Jak tylko natknęłam się na ten przepis, wiedziałam, że zrobię go bez żadnych poprawek czy zmian. Wszystko wydawało mi się w tej tarcie idealne i takie
Smaki Na Talerzujest danie mojego własnego pomysłu :).Jest to po prostu zwykła zapiekanka zrobiona z tego co akurat miałam w lodówce i szafce.Dodatkiem jest jeszcze mozzarella. SKŁADNIKI 400g makaronu np.kokardki 500g piersi z kurczaka cebula czerwona puszka pomidorów krojonych sól,pieprz oregano papryka ostra mozzarella do posypania(taka w wiórkach) 2 łyżki oleju WYKONANIE Na początek gotujemy makaron na pół twardo.Osaczamy(...)naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem lub margaryną.Na wierzch dajemy pomidory z cebulą i posypujemy to wszystko wiórkami mozzarelli. Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i zapiekamy ok.20-25 min.aż ser będzie miał kolor złotawo-brązowy-włączamy funkcję termoobieg.Po upływie tego czasu wyjmujemy z piekarnika nakladamy na talerz i zajadamy :) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaPieczarki z małżami można podać jako przekąskę lub jako danie główne. Trudno podać dokładne ilości składników, wszystko zależy od wielkości pieczarek jakie chcemy użyć. Mała pieczarka
królestwo garówUwielbiane ciasto w mojej rodzinie. Lubiane to byłoby za mało powiedziane. Na podstawie własnych doświadczeń wiem, że dzieci również mogą pokochać szpinak. Upieczony quiche ze
Smaki Ewywrecz przepyszny a do tego, mozna go uzyc w wielu potrawach, takich jak np: dzisiejszy nasz makaron , farsz do nalesnikow, pierogow i mies, jako dodatek do dan glownych(zasmazany), zapiekanek a swiezy np. do salatek. Szpinak zawiera w sobie m.in duzo zelaza , witamine C i kwas foliowy. Wazna informacja dla kobiet !! :D szpinak chroni przed zmarszczkami . A jezeli chodzi(...)mialam, wiec dzis uzylam swiderki) -1 opakowanie mrozonego lub swiezego szpinaku (ja uzylam dzisiaj mrozony), - okolo 400 ml smietany lub jogurtu naturalnego, - okolo 1/2 glowki czosnku, -sol, pieprz, -ser zolty lub plesniowy( nie jest to przymusowy skladnik, ja dzisiaj go nie dalam) -margaryna lub maslo roslinne do smazenia. SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Szpinak rozmrazamy, gotujemy makaron zgodnie z instrukcja na opakowaniu, obieramy
PychaDaniaPulpety zapiekane w sosie pomidorowym to kolejna propozycja obiadowa. :-) Smaczna i pożywna, można podawać je z kaszą, makaronem lub ziemniakami. Sami decydujemy o gęstości sosu i
Szefowa kuchniPo prostu klasyka, którą warto od czasu do czasu wprowadzić do naszego menu. Plus tego dania jest też taki, że możemy go dowolnie urozmaicić o ulubione
Fabryka pomysłówDomowe zapiekanki to niby prosta rzecz lecz czasem coś bardzo prostego można łatwo zepsuć robiąc coś bez konkretnego zamysłu. Mój skromny przepis da Wam zapiekanki z których nic nie spada a smak pieczarek każdy na długo zapamięta. Organizacja przyjęcia to też pokazanie naszych cech taki jak: gościnność, pomysłowość, szczodrość czy też zaangażowania. Nie idźcie nigdy na łatwiznę i nie kupujcie(...)przepis w ulubionych bo nigdy nie wiadomo kiedy się przyda! Składniki na ok 10 osób Czas przygotowania 35 minut Składniki: 800g pieczarek 5 dużych cebul 10 kajzerek z makiem Ser żółty 250g (Polecam Serenadę "Babuni") Pomidor Olej rzepakowy Sól himalajska Pieprz czarny Czosnek granulowany 20 plasterków salami Przygotowanie: 1/ Pieczarki kroimy w półtalarki, cebulę w pióra i przekładamy
Kuchnia PROzdrowotnaProsta domowa pizza z kolorowym farszem. Uwielbiamy pizze, w szczególności tą… domową. Dość często u nas gości. Przeważnie przygotowuję ją na weekend. Dziś dla odmiany
Słodkie okruszkiTo danie, a właściwie przekąska jest nie dość, że banalna, to jeszcze nie zajmuje wiele czasu na przygotowanie. Pieczenie to oczywiście inna sprawa, bo tego nie
Kuchnia w czekoladziePrzyłączam się do rzeszy osób narzekających na brak światła, dodającego nam energii. Nastała właśnie najgorsza dla mnie pora roku ale trzeba jakoś ją przetrwać. Dzisiaj zdecydowanie
Pieguskowa KuchniaSkładniki: 250g makaronu drobnego 200g boczku wędzonego 230g chaussee aux moines cebula czerwona pokrojona 150ml śmietanki świeżo zmielony pieprz Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C Garnek
w mojej kuchniKasza bulgur jest bogata w substancje, które wspomagają pracę serca,obniżają poziom cukru we krwi. Zawiera bardzo dużą ilość błonnika, potasu, wapnia i magnezu.. Jak
O kuchni z uczuciemMakaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pięknie się prezentuje, jest również bardzo smaczna. Makaron w sosie pomidorowym z ziołowym serkiem topionym i parmezanem. Danie można wzbogacić o mięso. Do przygotowania zapiekanki można wykorzystać inne kształty makaronu, a zamiast cukinii można użyć bakłażana. Polecam! Ciasto makaronowe z cukinią Składniki na 4-5 porcji: 1-2 cukinie opakowanie Czanieckiego makaronu(...)kroimy w niedużą kostkę, oprószamy solą, pieprzem i smażymy, aż lekko się zrumienią. Makaron gotujemy al dente, odsączamy. Do gorącego makaronu dodajemy serek topiony i mieszamy, aż ser się roztopi. Dodajemy sos pomidorowy, parmezan i kurczaka. Mieszamy delikatnie, by makaron się nie połamał. Makaron przekładamy do tortownicy, lekko ugniatamy. Zwisające poza brzegi formy paski cukinii zakładamy
Smak mojej kuchniPorządkując szafki kuchenne natknęłam się na karteczkę, ze spisanym naprędce przepisem na faszerowane pieczarki, pochodzącym z amerykańskiej edycji programu Gotuj i chudnij, który dość mocno podbił
Pieguskowa KuchniaKorzenny warzywniak z brokułem. Pomysł na obiad lub kolację. Samodzielny posiłek lub dodatek do kaszy, mięsa, makaronu. Na ciepło lub na zimno. 1 seler, 2 buraki
KucharzycaPrzepis na ciasto zaczerpnęłam z bloga Dzikowiec od kuchni i muszę przyznać że wyszło faktycznie fantastyczne. Tuńczyk miał byc w sosie własnym, jak się okazało
Kuchenne aromatyCos na ząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula
Kuchnia Pełna PasjiDzień dobry moi mili!Muszę przyznać, że jestem wielką miłośniczką cukinii. Można ją dostać o każdej porze roku ( oczywiście najlepsza jest ta z przydomowego ogródka mojej
Gotowanie to kochanie