Kupiłam awokado z myślą o wykorzystaniu go do przepisu z nadziewanymi jego połówkami. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam pasty do chleba, więc jak przy którymś z rzędu przeglądaniu mojej ulubionej książki "Jedz i żyj zgodnie z porami roku" natrafiłam
Zdrowa Kuchnia SowyByło tak: dwa dni wcześniej kupiłam buraki i zrobiłam przekąskę z pieczonych w piekarniku plastrów buraka posypanych po wyjęciu serem solankowym. Po tym daniu został mi
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam owsianych ciasteczek, a nigdy dotąd nie robiłam takich, żeby miały w swoim składzie oprócz płatków owsianych również owsianą mąkę. A te są właśnie
Zdrowa Kuchnia SowyPo żywej dyskusji na FB na temat cykorii postanowiłam nawiązać z nią bliższy kontakt, bo do tej pory jakoś nie przyciągała mnie do siebie specjalnie. Zakupiłam
Zdrowa Kuchnia SowyRobiłam już sojowe i kokosowe, a teraz chciałam spróbować jak smakuje ryżowe. O tym, że są dwa przepisy na produkcję tego mleka dowiedziałam się, gdy byłam
Zdrowa Kuchnia SowyCukinia kojarzyła mi się do tej pory z warzywem, które spożywa się po obróbce termicznej; kiedyś tak kojarzyły mi się pieczarki. Z pieczarkami na surowo jestem
Zdrowa Kuchnia SowyZ wielką przyjemnością zawiadamiam, że e-book o kaszy jaglanej, którego jestem współautorką i który powstał we współpracy ze Sztuką Odżywiania jest już w sprzedaży:) Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną długo, bardzo długo jadłam tylko na słodko - jako śniadanie bądź deser. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPo raz drugi zostałam zaproszona na warsztaty w restauracji Delight w andel's Hotel Cracow. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj takie moje polecenia: Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKolejna lista poleceń (swoją drogą jak szybko leci mi czas od jednych do drugich, a to 2 tygodnie, więc wydawałoby się, że sporo). Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko robię zupy na wywarze jarzynowym, najczęściej po prostu jarzyny kroję w kostkę i stanowią one element zupy. Tym razem chciałam zrobić zupę czystą, bez warzyw
Zdrowa Kuchnia Sowysię bardzo podoba. Za to zawartość owoców jest bardzo uboga. Maleńkie kawałeczki w dość skromnej ilości... To minus. Podsumowując - musli to zdrowa propozycja na śniadanie. Te z Otmuchowa są naprawdę godne polecenia, smaczne, chrupiące i zdrowe ! Ja chętnie zajadam je z ulubionym jogurtem - polecam
kolorowotorcikowo