Panini z gorgonzolą, rukolą i kwaśnym sosem ogórkowym. 255szczyptę pieprzu. Mieszamy. Pieczywo przekrawamy na pół. Na spodniej kromce układamy szynkę, na niej żółty ser. Na drugiej połówce układamy drugi plaster sera i na niego kilka kleksów gorgonzoli. Zapiekamy kilka minut w termoobiegu w temperaturze 180 stopni. Na górę układamy rukolę oraz pomidorki i polewamy sosem
BaRepas
Frittata bazyliowa z pieczarkami i szynką parmeńską 259podsmażamy delikatnie szynkę z czosnkiem i pokrojonymi pieczarkami. Wszystko zalewamy mieszanką jajeczną i posypujemy świeżymi liśćmi bazylii. Smażymy ok 3-4 minut. Następnie patelnię wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 10-15 minut. Zapieczoną frittatę przekładamy na talerzyk. Smacznego
Niezły Młynek
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 613śmietany 18% 1 jajko 100 g żółtego sera sól, pieprz,słodka papryka,papryka ostra Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wyłożyć połowę na dno naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę, którą należy lekko zeszklić. Dodać pieczarki i podsmażać. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć podsmażone pieczarki wraz
O kuchni z uczuciem
Zapiekanka trzy sery z makaronem i bazylią 225wlewamy drugą połowę mascarpone z jajkami... układamy plasterki jednej kulki mozzarelli... i posypujemy mozzarellą - żółtym serem i doprawiamy Następnie układamy drugą warstwę makaronu, bazylii, plasterki mozzarelli i sera żółtego Zapiekamy 20 minut na termoobiegu, a następnie przykrywamy wierzch folią aluminiową, włączamy grzanie góra-dół, ustawiamy piecyk na 200 stopni C i pieczemy kolejne 20-25 minut Ponieważ zapiekanka jest raczej
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 275gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem. Oprószam solą oraz pieprzem. Wierzch posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 3. Cukinie układam w naczyniu żaroodpornym, skrapiam oliwą i zapiekam około 40 minut w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczone banany z czekoladą nussbeisser i sokiem pomarańczowym 155każdej chwili z łatwo dostępnych składników. Potrzebujemy: banany, czekoladę nussbeisser, świeży sok wyciśnięty z pomarańczy oraz borówki do dekoracji. Nacinamy skórkę banana i w środek wbijamy kawałeczki czekolady. Zapiekamy na grillu w folii aluminiowej lub w piekarniku z funkcją grill do momentu, aż skórka będzie ciemno brązowa, a czekolada się roztopi. Na koniec polewamy sokiem pomarańczowym i dekorujemy borówkami
noteskulinarnyfiga
Rolady z karkówki z kapustą kiszoną i pieczarkami 209pieprzem i podsmażyć. Kapustę odłożyć do wystygnięcia. Na plastry karkówki nakładać po dużej porcji farszu z kapusty, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 90 minut, do miękkości mięsa. Suszone pomidory pokroić w mniejsze
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczarki faszerowane 186pieczenia i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie jajko delikatnie roztrzepujemy i łyżką polewamy nim pieczarki. Na każdą dajemy kawałek żółtego sera na wierzch i zapiekamy w piekarniku kolejne 5 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki mięsne z naleśników 230woli i zwijamy całość tak jak krokiety. Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozeszły. Roladki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe roladki kroimy na plasterki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka z kurczakiem i porem - dwa sery 245kurczaka, następnie na warstwie pory nakładamy kupeczki majonezu, całość oprószamy solą ziołową i pieprzem. Na wierzch ścieramy żółty ser i posypujemy pokrojonym w kosteczkę serem pleśniowym. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ziemniaczane szaszłyki z nutą oregano 177dość cienkie talarki. Całość oprószamy solą, nabijamy na patyczki do szaszłyków (ja wybrałam te dłuższe). Po nabiciu całość posypujemy dość obficie oregano. Układamy na blaszce do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - papryki faszerowane 232Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i wlewamy na dno naczynia żaroodpornego, na tym układamy papryki. Zamiast kostki z wodą możemy użyć szklanki bulionu czy rosołu. Zapiekamy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Cebulowa zapiekanka z bagietkami i serem 177kroimy w kanapeczki i podsmażamy na złociste grzanki. Do naczynia na zapiekanki przekładamy cebulę, na wierzch układamy grzanki. Całość posypujemy startym na dużych oczkach żółtym serem. Zapiekamy do roztopienia ser żółtego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Cebularze z ciasta francuskiego 192kostkę. Jajka rozmącamy z jogurtem, dodajemy pokrojoną cebulę, zioła, sól i pieprz. Ciasto przełożyć do papilotek, do środka wlać łyżką jajko z cebulą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 20 minut w 180 stopniach. Podawać z keczupem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ziemniaki pod mozzarellą faszerowane kapustą 229kwadrans. Następnie dodajemy koperek i doprawiamy solą i pieprzem. Z iemniaki przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środek Wydrążone ziemniaki wypełniamy farszem z kapusty. Ziemniaki przykrywamy plastrem mozzarelli Zapiekamy przez około 20 minut w nagrzanym do 240 stopni piekarniku. Podajemy z sałatą posypując szczypiorkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki