Stollen - Bożonarodzeniowa niemiecka strucla z bakaliami
Stollen - Bożonarodzeniowa niemiecka strucla z bakaliami
Stollen-Christstollen-Weihnachtsstollen,czyli Bożonarodzeniowa strucla to rodzaj luksusowego,słodkiego chleba spożywanego podczas Świąt Bożego Narodzenia,głównie w Niemczech i Holandii.Prawie cała północna Europa delektuje się w zimie tym smacznym ciastem pochodzącym z Niemiec.To dosyć ciężkie,zwarte ciasto drożdżowe zawierające dużą ilość rodzynków,skórkę pomarańczową i marcepanowe nadzienie.Jest zaskakujące pyszne i bardzo aromatyczne i choć to ciasto drożdżowe,to im starsze tym lepsze.Zawsze obowiązkowo p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bożonarodzeniowe, ciasto, zdrowe, zdrowe przepisy, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, przepisy na święta, żurawina, drożdżowe, placki, mąka orkiszowa, cytryna, świąteczne, świąteczne przepisy, chleb, boże narodzenie, jajko, słodkie, pyszne ciasto, ciasto na boże narodzenie, ciasto orkiszowe, chleb na drożdżach , jajka na święta, chleb mieszany
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz