Po upieczeniu dyniowych bułeczek zostało mi jeszcze trochę dyniowego pur ée . Oczywiście długo nie musiałam zastanawiać się nad efektywnym wykorzystaniem go, pomysł nasunął się sam. Dla
Roślinna - blog wegańskiPrzez ostatnie dni, tęskniąc już za ciepłym i cudownym latem, poczułam, że mam ochotę na pyszne lekkie śniadanie: jogurt sojowy, granola i duuużo owoców. Szybko powędrowałam
Roślinna - blog wegańskiWłaśnie wyjęłam z piekarnika, w domu roznosi się cudowny zapach kokosa. Jest jeszcze gorący, więc szybko robię zdjęcia, bo tylko to powstrzymuje mnie, aby od razu
Roślinna - blog wegański/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso
Roślinna - blog wegańskiDania makaronowe uwielbiam pod każdą postacią. A ten sos pasuje do ich każdego rodzaju, jest cudowny i aromatyczny, przebija się tu słodycz suszonych pomidorów i
Roślinna - blog wegańskiNie mogę zrozumieć, z jakiego powodu (prawdopodobnie z powodu mojego lenistwa) zawsze kupowałam gotowe masło orzechowe w sklepie. Kiedy zorientowałam się, jak bardzo nadszarpnęło to mój
Roślinna - blog wegańskiDo końca średniowiecza jarmuż był jednym z najpopularniejszych zielonych warzyw w całej Europie. Dziś nieco zapomniany, a szkoda. W mojej okolicy jest do kupienia tylko w
Roślinna - blog wegańskiTo uniwersalny chlebek, ponieważ można go jeść zarówno na słodko, nakładając na kromkę konfiturę lub masło orzechowe, jak i jako dodatek do zup czy sałatek. A
Roślinna - blog wegańskiIdealna propozycja na śniadanie – delikatna i sycąca zarazem. Najpyszniejsza kaszka, jaką w życiu jadłam. Podejrzewam, że zasmakowałaby chyba każdemu maluchowi. Na pierwszy plan przebija się smak
Roślinna - blog wegańskiMuffinki piekę nader często, to dla mnie bardzo wygodna forma słodkości. Zrobienie ich to betka, przeważnie wystarczy suche składniki połączyć z mokrymi - i już. To, że
Roślinna - blog wegańskiLeniwe niedzielne popołudnie, za oknem pochmurno i siąpi deszcz, więc zainspirowana pysznymi roślinnymi przepisami Leanne Campbell, postanowiłam chwilę pobyć w kuchni i zabrać się za tą
Roślinna - blog wegańskiPieczone jabłka z dodatkiem korzennych przypraw uwielbiam w każdej postaci, a w tej wersji smakują naprawdę cudownie! Słodkie rodzynki i chrupiące migdały świetnie dopełniają całość, a
Roślinna - blog wegańskiPapryka to witaminowa rekordzistka. Aż dziw, że kilka wieków temu uchodziła jedynie za roślinę ozdobną, a nawet trującą! W latach trzydziestych ubiegłego wieku Albert
Roślinna - blog wegańskiWielu osobom samo słowo „pasztet” kojarzy się dość negatywnie. I z pewnością przyczyniły się do tego mięsne składniki niewiadomego pochodzenia. Uważam, że warto je zastąpić zdrowszymi
Roślinna - blog wegańskiCudowny. Idealny. Jestem bardzo podatna na uroki czekolady, a ten deser to spełnienie moich oczekiwań z nią związanych: ciasto rozpływa się w ustach, jest pyszne, miękkie
Roślinna - blog wegański