Sok dość nietypowy ale bardzo smaczny i warty spróbowania. Rukola sama w sobie ma lekko orzechowy i ostry smak oraz oryginalny aromat. W połączeniu ze słodkim
Pora na pora i pomidorasuper zarówno na surowo, jak i pieczony czy duszony. Pokazywałam Wam już przepis na Coleslaw z dodatkiem jarmużu - jest dosłownie przepysznie! Dziś prezentuje pyszne i przede wszystkim zdrowe chipsy z jarmużu. Są fenomenalne! Możemy je przyprawić tak jak tylko nam się podoba! Są delikatne i cudownie chrupiące! Koniecznie wypróbujcie! Składniki: (dwie blaszki chipsów) 3 duże liście
Plate of JoyPostanowiłam poeksperymentować troszkę z kaszą gryczaną. Miało być smacznie, zdrowo i zachęcająco. Efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Nie dość, że zdrowe to jeszcze pyszne. Polecam. Składniki: mąka mleko sól cukier 1 łyżeczka oleju 1 jajko woda Składniki farszu: ugotowana kasza gryczana cebula papryka czerwona papryka żółta nać pietruszki sól pieprz czarny mielony Oliwa z oliwek
Wielki apetytNiestety w dzisiejszych czasach mało kto ma czas na przygotowywanie i jedzenie normalnych i zdrowych posiłków.Doskonałą alternatywą dla pączka lub równie niezdrowej,kalorycznej przekąski będzie mój ulubiony słodki koktajl. Składniki: 250 ml maślanki naturalnej 6 śliwek węgierek 1 łyżeczka brązowego cukru Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, wyciągamy z nich pestki i miksujemy.Dodajemy cukier i podgotowujemy ok.5 minut
Wielki apetytŚwietna opcja dla ludzi ceniących sobie zdrowe odżywianie i lubiących słodycze. Ciasteczka te powstały z myślą o moich małych głodomorach, więc musiałam przemycić coś zdrowego. Składniki: 2 i 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka mielonych migdałów ( BackMit mają w swojej ofercie idealnie zmielone) 200g miękkiego masła/ margaryny 3/4 szklanki brązowego cukru 2 jaja 3 łyżeczki posiekanych orzechów
Wielki apetytŚwietny przepis dla wszystkich tych, którzy myślą o powrocie do formy przed latem. Wysokobiałkowa, pożywna i zdrowa pasta to jest to! A to do tego smakuje naprawdę dobrze. Tym bardziej, że zbliża się Wielkanoc, więc wszystkie jajeczne przepisy na pewno się przydadzą. Zapraszam. Składniki (na 1 porcję): 2 jajka 35 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1/2 łyżeczki(...)połową szczypiorku na gładką pastę. Dodajesz tuńczyka, resztę szczypiorku i miksujesz tak, aby go mocno rozdrobnić, ale nie na gładko. Doprawiasz do smaku solą, pieprzem. Podajesz na zdrowej, wartościowej bułce z ulubionymi kiełkami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSeler naciowy niezmiennie króluje w mojej kuchni, lodówka musi go mieć na stanie :) Tym razem szybkie i minimalistyczne połączenie: seler, suszone pomidorki i świeża bazylia. Taką
Kuchcik gotujeanglojęzyczną od polskiej, głównie ze względu źle wyglądającej litery R i Ż obok siebie :) " Superfoods to produkty nieprzetworzone naturalnego pochodzenia, które zawierają dużo protein, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.Podbija rynek zdrowej żywności, bo wystarczy ich niewielka ilość w codziennej diecie, by szybko zregenerować organizm, wzmocnić organizm, wzmocnić odporność, poprawić stan zdrowia i uniknąć chorób, jak nadciśnienie, cukrzyca, nowotwory." Książka(...)używam ich w kuchni (kokos, siemię konopne, jagody goji), niektóre mniej lub w ogóle. Jedne bardzo drogie, trudno dostępne, inne w cenie przystępnej i do kupienia w sklepie ze zdrową żywnością. Oto wszystkie: Jagody goi - źródło młodości Kakaowiec - surowa czekolada Maka - afrodyzjak z Andów Produkty pszczele (miód, pierzga, mleczko pszczele, propolis) - pierwsza superżywność Spirulina - królowa białka Niebieskozielone algi
bistro mamaNie da się nie zauważyć, że ostatnimi czasy zapanowała moda na bezglutenowe kucharzenie. Muszę przyznać, że i my z mężem staramy się ograniczać pszenicę (choć z
Roślinna - blog wegańskiśniadanie czy kolację w sam raz. Taki chleb nie potrzebuje do duetu wędliny, wystarczy masło i zdrowe warzywa, których w sklepach jest coraz więcej. Jednym słowem zdrowo i smacznie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPrzepis na wegańskie kotlety na bazie płatków orkiszowych, cieciorki oraz brokuła . Można zarówno piec w piekarniku jak i smażyć na patelni więc jest to
Pora na pora i pomidoraRustykalna tarta rabarbarowa to idealna propozycja na majówkę. Wiadomo, majówka nie może się obejść bez domowego ciasta. Pokrojona w kwadraty ładnie zachowuje kształt i jest łatwa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wyobraź sobie delikatną, pachnącą wiosennymi warzywami pastę do kanapek. Jest łudząco podoba do twarogu, jednak jeżeli nigdy za nim nie przepadałaś, nie odwracaj wzroku. Ten wegański
Roślinna - blog wegańskiJednego możesz być pewna - ta makaronowa sałatka smakuje tak samo wybornie, jak się prezentuje. Podana na przyjęciu z pewnością wzbudzi zachwyt wszystkich gości. Kalafior to jedno
Roślinna - blog wegańskiTrudno mi było uwierzyć, że ciasto z mikrofali może być smaczne, zanim sama go nie zrobiłam. Na pewno smakiem nie przebije pieczonego w piekarniku, jednak
Kuchcik gotuje