdrowe śniadanie. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Składniki na 1 porcje (4 placuszki) 260kcal pół jabłka 1 łyżka wiórków kokosowch 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/4 łyżeczki oleju kokosowego Jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć sok. Rozgrzać olej na patelni. Wymieszać pozostałe składniki ze startym jabłkiem
Biały fartuszekpiasek i przystojni włosi :> Jedyne co mi pozostaje aktualnie to uprzyjemnić sobie życie czymś co przypomina mi wakacje. Gofry z poniższego przepisu są sycące i bardzo zdrowe. Jedynie dodatki nie są "fit" :) Składniki na 12 "trójkącików": 250 g mąki owsianej 100 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek Ewentualnie coś do posłodzenia
Czarnawisienkapozytywnie na resztę dnia! Polecam Wam kochani ten przepis, jest to najlepszy zimowy koktajl jaki kiedykolwiek piłam! A do tego w jego składzie znajdują się same cenne i zdrowe składniki! Dzień rozpoczęty takim koktajlem musi być udany! Składniki (na 2 porcje, bo razem smakuje lepiej :)) 2 szklanki mleka migdałowego 3 łyżki kawy zbożowej Inka klasyczna 1 czubata łyżka
Mango Papajainkaska Inka gotowa :) Jeśli macie problemy z jedzeniem wcześnie rano, lub wstawaniem na czas, to wystarczy dzień wcześniej zrobić mus i ugotować quinoę. Rano w parę minut stworzycie zdrowe, pożywne płynne śniadanie ;) Myślę, że to świetna propozycja dla porannych niejadków
Quinoa Raz!miejscu. Jutro postaram się dorzucić jeszcze sałatki :-). Miłego dzionka Wam życzę :-) 1. Legnickie bomby piernikowe 2. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 3. Ciasteczka z lemon curd 4. Zdrowe i szybkie ciasteczka Beaty Pawlikowskiej 5. Ciasteczka z masy krówkowej 6. Maślane serduszka 7. Szybkie pierniczki 8. Kruche rogaliki migdałowe 9. Cynamonowe ciasteczka
kruche babeczkipowodzeniem kontynuować w nadchodzącym nowym roku. Zmiany dotyczą przede wszystkim naszego życia codziennego, kuchni i jedzenia. To czas zmiany dotychczasowych nawyków na lepsze, bardziej ekonomiczne i zdrowe. Celem jest sprawienie, aby życie stało się bardziej komfortowe. Okres przedświąteczny to najlepszy czas na zainwestowanie w porządne pojemniki plastikowe na żywność, które posłużą nam przez wiele lat i wprowadzą
Moja smaczna kuchniawłaściciel Solca 44 dzieli się nami tym, co od dłuższego czasu jest obecne w jego menu i na półkach jego restauracji – kiszonkami. O tym, że są zdrowe, pełne witamin i najlepsze na zimę, kiedy ze świeżych warzyw możemy mieć najwyżej szczypiorek wyhodowany na parapecie, napisano już wszystko. Co jednak poza kapustą i ogórkami można zalać posoloną wodą
GRUBY WAŁEKSzybki sposób na zdrowe i pożywne śniadanie. Jeżeli jesteście w posiadaniu bardzo dojrzałych bananów, przygotujcie sobie przepyszne placuszki serowo- bananowe. Przepis dostałam od Sylwii , za który jej bardzo dziękuję. Troszeczkę go zmieniłam pod moje smaki, ale wyszły przepyszne, na pewno zagoszczą na stałe w moim domu
magiczna kuchnia Kasipierników. Ale.... nie każdy może sobie pozwolić na objadanie się bezkarnie słodyczami zawierającymi gluten czy laktozę. I właśnie dla tych osób przeznaczony jest pochodzący z książki Moniki Mrozowskiej " Słodko, zdrowo, świątecznie " przepis na bezglutenowy, bezjajeczny, bezcukrowy i bezmleczny piernik gryczany ze śliwką. PS. Recenzję książki "Słodko, zdrowo, świątecznie" możecie przeczytać na naszym blogu To czytają Saudyjskie Wielbłądy . Książka, jest(...)grzanie góra i dół) około 25 minut. Smacznego :) Nasze uwagi: dodatkowo ozdobiliśmy piernik polewą i siekanymi orzechami, a upiekliśmy go w formie do babki - był bardzo smaczny :) Tytuł: Słodko, zdrowo, świątecznie Autor: Monika Mrozowska Wydawnictwo : Zwierciadło Liczba stron: 240 Data wydania polskiego: październik
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJednogarnkowe danie z kaszą gryczaną w roli głównej. Z dużą ilością kolorowych warzyw, karmelizowanymi buraczkami i kozim twarożkiem. Zdrowe, lekkie i pyszne. Będzie bardziej sycące jeśli składniki połączymy z drobno pokrojoną i podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka. Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia
cool and mintykilkunastu minutach były gotowe. Wiecie... moje wrażenia smakowe to jedno, ale gdy słyszę szczere komplementy z ust innych osób, naprawdę robi mi się miło. Czuję wtedy ogromną satysfakcję. Bo zdrowe jedzenie może być mega smaczne, a ja to potrafię udowodnić i nie potrzebuję do tego specjalnych kulinarnych umiejętności. To co, spróbujecie? ;) * moja mama jakiś czas temu kupiła taką
Kuchnia EllieZdrowa i bogata wersja klasycznej owsianki. Pełna orzechów, żurawiny, pestek słonecznika i jagód goji. Przepis pochodzi od znanej ze zdrowego trybu życia i odżywiania Ewy Chodakowskiej. Składniki: (na jedną porcję) 3-4 łyżki płatków owsianych łyżka posiekanych orzechów włoskich łyżka ziaren słonecznika łyżka siemienia lnianego łyżka żurawiny pół łyżki jagód goji chude mleko Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku
Pyry na Gazmoże miękkie, kwaśne lub winne? Ich odmian jest tak wiele, że każdy z nas znajdzie tę swoją jedyną ulubioną. Sposobów na wykorzystanie jabłek w kuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych(...)warzywnych. Rewelacyjnie komponują się w ciastach – z dodatkiem cynamonu tworzą niezapomniany duet w szarlotce, naleśnikach lub w zapiekanym ryżu. Jabłka można także gotować – w ten sposób powstaje przepyszny i zdrowy kompot. Natomiast ze smażonych owoców przygotowuje się na zimę dżemy, konfitury, marmolady, chutney’e i galaretki. Co więcej, jabłka doskonale sprawdzają się w towarzystwie wieprzowiny i dziczyzny. Pokrojone zaś
mojewypiekiinietylkocoś dla siebie. Pozdrawiam serdecznie Beata Enregistrer Enregistrer Enregistrer Enregistrer Enregistrer Enregistrer 1,455 total views, 15 views today Tweetnij The post Dieta bezmleczna. Czy mleko jest zdrowe? appeared first on MODA
MODA NA BIO