Dzisiaj u nas na obiad była bałkańska musaka. Muszę przyznac , że to co nowe nie znaczy złe. Smakowało nam to danie , bakłażany sprawiały ,że smak był niezwykle delikatny , można rzec " rozpływało się w ustach" Musaka w sam raz na niedzielny obiad dla 6 osób. Składniki:- 1 duża cebula- oliwa- świeże oregano ( ja użyłam suche z torebeczki)- 500 g mielonego wieprzowo-wołowego ( użyłam samo wieprzowe)- 3 pomidory świeże (użyłam z puszki)- 2 łyżki przecieru pomidorowego - 2 ząbki czosnku- sól i pieprz mie... czytaj dalej...
Ostatni raz jadłam musakę w wakacje. Twój wpis przypomniał mi wakacje. :) Z chęcią bym zjadła kawałeczek.
jadłam grecką wersję musaki i mi smakowała bardzo tę też wypróbuję na pewne też jest smaczna:)
Taka gorąca, energetyczna musaka to idealne danie na dzisiejszy mroźny dzień.
Wygląda pysznie! Jeszcze nigdy nie jadłam musaki, a więc czas nadrobić zaległości i spróbuję ją zrobić;)
a ja z chęcią bym Cię poczęstowała , ale nie mam takiej możliwości :)
Musaka- wspomnienie najwspanialszych wakacji jakie spędziłam na Bałkanach!!!!!!