Przepis z książki "Kuchnia grecka " (Seria: Encyklopedia Sztuki Kulinarnej ; Tom 9)Fasolę mogę jeść zawsze i wszędzie, w takim wydaniu bardzo lubię.składniki500 g fasoli Jaś180 ml oliwy1 średnia cebula3 - 4 ząbki czosnku3 dojrzałe pomidory lub puszka 400gpęczek natki pietruszkiłyżka masłasól, pieprz przygotowanieFasolę namoczyć na noc. Zmienić wodę i ugotować do miękkości, soląc pod koniec gotowania. Odcedzić. Cebulę pokroić w talarki lub piórka, czosnek w podłużne plasterki, pietruszkę posiekać.... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...