zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:161/201)

Aromatyczne biryani z soczewicą, marchewką i pomidorami 178

2 łyżki oliwy extra vergine, 1/2 cebuli, 3 ząbki czosnku, 1/3 pora, 500 g zmielonego udźca lub filetu z indyka, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

Świat Domowej Kuchni
LASAGNE BOLOGNESE - NAJLEPSZA 343

cebulą.W misce wymieszaj dobrze mięso z pieprzem, solą, ostrą i słodką paryką, szuszoną bazylią i dodaj do cebuli. Czosnek przeciśnij przez praskę i dołóż do mięsa na patelni. Podsmaż całość aż mięso przestanie być surowe (kilka minut).Teraz dodaj pomidory z pudełka lub puszki i przecier pomidorowy oraz swieżą, drobno posiekaną bazylię (i wino, jeśli używasz). Dorzuć(...)sosem beszamelowym i posyp odrobiną parmezanu (lub innego startego sera) wymieszanego z mozzarellą.Powtórz wszystkie czynności jeszcze 4 razy - do wyczerpania składników (na samej górze nie kładź jednak mięsa).Zapiekankę wsadź do piekarnika i piecz około 25-30 minut. Jesli góra po pewnym czasie będzie za bardzo sie spiekała możesz przykryć ją folią aluminiową. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Cannelloni bolognese 183

Pyszne i pożywne makaronowe danie z mięsem: grube cannelloni nadziewane farszem bolognese zapieczone w sosie beszamelowym   z chrupiącą skorupką z sera żółtego, to jedno z

Wanilia i Kardamon
Filet z kurczaka w pomidorach na cukiniowym makaronie 196

  Jeszcze są pomidory i cukinie, dlatego korzystajcie póki takie pyszne i zróbcie sobie koniecznie taki letni dietetyczny obiad, na pewno Wam posmakuje i nie pójdzie

Cynamonowe szczęście
DOMOWE BURGERY WIEPRZOWE – najlepsze! 99

jest tylko maszynką do mielenia mięsa na kotlety. Oczywiście wiadomo, że pewnie do mięsa będzie używana najczęściej, no bo przecież spaghetti, lasagne, pyszne pulpety w sosie koperkowym czy też zapiekanki bez mielonego mięsa się nie obejdą. Nie będzie jednak również problem z mieleniem maku na święta do makowców, orzechów do ciast czy też warzyw i owoców na przeciery. W każdy(...)robimy to do momentu aż mięso zacznie się fajnie, bez problemu formować. Formujemy okrągłe, lekko spłaszczone kotlety, wielkością dopasowane do bułek. Smażymy z dwóch stron na natłuszczone, grillowej patelni. SOS: Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, rozgniecionym czosnkiem oraz posiekanym koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. CAŁOŚĆ: Smarujemy sosem , układamy sałatę, dodajemy mięso. Przykrywamy usmażonym jajkiem sadzonym m, dodajemy świeże

Ostra na Słodko
Ziemniaczana tarta ze śmietaną, pieczarkami, cebulą i ziołami 122

Już od jakiegoś czasu chodziły za mną ziemniaki. Robiłam z grilla, ale nadal czułam niedosyt. Początkowo chciałam zrobić zapiekankę ziemniaczaną, ale w trakcie przygotowywania składników zaczęłam się coraz bardziej skłaniać na tartę. Ziemniaków w tej tarcie jest sporo, więc niech Was nie zmyli jej niepozorny wygląd. Jest naprawdę sycąca i mega pyszna. Wszystkiego jest w niej w sam raz. Smak(...)posypać obficie przyprawą Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami . Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki (jeżeli korzystacie z mrożonych, to nie odmrażać ich). Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i pieczarki, po czym smażyć, aż cebula się zeszkli mieszając od czasu do czasu. Zostawić do ostudzenia.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Do miski

Passions hobbies life
Placek po węgiersku 99

nieco odmieni smak gulaszu, a to właśnie dodatek białego wina zrobi ten niesamowity smak! Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – przepis na ogórki kiszone PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz – 1 cebula + ćwiartka do placków(...)zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wymieszaj z jajkiem i dodaj nieco mąki. Dopraw płaską łyżeczką soli oraz pieprzu. Do masy możesz dodać ćwiartkę startej na tarce cebuli. Na patelni rozgrzej olej, smaż z ciasta spore placki ziemniaczane. Ja wykorzystałam mniejszą patelnię i usmażyłam placki wielkości mojej patelni. Placki połóż na talerzach, ułóż na nich gulasz, trochę gęstej śmietany

nietylkopasta.pl
Tosty francuskie z salsą pomidorową, oliwkami i fetą 169

Co powiecie na takie pyszne i w sumie szybkie śniadanko w środku tygodnia? Jeśli jesteście już po, albo jecie w biegu, to zaopatrzcie się w niezbędne

Gosia gotuje
Lazania z mięsem mielonym, szpinakiem i dynią 84

  Dzień dobry :-) Wczoraj naszło nas na lazanię. Zrobiliśmy taką ze szpinakiem, dynią i mięsem mielonym. Do tego sos beszamelowy. Lazania wyszła pyszna, dynia i szpinak

kruche babeczki
Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem i porem 123

Pierwsze wyzwanie wspolnego gotowania w nowym roku odbywa sie pod haslem 3 po 3, czyli danie przygotoawne jedynie z 3 glownych skladnikow. Tym razem mialy to

Codzienne Gotowanie
Ryba zapiekana w warzywach 133

To danie jest doskonałą alternatywą dla ryby po grecku. Mąż twierdzi, że lepsze :) a powstało po trzydniowej nieobecności w domu, w celu spożytkowania warzyw zalegających w

Kolorowy Przepisownik
Zupa gyros 4804

Najpopularniejszym daniem „gyrosowym”, które od dawna króluje na naszych stołach jest znana i lubiana sałatka gyros . Dużą popularnością wśród moich czytelników cieszy się też zapiekanka o tej samej nazwie. Natomiast dzisiaj chcę się z wami podzielić przepisem na zupę gyros. Podobnie jak poprzednie dania, zupę gyros zawdzięcza swój oryginalny i niepowtarzalny smak przyprawie o tej samej nazwie(...)żółtą, czerwoną i zieloną) umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Papryczkę chili umyć, drobno posiekać (jeżeli chcemy, aby zupa była ostra to posiekać z nasionami). Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, dodać zamarynowane mięso, podsmażyć przez około 5 minut do momentu, aż mięso zmieni kolor. Następnie przełożyć do większego garnka, w którym będziemy gotować zupę

Danka Pichci
Zapiekanka z bakłażanem i sosem mięsnym pod beszamelem 123

oddzielnie sos - ale zdecydowanie warto. Nie jest to danie na szybki obiad/kolację w tygodniu ale w weekend można poświęcić trochę czasu, żeby potem cieszyć się tym boskim daniem. Zapiekanka z bakłażanem i sosem mięsnym pod beszamelem Składniki: 3 bakłażany 3 łyżki oliwy 2 duże ziemniaki sos mięsny: 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy ½ kg mięsa(...)obrać, i ugotować na półtwardo, odstawić do lekkiego przestygnięcia. Bakłażana wytrzeć ręcznikiem papierowym z wody, która się wytrąciła pod wpływem soli, następnie posmarować plastry lekko oliwą - usmażyć ( najlepiej na patelni grillowej) albo podpiec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Cebulę pokroić w kawałki, marchewkę pokroić w drobną kosteczkę, ząbek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć trochę cebulę

Smaczny zeszyt
72. Makaronizmy na talerzu: czyli pesto z suszonych pomidorów i śliwek, czarnych oliwek oraz z kozim serem, octem balsamicznym 300

burczy w brzuchu, zbliża się pora obiadowa, a głównym produktem naszych zapasów kuchennych jest.. makaron! Pierwsza myśl jaka nasuwa się nam to sporządzenie spaghetti bolognese lub jakiejś szybkiej zapiekanki, ale doskonałym i równie szybkim w przygotowaniu komponentem makaronu jest.. pesto! Kto pierszy raz posmakuje dobrego, domowego pesto z terenów śródziemnomorskich nigdy nie zapomni tego smaku i zawsze będzie(...)chili świeżo zmielona sól i pieprz - do smaku + makaron penne, spaghetti lub kokardki ( w ilości w zależności od potrzeby) Przygotowanie:  Cukinię dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w półplastry. Patelnię rozgrzewamy, umieszczamy na niej półplastry cukinii oraz drobno posiekany czosnek, całość lekko osalamy, podlewamy wodą i winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości. Gdy plastry będą

Symfonia Smaków
Makaron alla carbonara z awokado 200

Składniki: 250 g makaronu (u mnie mafaldine, Lubella); 1 średnie, dojrzałe awokado; 1 żółtko jaja; 1/2 szklanki startego parmezanu + odrobina do posypania po wierzchu; 1/2 szklanki

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania