żeby tylko zakryć składniki) i wymieszać, posypać wierzch delikatnie mąką, przykryć naczynie ściereczką i odstawić na 15 minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać. Przełożyć ciasto do formy do zapiekania i odstawić na kolejne 15 minut. Po upływie tego czasu włożyć ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piec ok. 30-40 minut. Podawać z sosem z czekoladowego masła
breakfast of dreamsśrodku pozostawiając odstęp ok. 1 cm od ścianek. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem i wypełniamy nim środek jabłka. Na wierzch nakładamy dżem. Wkładamy jabłko do naczynia żaroodpornego/blaszki i zapiekamy ok. 20-30 minut w 180*C. Smacznego
breakfast of dreamsnaturalnego ~jajko ~czubata łyżka mąki ~cukier/stevia/coś innego do posłodzenia ~2 łyżeczki zielonej herbaty matcha Rozgrzać piekarnik do 190*C. Wszystkie składniki wymieszać i przelać masę do foremki do zapiekania. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30-40 minut. Smacznego
breakfast of dreamspieczony krem owsiany z ricottą i syropem klonowym~ W piekarniku urósł, następnie nastąpił wybuch w wyniku którego 1/3 wypieku znalazła się poza naczyniem do zapiekania, potem opadł... Mogłam nie dodawać tego śniadania. Ale dodałam - było smaczne...Tu po raz kolejny sprawdza się powiedzenie często spotykanie na blogach kulinarnych "nie wygląda, ale smakuje". Po za tym widzicie, że i mi czasem
breakfast of dreamsgarnku wymieszać ser i jajko, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń i gotować do zgęstnienia. Dosłodzić do smaku. Lekko ostudzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok. 30-40 minut w 180*C, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na noc. Smacznego
breakfast of dreamsSamo w sobie bardzo bardzo dobre, ale teraz już wiem, że to pełnego zadowolenia brakowało jeszcze 'tego czegoś' i właśnie to odnalazłam :) BROWNIE Z TRUSKAWKAMI przepis autorski // naczynie do zapiekania o wymiarach 20x12cm ~100g gorzkiej czekolady, dobrej jakości ~80g masła ~100g cukru ~2 jajka ~30g mąki pszennej ~ok.150g truskawek Piekarnik rozgrzać do 180*C. Czekoladę i masło rozpuścić razem
chili & sugarprzekroić kromki po przekątnej, tak aby powstały trójkąty. Sezamki drobno pokruszyć. Każdą połówkę chleba posmarować łyżeczką miodu i posypać sezamkami. Ułożyć grzanki na blasze z papierem do pieczenia i zapiekać ok. 5-7 minut. Podawać np. lodami. Smacznego
chili & sugarśrodku pozostawiając odstęp ok. 1 cm od ścianek. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem i wypełniamy nim środek jabłka. Na wierzch nakładamy dżem. Wkładamy jabłko do naczynia żaroodpornego/blaszki i zapiekamy ok. 20-30 minut w 180*C. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji: Przepis bierze udział w konkursie z książkami Moje Wypieki , o których więcej możecie przeczytać tutaj: www.mojewypieki.com
chili & sugarprzykrywamy i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Na 8 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy górę z naczynia i dalej już takie otwarte niech się zapieka. I naprawdę smaczny obiad mamy zrobiony :) A jeśli wam smakowało to wracajcie szybko tutaj i poklikajcie odrobinę (znaczy się raz wystarczy :)) w te reklamy na bocznym pasku :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje
Marder&Marder Manufactureczasie wylepiamy ciastem formę do tarty (dokładnie miejsce przy miejscu natartą masłem). Dobrze jest ciasto nieco wywinąć poza brzegi formy. Miejsce przy miejscu nakłuwamy spód widelcem i zapiekamy przez 15 minut w 200 stopniach. Z cykorii usuwamy głąby. Następnie kroimy ją wzdłuż, a potem w poprzek w półcentymetrowe paski. Cebulę siekamy. Na maśle wysmażamy boczek (lub jeśli jest tłusty
Marder&Marder Manufacturenaczynia żaroodpornego wylewamy trochę pomidorów z puszki (razem z zalewą oczywiście). Układamy roladki szczelnie w naczyniu i od góry zalewamy resztą pomidorów. Na samą górę ścieramy parmezan. Zapiekamy (bez przykrycia) przez 30 minut w 180 stopniach. Podajemy gorące. Brązową soczewicę możecie nabyć w biozdrowie24: KLIK A przypominam też, że dla czytelników naszego bloga sklep biozdrowie24 daje
Marder&Marder Manufacturepodgrzewamy w garnku. Do tego dodajemy natkę i świeżo zmielony zielony pieprz. Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko się połączy. Po 20 minutach wyjmujemy mięso z piekarnika, zalewamy sosem i zapiekamy jeszcze przez 10 minut. MARCHEWKI GLAZUROWANE W MIODZIE (WEDŁUG GORDONA RAMSAYA) Kilka lub kilkanaście marchewek 50 g masła 2 łyżki miodu sól, pieprz Marchewki obieramy. Jeżeli mamy małe młode marchewki
Marder&Marder Manufacturemieszamy, tylko przykrywamy. Przykrywamy naczynie żaroodporne i pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, posypujemy groszkiem (jeśli konserwowym to odsączonym z zalewy) i zapiekamy jeszcze 5 minut. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden
Marder&Marder Manufacturegóry i zakładamy na siebie boki. Tak żeby burrito było zawinięte z trzech stron, żeby tylko góra była niezawinięta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 10 minut. Możemy podawać burrito samo, z kwaśną śmietaną lub jakimś sosem. U nas idealnie się sprawdził czosnkowy sos, który kiedyś robiliśmy do pizzerinek. Przepis TUTAJ . Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto
Marder&Marder Manufacturesera żółtego, wylewamy farsz grzybowy,wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 35 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch posypujemy resztą sera żółtego i zapiekamy aż ser się rozpuści.Przed podaniem posypać resztą natki,podawać gorące
Wanilia i Kardamon