zapiekanka z serem - 4054 przepisów (strona:222/271)

Carbonara ze szparagami 173

Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową 194

Lazania dość rzadko gości na naszych stołach, bo wydaje się trudna w przygotowaniu i wymagająca azbestowych rączek, którymi układamy gorące płaty lazanii czy robienia kilku rzeczy

Ugotowane pozamiatane
Wolnowar Crock-Pot – recenzja 203

któremu możemy wstępnie poddusić składniki do potrawy np. na gazie (tzw. funkcja Sauté) lub wykończyć danie np. podpiekając w piekarniku (przykładowo wkładając na 10 minut do piekarnika danie posypane serem). Wybrany przeze mnie wolnowar posiada dwa pokrętła oraz wyświetlacz. Pierwsze pokrętło służy do ustawienia temperatury, a drugie do ustawienia czasu pracy urządzenia. Mamy do wyboru dwa poziomy temperatur: LOW oraz(...)przepisów przetłumaczonych na wiele języków. Druga z kolei zawiera 29 oryginalnych przepisów znanego polskiego szefa kuchni Darka Kuźniaka. Co możemy przygotować w wolnowarze? Dosłownie wszystko. Zupy, gulasze, konfitury, zapiekanki, dania rybne, mięsne, warzywne, dania z makaronem czy kaszą, jak również ciasta i desery, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Darek Kuźniak w swojej broszurce proponuje np.: “Zapiekane jabłka

Moja Delicja
R... Risotto dyniowe z białym winem i kurczakiem! 220

Sezon na dynie powoli się kończy, więc przedstawiam Wam moje ostatnie danie, które wg Naczelnego zostało okrzyknięte najlepszym, jakie kiedykolwiek jadł! :) Składniki: 2 szklanki dyni 1

Kitchens Alphabet
Ryzyk - fizyk, czyli loteria w nadmorskich restauracjach na rzecz plażingu, a wszystko to w ramach nadmorskiej diety cud ;) 131

Wspominałam o naszej nadmorskiej diecie cud. Następnego dnia po opublikowaniu wpisu na jej temat przeczytałam na Onecie artykuł mówiący o straszliwych rzeczach jakie dokonują się w

Kuchnia po mojemu
Cannelloni z mięsem mielonym 148

przy stole". Kiedyś pisałam, że dzieci uwielbiają klasyczną lasagne, penne lub spaghetti z sosem bolońskim, więc to po prostu kolejna wariacja. Niby się mieli nie zorientować, bo coś innego, zapiekanka-niespodzianką, a smak który dobrze znają.  Tylko dodałam sobie potężnej pracy. Zamiast normalnie naładować tego sosu w każdą rurkę  i ułożyć obok siebie w naczyniu, to wymyśliłam(...)obgotowaną rurkę kroimy na dwie połówki każdą połówkę napełniamy  sosem i następnie układamy pionowo (dość ciasno) w naczyniu żaroodpornym  Na wierzch wykładamy beszamel i posypujemy startym żółtym serem.  Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 30 minut, aż wierzch się ładnie zarumieni. W razie potrzeby, gdy góra przypiecze się wcześniej, przykrywamy całość folią aluminiową (błyszczącą stroną

bistro mama
Cukinia faszerowana 127

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotuj Się Kto Może
Piątek: Wegetariańska lasagna ze szpinakiem i groszkiem 168

Anglicy wolą mówić lasagna, natomiast Amerykanie lasagne. Włosi? To zależy od regionu. Wydawać by się mogło, że kto, jak kto, ale Włosi powinni wiedzieć jak powinno się prawidłowo nazywać zapiekankę, gdyż w końcu jest to jedna z flagowych potraw cucina Italiano. Anglicy wymyślili lasagnę Tyle, że pochodzenie lasagne wcale nie jest takie pewne i do ojcostwa przyznają się – uwaga! – Anglicy(...)smaż jeszcze minutę. Włóż na patelnię umyty szpinak. Smaż aż liście zmiękną. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na sito i dokładnie odciśnij z wody. Krok 2 Włóż połowę sera ricotta, cały parmezan, 2 jajka i gałkę muszkatołową do misy miksera i zmiksuj na gładką masę. Przełóż masę do osobnej misy. Nie myj malaksera tylko włóż do niego drugą połowę ricotty

Niedzielny kucharz
2 smaczne propozycje z serii 'nie marnuj żywności' 202

Wpis z serii ‚nie marnuję- kombinuję’, czyli jak wykorzystać ‚stare’ warzywa oraz ugotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu? O to dwie propozycje, proste i ‚ekonomiczne’- warzywa pieczone

Kraina Miodem Płynąca
Makaron z kremowym sosem z wędzonego boczku i zielonego groszku wg. Jamiego Olivier'a 178

wędzonego boczku i zielonego groszku wg. Jamiego Olivier'a' Składniki (4-6 porcji):* - 10 plastrów wędzonego boczku lub pancetty - 300g mrożonego zielonego groszku - 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany - 150g sera parmezan - 1 cytryna - mały pęczek mięty - 400g makaronu kolanka Chifferi Podravka - olej, masło - s&P W garnku zagotować wodę. Osolić. Wrzucić makaron i gotować 8 minut (krócej niż podano(...)zwłaszcza z sosami i pastami pomidorowymi. Idealnie nadają się także do zup oraz do wielu potraw kuchni polskiej i włoskiej. Dobrze sprawdzą się do spaghetti oraz zapiekanek. Wybornie smakują także z dodatkiem różnego rodzaju mięs, ryb oraz duszonych warzyw. * przepis pochodzi z książki Jamie'go Oliver'a 'Każdy może gotować

CookYourself
Zapiekanka żytnianka z makową nutą 227

Ostatnio miałam przyjemność robić zakupy w sklepie internetowym FRISCO . Dla każdego coś dobrego :). Dla mamy ksylitol  dla siostry papryka wędzona i migdały :) Dla siebie pokupowałam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta cebulowa z ziołami i mięsem. 162

 Dość rzadko robię tarty, do tej pory na blogu pokazałam tylko brokułową , choć pewnie niedługo mi się to zmieni, bo można w nich przemycać ogrom

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kiełbaski w cieście 183

Kiełbaski w cieście to bardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z wędzonkami i pastą chili. 185

Kiedyś wrzucałam przepis podstawowy na domową pizze. Dziś pokazuję Wam co dodać by ta pizza była jeszcze lepsza :) Ostatnio w Lidlu jest mnóstwo włoskich produktów i

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pizza Stromboli 2489

Pizza Stromboli to nic innego jak prostokątna pizza zawinięta wzdłuż krótszego boku. Pierwszy raz wykonano ją w Stanach Zjednoczonych a autorami są rodowici Włosi. Stromboli podbija

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania