zapiekane - 3000 przepisów (strona:158/200)

Owsiane naleśniki z kurczakiem, serkiem topionym i orzechami 399

dodatkiem serków topionych. Dodajemy także drobno pokrojony por. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz rozsmarowujemy na naleśnikach i zwijamy w rulon. Posypujemy serem i układamy na wierzch orzechy włoskie. Zapiekamy około 15-20 minut  w 220 stopniach do roztopienia sera. ciasto na naleśnikifarsz z kurczaka i serków topionychsmażymy naleśnikismarujemy farsznaleśniki zwijamy w rulonikinaleśniki

Bon Appetit Małgorzaty
Mini lazanie z boczkiem 225

pieprz oraz oregano, czosnek. Makaron przekrawamy na pół (muszą wyjść kwadraty). Dwoma połówkami makaronu wykładamy małe kokilki.Do środka dajemy boczek z pomidorami a na sam wierzch posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy w 220 stopniach C. około 5 minut do momentu roztopienia sera. Nie dłużej ponieważ makaron może stwardnieć. Dekorujemy świeżą bazylią.  smażymy boczek z pomidoramiprzed pieczeniemmini lasagne z boczkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka serowo-szpinakowa z orzechami pinii 170

naczynia żaroodpornego, posypujemy wcześniej uprażonymi na suchej patelni orzechami oraz układamy cząstki serów. Sos: śmietankę mieszamy z jajkami, wylewamy na makaron. Posypujemy odrobiną soli, suszoną bazylią oraz pieprzem. Zapiekamy w 190 stopniach około 30 minut. na makaron ze szpinakiem układamy sery.gotowa zapiekanka szpinakowo-serowa z orzechami pinii

Bon Appetit Małgorzaty
Domowe frytki po wiedeńsku 347

plastry i podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Na półmisku układamy frytki, dodajemy zielony groszek, kukurydzę oraz usmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem i doprawiamy mieloną papryką. Zapiekamy przez chwile w piekarniku aż ser się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym albo z keczupem i majonezem.frytki przed upieczeniem

Bon Appetit Małgorzaty
Szparagi w szynce parmeńskiej z beszamelem na rukoli z parmezanem i grillowanymi pomidorkami. 157

szparagi owijamy w 2 plastry szynki). Układamy je na papierze do pieczenia i skrapiamy oliwą. Obok układamy pomidorki, które także skrapiamy oliwą i posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy w 200 stopniach c około 10-15 minut. Zapieczone szparagi podajemy na rukoli. Na rukolę układamy także paseczki parmezanu. Całość polewamy sosem beszamelowym.szparagi z beszamelem

Bon Appetit Małgorzaty
Roladki drobiowe z białą kiełbasą 276

oraz świeżo mielony pieprz. Farsz mieszamy. Nadziewamy nim roladki i zwijamy podobnie jak gołąbki. Można zabezpieczyć je wykałaczkami. Następnie obsmażamy roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zapiekamy około 15-20 minut (nie dłużej bo mięso się nam przesuszy) w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy pokrojone w plastry albo w całości. drobiowe roladki z białą kiełbasą

Bon Appetit Małgorzaty
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem 234

układamy jednowarstwowo w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Całość polewamy sosem beszamelowym. Przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Następnie całość posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy już bez przykrycia przez 20-25 minut.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanki 193

oleju obsmażamy cebule, następnie dodajemy pieczarki i dusimy, aż woda z pieczarek wyparuje. Doprawiamy solą i pieprzem.4. Bagietki przekrawamy wzdłuż, smarujemy pieczarkami i posypujemy tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku.5. Podajemy polane ketchupem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pieczarki faszerowane 199

pieprzem.4.Wszystkie składniki wymieszać, dodać jajko, bułkę tartą, siekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.5. Farszem nadziać kapelusze pieczarek, na wierzch można dodatkowo wyłożyć tarty żółty ser (pominęłam).6. Pieczarki zapiekamy w 180 st. C przez 25-30 minut.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pieczeń z karkówki w sosie warzywnym 578

2h.W między czasie oczyszczam i kroję warzywa w nie za małe kawałki i wszystkie razem z masłem i wodą dodaję do woreczka z karkówką. Zawiązuję i na formie do zapiekania piekę w 170-180oC przez ok 2,5h. Po ok 2h wyciągam formę, zręcznie pozbywam się foli i jeszcze na ok 30 minut wkładam do pieca.Po upieczeniu karkówkę kładę

Mechanik w kuchni
Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami / Cranberry pear upside-down gingerbread 229

Rada: Jeżeli nie posiadasz blaszki, którą można podgrzewać na kuchence możesz wykorzystać zwykłą tortownicę. Wyłóż ją papierem do pieczenia, umieść w niej  masło lub margarynę wraz z cukrem i zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.English versionCranberry pear upside-down gingerbread (24 cm cake pan)Ingredients for the topping:70 g butter or Palma margarine, cut into pieces1/2 cup brown

karmelowy
Makaron muszle ze szpinakiem i ricottą 202

gładką konsystencję , więc mieszam widelcem.Pomidory wymieszać z 2-3 ząbkami posiekanego czosnku, polać oliwą , doprawić solą i pieprzem. Dodałam też natkę pietruszki. Wymieszać i wylać na dno naczynia do zapiekania. Muszle napełnić nadzieniem ( przy pomocy szprycy cukierniczej lub łyżki) ułożyć na pomidorowym sosie. Posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 40 min.  Pierwsze

Stare Gary
Pieczona fasola 188

patelni rozgrzać oliwę , dodać cebulę i czosnek, chwilę podsmażać , dodać pokrojone pomidory, pietruszkę , sól i pieprz. Wymieszać ,zagotować i podgrzewać jeszcze przez ok 5 minut.  Naczynie do zapiekania posmarować masłem, przełożyć do niego fasolę , zalać sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C na ok 30 minut. Podawać gorące

Stare Gary
Makaron muszle ze szpinakiem, boczkiem i jajkiem 238

smażony boczek, jajko, śmietanę, parmezan. Dodać sól i pieprz. Jeżeli masa wydaje nam się rzadka można ją zagęścić 1 - 2  łyżkami jakiegokolwiek białego serka. Na dno naczynia do zapiekania wylać pomidory z sokiem. Posolić , popieprzyć , można posypać ziołami. polać oliwą. Muszle wypełniać nadzieniem i układać obok siebie. Wstawić, bez przykrywania, do piekarnika nagrzanego do 200 st.C

Stare Gary