dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wszystko skropić olejem i wymieszać. Potem oprószyć przyprawami i ponownie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut na funkcji termoobieg. Od czasu do czasu przemieszać aby ziemniaczki piekły się równomiernie
Monia miesza i gotujesię on przypiekał. Łódeczki z cukinii układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i napełniamy farszem. Na farszu układamy plasterki sera żółtego. Tak przygotowane cukinie wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 40 minut w 175 stopniach. Cukinię pieczemy w 2 naczyniach (w jednym taka ilość się nie zmieści) na 2 poziomach piekarnika. Torebki z ryżem wkładamy do wrzącej, osolonej wody
Smak mojego domucałego płynu i miękkości ananasa, od czasu do czasu zamieszać. Wyłożyć na podpieczony spód z ciasta. krem: Wszystkie składniki zmiksować i wylać na ułożonego na cieście ananasa. Tartę zapiekać w 160 stopniach C przez 25 - 30 minut
Kuchcik gotujedrobno siekam. Na dno naczynia żaroodpornego wrzucam masło. Nakładam porcję ziemniaków, cebulę, kiełbasę i koperek. Czynność powtarzam, aż do wyczerpania składników. Całość oprószam solą i pieprzem. Naczynie przykrywam i zapiekam około 40 minut w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasikruszonkę aby było sypkie nie sklejone. Wyrobioną kruszonkę dzielimy na 3 części. Pierwszą część wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lekko przyciskamy szklanką aby powstała gładka powierzchnia ciasta. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez około 10 minut. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao mieszamy do powstania kakaowej kruszonki, wysypujemy na przestudzone ciasto. Białka ubijamy na sztywną
kgwjanczewoczosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki papryki i wkładamy na ok. 35-40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W trakcie zapiekania można na dno naczynia wlać niewielką ilość wody. Dzięki temu upieczone papryki i farsz nie będą suche. Gorące wyjmujemy z piekarnika, posypujemy startym żółtym serem i serwujemy z sosem pomidorowym
bistro mamaSezon owocowy w pełni. Nic tylko przebierać w darach natury. Tym razem na targu moją uwagę zwróciły nadzwyczaj dorodne morele. Chwila, moment i jest koncept) Flan
Mia Cucina Sofietacałość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut. (Naczynie wykładam przeciętą torebką do pieczenia - można nasmarować tłuszczem) Na ostatnie 5 minut cukinie odkrywam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwaniliowego 1 litr mleka jabłka Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, schładzamy w lodówce przez około 30 minut. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki i zapiekamy w 180 st. C aż będzie miało złoty kolor. W międzyczasie gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ja z reguły dodaję troszkę mniej mleka żeby budyń był gęściejszy. Jabłka
Cynamonowe szczęścierodzynki, 1 łyżka wiórek kokosowych szczypta cynamonu opcjonalnie łyżeczka miodu Jajka roztrzepać, dodać ser i cynamon i dokładnie wymieszać. Wrzucić pokrojonego banana, daktyle i rodzynki. Przełożyć do naczynia do zapiekania, wyrównać i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 minut
Cynamonowe szczęścieżółtka i ubijamy z solą na sztywną pianę. Żółtko mieszamy z serem i posiekanymi daktylami, a następnie z budyniem, a na koniec delikatnie łączymy całość z białkiem. Foremkę do zapiekania smarujemy masłem i posypujemy płatkami owsianymi. Pomarańcza obieramy, kroimy w plastry i układamy na płatkach. Na pomarańcza wykładamy masę serową i wyrównujemy. Wierzch dekorujemy pomarańczą i rodzynkami. Pieczemy
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 4 łyżki sera twarogowego (u mnie president) 1 jajko 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej truskawki Mieszamy jajo z serem i mąką, przekładamy do foremki do zapiekania, układamy umyte truskawki i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Prawda, że szybkie i proste, a do tego pyszne
Cynamonowe szczęścieDzisiaj przygotowałam spód do tarty z nasionami sezamu. Tarta ze szparagami do wytrawna tarta na ciepło. W tego typu tarcie polewam nadzienie rozmąconymi w mleku jajkami. Tarta fajnie się zapieka, a po lekkim przestygnięciu łatwo ją się kroi. Tarta ze szparagami i kozim serem Składniki: Ciasto na tartę okrągła foremka o średnicy 28 cm 200 g pszennej mąki
codojedzeniabrzozowy, gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji mieszając, gorącą gęstą kaszę mannę przykładamy do pucharków. Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy w ćwiartki i wkładamy do wysokiego naczynia lub garnka do zapiekania, zasypujemy cukrem - wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopnie piekarnika. Upieczone truskawki wraz z sosem przekładamy porcjami na kaszę, posypujemy płatkami migdałowymi
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibiałka, żółtko dodajemy do twarogu a białko ubijamy na sztywną pianę i następnie delikatnie łączymy z masą serową. Dodajemy karob i słodzimy do smaku. Przekladamy do naczynia do zapiekania i pieczemy 45 minut w 150*C. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego ostudzenia (najlepiej na noc). Rano wyjmujemy, wierzch smarujemy amazake ryżowym i układamy pokrojone truskawki. Smacznego
breakfast of dreams