pasuje właśnie cwaniak. :) Jestem nim zachwycona, na pewno więc nie będzie to ostatni taki wymysł tej jesieni. Składniki podane na około 4 porcje. Jak to koktajl - nic prostszego. Dynię zapiekamy do miękkości w piekarniku (w około 180 stopniach, pokrojoną na części). Banany oraz kaki obieramy i kroimy na cząstki. Z zapieczonej dyni wydrążamy miąższ i razem z kaki i bananem
Kuchenna Kontrrewolucyaavocado, leżące już stabilnie, wbijamy po jednym jajku i lekko z wierzchu je solimy. Całość posypujemy startym żółtym serem. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wstawiamy doń gotową przystawkę i zapiekamy około pół godziny, w zależności od wielkości awokado. Podajemy posypane świeżym szczypiorkiem z plasterkami czosnku
Kuchenna Kontrrewolucyazalewamy tartę, a na wierzch dorzucamy resztę pomidorów i liści bazylii. Z wierzchu doprawiamy jeszcze raz solą oraz pieprzem i szczypiorem. Gotową tartę wstawiamy na środek nagrzanego piekarnika i zapiekamy do pół godziny, aż jajka się zetną
Kuchenna Kontrrewolucyaszynce; powinna utrzymywać wszystko w ryzach bez większego problemu. Postępujemy tak ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Gotowe zawijasy przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy około 25 minut. Przekąska jest gotowa. Podajemy gorące z domowym sosem czosnkowym
Kuchenna Kontrrewolucyamięsem i razem podduszamy przez kilka minut, by przeszły smakiem. Następnie całą zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Naczynie wstawiamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Zapiekamy mięso około 20 minut bez przykrycia, po czym zmniejszamy temperaturę i dusimy jeszcze około godzinę w 200 stopniach. Udziec podajemy pokrojony na plastry, razem z duszonymi warzywami i sałatką
Kuchenna KontrrewolucyaSoja zawsze kojarzyła mi się z kotletami, które kiedyś jak byłam nastolatką miałam okazję próbować. Takie gotowe z pudełka, brrrr, nie było to dobre. Zraziłam się
Blondynka Gotujepatelni mięso z groszkiem. Następnie dodajemy ugotowaną komosę, koncentrat i całość gotujemy przez kolejny kwadrans. Do każdej połówki papryki nakładamy przygotowany farsz, układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 30 minut. Jeżeli macie ochotę, wierzch faszerowanych papryk można przykryć utartym serem. Smacznego
Szybko Tanio Smacznielekko, a następnie wlać wino i udusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć farsz. Na farsz wylać śmietankę. Całość zapiekać przez około pół godziny w temperaturze 190 stopni do delikatnego zarumienienia wierzchu tarty. Podawać na gorąco. Może to być danie obiadowe, ale też i na ciepłą kolację. Tarta
Codzienna kuchnia niecodziennacienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, a następnie dodać wymyte i osuszone liście szpinaku., posolić. Smażyć chwilę. Pokrojone ziemniaki ułożyć na dnie w naczyniu do zapiekania. Na ziemniaki wyłożyć usmażony szpinak. Śmietanę wymieszać ze startym serem, solą , pieprzem, gałką muszkatołową i wlać na wierzch zapiekanki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ziemniaki
O kuchni z uczuciemdoprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym farszem faszerujemy rurki. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy trochę sosu układamy nafaszerowany makaron, posypujemy pozostałą częścią startego sera i zalewamy pozostałą częścią sosu beszamelowego. Zapiekamy przez
Domowy Smak Jedzeniaprzygotowujemy sos. Mleko wlewamy do małego garnka, dodajemy przyprawy i mąkę, cały czas mieszamy, gdy zacznie gęstnieć dodajemy posiekaną bazylię- zdejmujemy z ognia- gotowe. Warzywa dokładnie odsączam. Frome do zapiekania smarujemy delikatnie olejem lub masłem roślinnym, na jej dno wylewamy trochę sosu u układamy warzywa przekładając co któreś plasterkiem sera. Gdy ułożymy już wszystkie plasterki polewamy zapiekankę resztą sosu
greenscarfrondelku topimy 100 g cukru, by powstał lekki karmel. Następnie dodajemy wodę, sok z cytryny, wino i przyprawy. Wkładamy pigwy i gotujemy tak długo, aż zmiękną. Formę do zapiekania smarujemy lekko masłem. Przekładamy do niej pigwy. Pozostały sok jeszcze gotujemy parę minut by odparował i polewamy nim owoce (wystarczą 3-4 łyżki). Pigwy posypujemy pozostałymi 50 g cukru i wkładamy
My simple kitchenułożyć drugą warstwę grzanek, jabłek, baklii i posypać resztą cukru cynamonowego. Na końcu całość równomiernie zalewamy masą mleczno - jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 40 - 45 minut aż całość się zetnie. Jakaś "nieogarnięta" się dzisiaj czuję :) I jestem w bojowym nastroju by włączyć piekarnik :D Pudding dodaję do akcji
My simple kitchenposypujemy czosnkiem granulowanym (możemy też natrzeć pieczywo czosnkiem ale to zajmuje więcej czasu). Na każdej posmarowanej połówce wykładamy pieczarki. Na nie ścieramy na drobnych oczkach żółty ser. Gotowe kajzerki zapiekamy przez około 10-15 minut w temperaturze 200 stopni (aż ser się roztopi a bułka stanie się chrupiąca). Gdy zapiekanki będą w piekarniku przygotowujemy sos czosnkowy. Majonez i jogurt mieszamy
My simple kitchenNastępnie delikatnie rozsmarowujemy po jednej łyżce majonezu na każdym filecie. Na majonez kładziemy keczup. Całość przykrywamy plasterkami sera. Tak przygotowane mięsko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekamy 25 minut. A ta piosenka mnie urzekła
My simple kitchen