Ta salatka to znak,ze wiosna rozgoscila sie na dobre.Maj w tym roku wyjatkowo nas nie rozpieszcza.Pomimo panujacego zimna rzodkiewki jednak urosly.Salatka powstala wlasnie z pierwszych dzialkowych plonow.Sam przepis jest wiekowy i tak samo na nowo zachwyca kazdej wiosny.Takiej ilosci szczypiorku nie da sie zjesc w zadnej innej kombinacji salatkowej.Idealna na kolacje pyszna z pajda chrupiacego chleba lub swieza bagietka.Skladnik na 3 porcje:3 jajkapeczek rzodkiewekpeczek szczypiorku2 lyzki majonezu lub... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...