Dawno nie robiłam owsianych ciasteczek, a nigdy dotąd nie robiłam takich, żeby miały w swoim składzie oprócz płatków owsianych również owsianą mąkę. A te są właśnie
Zdrowa Kuchnia SowyPo żywej dyskusji na FB na temat cykorii postanowiłam nawiązać z nią bliższy kontakt, bo do tej pory jakoś nie przyciągała mnie do siebie specjalnie. Zakupiłam
Zdrowa Kuchnia SowyRobiłam już sojowe i kokosowe, a teraz chciałam spróbować jak smakuje ryżowe. O tym, że są dwa przepisy na produkcję tego mleka dowiedziałam się, gdy byłam
Zdrowa Kuchnia SowyCukinia kojarzyła mi się do tej pory z warzywem, które spożywa się po obróbce termicznej; kiedyś tak kojarzyły mi się pieczarki. Z pieczarkami na surowo jestem
Zdrowa Kuchnia SowyZ wielką przyjemnością zawiadamiam, że e-book o kaszy jaglanej, którego jestem współautorką i który powstał we współpracy ze Sztuką Odżywiania jest już w sprzedaży:) Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną długo, bardzo długo jadłam tylko na słodko - jako śniadanie bądź deser. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPo raz drugi zostałam zaproszona na warsztaty w restauracji Delight w andel's Hotel Cracow. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj takie moje polecenia: Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKolejna lista poleceń (swoją drogą jak szybko leci mi czas od jednych do drugich, a to 2 tygodnie, więc wydawałoby się, że sporo). Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko robię zupy na wywarze jarzynowym, najczęściej po prostu jarzyny kroję w kostkę i stanowią one element zupy. Tym razem chciałam zrobić zupę czystą, bez warzyw
Zdrowa Kuchnia Sowysię bardzo podoba. Za to zawartość owoców jest bardzo uboga. Maleńkie kawałeczki w dość skromnej ilości... To minus. Podsumowując - musli to zdrowa propozycja na śniadanie. Te z Otmuchowa są naprawdę godne polecenia, smaczne, chrupiące i zdrowe ! Ja chętnie zajadam je z ulubionym jogurtem - polecam
kolorowotorcikowocałego festiwalu. Namiot stanie pomiędzyulicą Wrocławską a Świętosławską, właśnie 15. sierpnia. Od 12:00 do 19:00 sześć wesołych, uśmiechniętych i nieziemsko sympatycznych dziewczyn, pomoże stworzyć pyszne, aleprzede wszystkim zdrowe sałatki. Poza tym, każdy będzie mógł zrobić analizę składu ciała, co pozwoli mu dowiedzieć się,ile lat właściwie ma organizm, ile tkanki tłuszczowej, mięśni czy wody mamy(...)dzień festiwalu, 15. w czwartek - rządzą blogerzy! Jednakże w następne dni atrakcji również nie zabraknie! Bowiem 16., w piątek, KASIA SZATKOWSKA, blogerka współtworząca BlogerChef'a, poprowadzi swoje autorskie warsztaty zdrowej kuchni "Blogujemy i gotujemy (z głową)". Zapraszam wszystkich chętnych do udziału w tym wspaniałym przedsięwzięciu. VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL DOBREGO SMAKU czeka! Przybywajcie, a w szczególności 15. sierpnia
W kuchni Karmel-itkiDepresyjna pogoda i uczelniany natłok obowiązków i nauki na pewno nie sprzyjają naładowaniu poziomu własnych baterii na 100%. Z jednych zajęć na drugie, od jednego kolokwium
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńPamiętacie może papierówki? Niestety, w dzisiejszych czasach są już praktycznie nieosiągalne do zdobycia. W sklepach ich nie ma, bo nie wytrzymają dłużej niż dwa dni, a
Ekocozy | Naturalnie na co dzień