Składniki: Makaron 500 g Filet z kurczaka 500 g Szpinak świeży lub mrożony opakowanie 200 g Mozzarella 2 kulki po 125 g Śmietana 30 % 200 ml
Kulinarne przygodyPizza „Gyros” Kolejna pizza , która podbiła serca moich dzieciaków . Nawet nie muszę się zastanawiać dlaczego . Przecież to pizza i gyros w jednym . Nie ma
Ogrodnik w podróżyUwielbiamy pizze. Jaką? Najlepiej domową. Pyszną pełną ulubionych dodatków. I właśnie na taką pizze dziś Was zapraszam. Dodatkowo ciasto do pizzy wzbogaciłam wspaniałą prażoną cebulką, która
Słodkie okruszkiTarta na wytrawnie to doskonały pomysł na obiad, kolację czy do podania na ciepło podczas przyjęcia dla gości. Ja akurat przygotowałam na kolację, co pewnie widać
Kolorowy PrzepisownikPieróg biłgorajski to potrawa regionalna Lubelszczyzny. W 2005 roku potrawa ta została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych tego regionu. Można go jeść z masłem, z
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaprezentami. Mamy tu smaki dalekowschodnie, hinduskie, włoskie i francuskie oraz fińsko-polskie, gdyż zapiekanka kaalilaatikko to w gruncie rzeczy nasze łazanki. Całe menu na tydzień wygląda tak: Poniedziałek: Zapiekanka z kapustą, mięsem i ryżem – kaalilaatikko Danie podobne do naszych łazanek, tyle że zamiast makaronu jest ryż. Poza tym kapustę najpierw trzeba ugotować, a potem zapiec z mielonym mięsem ryżem(...)zapachowe kardamonu, gałki muszkatołowej, goździków i cynamonu nie układały się w piękną melodię w sercu. Piątek: Wegetariańska, zielona lasagna Kremowy delikates, lekko dekadencki, bo składający się z trzech rodzajów sera, które dla równowagi kontruje zdrowy, warzywny tandem: szpinak i groszek zielony. Jeśli robienie lasagni kojarzy się Wam z ciężką, pracochłonną robotą, to ten przepis jest dla Was. Nadzienie robi się
Niedzielny kucharzPizza. Któż z nas jej nie lubi My osobiście uwielbiamy, ale w domowej „swojskiej” wersji. Domowa pizza na grubym cieście z kolorowym farszem idealnie
Słodkie okruszkiOtrzymałam niedawno do przetestowania patelnię ceramiczną firmy GreenPan z kolekcji Kyoto. Ucieszyłam się, gdyż już od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem wzbogacenia mojej kuchni o
Pieguskowa KuchniaPizza z przyprawą do mięsa typu kebab gyros, czy shoarma, uzupełniona w dodatki do niej pasujące i posypana mozzarellą to bardzo dobry wariant na ten drożdżowy
Poezja Smaków - blog kulinarnyInspirację do dzisiejszego dania znalazłam na wspomnianym już kiedyś blogu Monique . Ona swoje bułki nazwała Philly Cheesesteak Sliders , ja nazwałam je bułeczkami a'la Diva
Codzienna kuchnia niecodziennaBardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ma być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla mnie bomba, smaki super ze sobą współgrają. Bardzo mi smakowało i na pewno będę robiła to częściej. Przygotowanie bakłażana – umyć i przekroić na pół
Kuchnia PokoleńK iedy znudzą się wam jajka, żurki i biała kiełbasa ;) możecie przygotować na śniadanie pyszne bułeczki pełne smaku i aromatu, wykorzystując świąteczne wędliny. Czas przygotowania: 10
SzczyptaSmaQZapiekane ziemniaki w sosie... Kawałki ziemniaków zatopione w śmietanowym sosie. Na wierzchu ciągnąca się mozzarella. Oprószone drobno posiekanym szczypiorkiem. Niebo w gębie! Składniki: 1,5 kg
Gospodyni MiejskaPyszny, szybki obiad. Użyłam tutaj gotowego sosu Bruschetta o smaku pomidorowym. Sos jest bardzo dobrze doprawiony co ułatwi uzyskanie super smaku. Sos Bruschetta kupiłam w Netto
Kuchnia PokoleńNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniDziś propozycja łącząca w sobie nasz ulubiony fast-food i chrupiące nuggetsy, które zazwyczaj podaję do ziemniaczków. Oczywiście wszystko w wersji domowej Pizza z nuggetsami. Do
Słodkie okruszkiokoło 4 porcje): 10-12 plastrów makaronu lasagne (tak by powstały 4 warstwy w naczyniu) 200 gram mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 50 gram sera feta 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki śmietany 12% garść natki pietruszki 1/4 cebuli czerwonej 1 mała cukinia przyprawy: gałka muszkatołowa, biały pieprz, sól, bazylia suszona Sos beszamelowy(...)przedostatnią warstwą makaronu. Nakładam plastry cukinii, które polewam beszamelem i przykrywam pozostałym makaronem. Wylewam resztę beszamelu i zapieka danie w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut. Gotową zapiekankę kroję i podaję od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja