Ten przepis czekał na realizację bez mała 3 lata. Ale się doczekał:)Znalazłam go na Palecie Smaku i od razu wzbudził moje zainteresowanie, mimo, że to
Zdrowa Kuchnia SowyMąka z ciecierzycy stała się ostatnio numerem jeden w mojej kuchni. Wcześniej używałam jej jako jednej z mąk bezglutenowych w moich mixach do wypieku placków, naleśników
Zdrowa Kuchnia SowyTo kolejny post z mojego pierwszego "rozwojowego" bloga (pisałam o tym tutaj), którym chciałam się z Wami podzielić, z tym, że tego wpisu nigdy
Zdrowa Kuchnia SowyPodczas ostatniej wizyty w restauracji indyjskiej zamówiłam placki/chipsy z mąki z soczewicy (pappadums). Tego jeszcze nie jadłam, a za każdym razem staram się spróbować czegoś nowego.Chipsy
Zdrowa Kuchnia SowyPrzyszedł czas na szarlotkę, jeszcze w tym roku nie robiłam, a przynajmniej nie robiłam żadnej nowej jej wersji. Moje najlepsze szarlotki to ta z bezą (ta
Zdrowa Kuchnia SowyZ zielonym młodym jęczmieniem pierwszy raz (o ile pamiętam) zetknęłam się w szejku, którego zawsze zamawiam w jednym z moich ulubionych kulinarnych miejsc, czyli w Wielopole
Zdrowa Kuchnia SowyMiały być ciasteczka tego typu jak zrobiła Kamila, czyli przede wszystkim takie białkowo-piankowe. Bo takich jeszcze nie robiłam. Miały być... Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowyjest dobrą alternatywą dla tradycyjnego pieczywa w diecie osób odchudzających się. Z pieczywa można zrobić pyszne, zdrowe, kolorowe kanapki. 4. Zdrowy błonnik Zdrowy Błonnik to pełnozbożowe pałeczki wytwarzane z całych ziaren pięciu niemodyfikowanych genetycznie zbóż – żyta, pszenicy, owsa, jęczmienia i amarantusa oraz ziaren słonecznika. Stanowi unikalną kompozycję właściwości odżywczych pełnego(...)błonnika pokarmowego (15,5 g w 100 g produktu) – jedna jego porcja (30 g) zaspokaja aż 19% dziennego zapotrzebowania na ten ważny dla zdrowia składnik. W Zdrowym Błonniku nie ma tłuszczu, a zawarta w nim niewielka ilość cukrów to jedynie substancje naturalnie występujące w zbożach. Błonnik pokarmowy, choć nietrawiony przez organizm człowieka, pełni jednak w nim liczne
Aga w kuchniRobiłam kiedyś, potem o rzodkwi zapomniałam, a ostatnio zakupiłam i dzisiaj była powtórka. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySezon na zapiekane owoce trwa u mnie w najlepsze. Ostatnio zapiekałam owoce mieszane zasypane płatkami owsianymi z dodatkiem kokosu, a dzisiaj proponuję zapiekane śliwki w trzech
Zdrowa Kuchnia SowyNajpierw uwiodła mnie nazwa. Szakszuka. Sz...ksz... cudownie szeleszcząca w ustach:) A wczoraj reszta, czyli samo danie. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPyszne i zdrowe chipsy z cukinii - czyli zdrowe chipsy serowe :) SKŁADNIKI 1 cukinia3 łyżki tartego parmezanu2 łyżki bułki tartej4 łyżki oliwysól, pieprzPRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w półcentymetrowe plasterki. Wrzucamy do małej miski, solimy, pieprzymy i na chwilę(...)ZDROWA PRZEKĄSKA
Moje Kuchenne RewelacjeDo tej pory naleśniki bezglutenowe robiłam zawsze (podobnie jak ciasta, chleby i inne wypieki) z samodzielnie przygotowanej mieszanki mąk bezglutenowych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMam na blogu już przepis na jajka faszerowane na ciepło, zamieściłam go jednak bardzo dawno; robię takie jajka bardzo rzadko, choć mój mąż upomina się o
Zdrowa Kuchnia Sowy