zapiekanka z serem - 4054 przepisów (strona:107/271)

Lasagne mięsno-grzybowe w boczku / Bacon wrapped meat and mushroom lasagna 210

Przedstawiam dziś danie idealne na obiad w te chłodne dni. Pyszna i sycąca lasagne z sosem mięsno-grzybowym, beszamelem i dużą ilością mozzarelli, na koniec zawinięta

karmelowy
SEROWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PATELNI! 190

mamy pod ręką w lodówce, lub z wcześniej zamrożonych produktów. Mój mąż uwielbia wszelakie dania z makaronem i serem, no cóż ja też lubię, ale często ich sobie odmawiam, z wiadomych dla kobiet przyczyn heheheeh. Dzisiaj mam dla Was pyszną, prostą zapiekankę serową z makaronem i grzybami, taką- którą będzie zajadać się cała rodzina, a Ty zrobisz ją w maksymalnie(...)minut! PRZEPIS NA SEROWĄ MAKARONOWĄ ZAPIEKANKĘ Z PATELNI SKŁADNIKI dla 3-4 osób - 4 garście makaronu (kolanka, penne, świderki lub gwiazdki) - 400 g mrożonych prawdziwków (możesz zastąpić pieczarkami lub boczniakami) - 1 cebulka  - 3 ząbki czosnku polskiego - 1 dymka - 3/4 szklanki startego żółtego sera (wybierz swój ulubiony) - pieprz mielony - 2 chlusty białego wytrawnego wina  - 150 ml śmietanki powyżej

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka z mięsem z indyka! 238

pomidorkami koktajlowymi, makaronem typu lasagne, sporą ilością świeżych ziół. Zapiekanki są dość kalorycznymi potrawami, dlatego spróbujcie je odchudzić tak jak ja, zamiast tłustego mięsa wieprzowego, kupcie udziec z indyka i za pomocą maszynki zmielcie na mielone z indyka, możecie też kupić gotowe mięso mielone z indyka. Użyjcie znacznie mniej sera żółtego, ja ścieram tylko na sam wierzch, dodajcie dużo warzyw(...)makaronu, mięsa i ziół, na sam wierzch wykładamy 1/2 pomidorów z puszki, kroimy szynkę, układamy pomidorki, ścieramy ser żółty. Pozostałą część tj. 1/2 puszki pomidorów jak 1/2 koncentratu pomidorowego, dopraw chili i solą, dodaj około 100 ml wody. Zalej zapiekankę. Wstaw do pieca na 45 minut

SMYKWKUCHNI
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 215

pasteryzowanego mleka koziego marki Merci Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek tak jak ja to zrobiłam. Można też nimi nadziewać pieczone warzywa albo zagęścić sos. Zobacz też przepis na tartę z żółciakiem siarkowym

Smaczna Pyza
Potrawy na Sylwestra 2016 202

Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka

Codzienne Gotowanie
Naleśniki z kurczakiem, warzywami i serem pleśniowym 366

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nalesniki z pysznym farszem z kurczaka, warzyw i sera z niebieską pleśnią. Zapiekane w piekarniku aby nadać

Marta Gotuje
Zapiekanka z pieczarkami 202

SKŁADNIKI: 1 bagietka 6 dużych pieczarek 1 czerwona cebula ok. 15 dkg żółtego sera (np. królewski, salami, gouda) 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka

smacznieinatemat
Zapiekanka z makaronem i kalerosse 250

Święta świętami, ale normalny obiad na co dzień też zjeść trzeba. Dziś mam dla Was zapiekankę z makaronem, i pewnie obco brzmiącym dla niektórych kalerosse - właśnie co to takiego ? Sama pierwszy raz jadłam J W oparciu o naturalne metody upraw, powstało nowe warzywo, łączące w sobie to, co brukselka i jarmuż mają najlepsze. Zdrowe, pachnące lekko orzechowym smakiem, atrakcyjne(...)pieprzem do smaku, gdy warzywa zmiękną, dodać makaron, wlać śmietankę, wymieszać, wyłożyć do naczynia żaroodpornego.  Całość posypać startym serem żółtym, naczynie przykryć folią aluminiową , zapiekać w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20 minut. Podawać gorącą zapiekankę , posypaną szczypiorem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Sos serowy do warzyw i mięsa (z delikatną nutą czosnku) 195

dosłownie, bo i chłopaki pozwolili ;) Taki sos serowy to nie tylko świetny dodatek do warzyw, ale też mięs, ryb czy zapiekanek, bo fajnie łączy ze sobą każdą warstwę.  Możecie również modyfikować jego smak począwszy od rodzaju sera (choć tu skłaniam się raczej do twardych typu cheddar, gouda, a zdecydowanie odradzam sery wędzone, bo ich smak później jest hm... gorzkawy

Kuchnia w czekoladzie
Canneloni w sosie pomidorowym 191

przyprawy do pomidorów 7 dag sera grana padano 2 łyżki oleju Sos: 700ml zmiksowanych, przetartych pomidorów (kupiłam gotowe) przyprawa "suszone pomidory z czosnkiem i bazylią" suszona bazylia 7 dag sera grana padano  W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim posiekana cebulkę. Dodać posiekany drobno czosnek i mięso. Smażyć ok 10 minut. Na koniec dodać koncentrat i przyprawy wedle uznania(...)trochę pomidorów, posypać bazylią. Rurki napełnić mięsem, układać ciasno w naczyniu. Ułożyć plasterki mozzarelli, posypać suszonymi pomidorami, zalać resztą pomidorów. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. na 35-40 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem. Podawać gorące, udekorowane świeżą bazylią

Smakołyki Asi
Zapiekanka drwala 470

Mimo wszystko warto spróbować ;-) Tym bardziej, że zapiekankę można przygotować częściowo lub w całości już dzień wcześniej, a na następny skończyć bądź podgrzać. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI Na zapiekankę 800-900 g ziemniaków (najlepiej młodych) 1 kalafior 1 duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 1 cebula 1 kulka mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, przyprawa do ziemniaków(...)szklanka mleka 2-3 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa 85 g sera żółtego WYKONANIE Ziemniaki umyć i gotować w mundurkach około 10 minut, następnie ostudzić i obrać. Większość ziemniaków pokroić w nieregularną kostkę, zaś 2-3pokroić w talarki (będą ułożone na samej górze zapiekanki). Tak przygotowane ziemniaki skropić oliwą i posypać przyprawą do ziemniaków (jeżeli takiej

Passions hobbies life
Najlepsze i najprostsze domowe zapiekanki 1005

Wszyscy kochamy zapiekanki. A jakie są najlepsze? Otóż najsmaczniejsze zapiekanki to najprostsze zapiekanki! Bez zbędnych dodatków. Wystarczy bagietka, masło lub coś do smarowania pieczywa, jakakolwiek wędlina pokrojona w małe kawałeczki, starte pieczarki i żółty ser. Co ciekawe - wiele razy zdarzyło mi się, by gość pytał, jak to robię, że pieczarki tak dobrze smakują. Moja odpowiedź często wywołuje zdziwienie, ponieważ

Mojewlasne.pl
Zapiekany szpinak. Izrael 171

zapiekanke przygotowałam kilka miesiecy temu, kiedy nie było jeszcze takich upałów Składniki: 1 kg szpinaku (ja wzięłam świeży i porcja zapiekanki była ogromna) 2 pęczki koperku 250 g twarożku 4 jajka 2 łyżki mąki 150 g sera owczego 150 g goudy 150 g żółtego sera o dużej zawartości tłuszczu sól, pieprz Przygotowanie: Zacznijcie od umycia szpinaku i jego ugotowania. Jeżeli

Szybko Tanio Smacznie
Turecki börek czyli mięso mielone zapiekane w cieście filo 383

smaków, ale przecież od czegoś trzeba zacząć, prawda? Na pierwszy ogień poszedł börek, czyli coś w rodzaju zapiekanki z ciastem filo w roli głównej. Smaki bardzo zwyczajne, takie polskie - można by to tak określić. Przecież mielone mięso, pomidory czy ser to produkty zwyczajne, używane w polskich kuchniach codziennie. Innowacyjne jest ciasto filo, podobne trochę do ciasta francuskiego, bo cieniutkie(...)górę rozsypać ser żółty, przykryć wystającymi paskami ciasta i zalać całość resztą sosu mlecznego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać przez około pół godziny, aż do lekkiego zrumienienia ciasta. Na blogu Ewy znajdziecie zdjęcia, które Ewa zrobiła podczas przygotowywania börka    >klik!< Taka zapiekanka jest pyszna prosto z pieca

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowa pizza 212

Domowa pizza a raczej zapiekanka jest świetnym pomysłem na obiad lub ciepłą kolację. Najważniejsze jest ciasto, natomiast dodatki dowolne, można do niej dać wszystko co się lubi. Składniki: ciasto: 500 g mąki 50 g drożdży 1łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju 250 ml wody nadzienie: koncentrat pomidorowy 500 g pieczarek 1 cebula żółty ser - starty oliwki puszka tuńczyka

Mama Gotuje