wiórek kokosowych Pestki uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszać. Niewielką blaszkę ( tak aby grubość batonika wyszła ok 1 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić składniki. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150 ° C przez 20-25 min. Po ostudzeniu pokroić
Atlas Smakówpodania świeża mięta do dekoracji Morele umyć, przekroić na pół i pozbawić pestek. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połówkami moreli (skórą do dołu). Owoce posypać cukrem i płatkami migdałowymi. Całość zapiekać w 210°C, tak długo aż owoce będą lekko miękkie, a płatki migdałowe zarumienią się. Gorące morele przełożyć na talerze, udekorować listkami mięty i podawać z lodami waniliowymi
UgotowaćCebulkę podsmażyć w garnku do miękkości na maśle, posypać lekko łyżeczką mąki i zarobić na masę, wlać rosołek i mleko, i zagotować. Następnie zalać kaszę w formie sosem i zapiekać w piekarniku na temp. 180 stopni al. 35 minut…. (Można posypać lekko tartym żółtym serem). Zapiekanka z pierwszego przepisu była z makaronem, przepyszna, kolejną wersję wypróbowałam z ryżem.... potem była
Tradycyjna kuchnia inaczejłyżeczka oregano 1/2 łyżeczki płatków chilli sól pieprz 3 łyżki oliwy listki bazylii Wykonanie: Cebulę, pomidory i paprykę pokroić w duże kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Kiełbasę wyciągnąć z osłonki i porobić z niej pulpety wielkości jajka i rozłożyć na warzywach. Dodać rozmaryn, posypać oregano, płatkami chilli,solą i pieprzem. Polać całość oliwą i piec
O kuchni z uczuciemzłoty kolor. Przełożyć do miseczki, dodać natkę pietruszki, masło, czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wymieszać dokładnie. Ułożyć grubą warstwę kruszonki na filetach i zapiekać w piekarniku jeszcze kilka minut. Smacznego
The Sweet Damselpomidorami to świetny pomysł na śniadanie lub lekki, letni obiad. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Najlpierw wszystkie składniki podsmażamy na patelni, następnie zalewamy jajkami i zapiekamy aż omlet się zetnie. Najlepiej do tego celu posłuży nam patelnia z opcją pieczenia w piekarniku ale jeśli takiej nie posiadamy, wystarczy nam pokrywka. Przepis możemy
Marta Gotujedrożdżówka rosła tak pięknie, że nawet chciała uciec z formy a właściwie to próbowała wypchnąć z niej polewę. Jednak to właśnie dzięki kremowej polewie, która częściowo wsiąka a częściowo zapieka się na nim, ciasto jest wilgotne i pyszne. A może namówię Was na inne morelowe ciasto? Polecam placek graham z morelami, budyniem i kruszonką - to niebo w gębie! ROZWIŃ
Smaczna Pyzasmarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon i kroimy na kilka mniejszych kawałków. Tak przygotowane ruloniki ustawiamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera
VioletoweKucharzenieDoprawić ewentualnie pieprzem do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować lekko masłem. Papryki napełnić przygotowanym nadzieniem i ułożyć obok siebie w naczyniu. Na każdą paprykę położyć po kawałku żółtego sera. Paprykę zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. W międzyczasie przygotować sos. Masło rozpuścić w garnuszku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na złoty kolor. Dodać mąkę i wymieszać. Nie przerywając mieszania
My simple kitchenzachowały swoją chrupkość. Jeżeli pożądana jest przez Was wersja dietetyczna takich placuszków, to polecam dodanie 2 łyżek oleju do masy, a następnie uformowanie placków na blaszce wyłożonej papierem i zapiekanie przez około 25 minut w 220 stopniach- taka wersja jest smaczna, jednak ja zdecydowanie preferuję te smażone na tłuszczu :) Do idealnego duetu niezbędna jest kwaśna śmietana, albo np. sos tzatziki
Kraina Miodem Płynącawymieszaj wszystkie przyprawy, natrzyj nimi dokładnie cały kawałek wieprzowiny, po czym włóż na godzinę do lodówki. Włącz piekarnik i ustaw go na 150 oC. Przełóż łopatkę do naczynia do zapiekania, przykryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 2 – 2 1/2 godziny lub do momentu aż mięso zacznie się rozpadać. Temperatura wewnętrzna mięso w najgrubszym
karmelowyZobaczcie jaki piękny kolor mają moje naleśniki ! Są też pełne smaku, mięciutkie i delikatne jednocześnie. Smakują doskonale już same, ale nafaszerowane czymś pysznym to już delicje. Naleśniki można zapiekać , odsmażyć albo zjeść je zaraz po usmażeniu. Będą dobre w wielu wersjach. Koniecznie musicie ich spróbować bo są niezwykłe. A już jutro pokażę Wam swoją wersję podania takich naleśników i zobaczycie
Smaczna Pyzapowstało ciasto. Pod koniec dodajemy jajko i szczyptę soli. Ciasto chowamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu wylepiamy nim formę do tarty i nakłuwamy miejsce przy miejscu widelcem. Zapiekamy przez 20 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu i ostudzeniu wylewamy na spód zmieszany jogurt, cukier, mąkę i jajka. Następnie układamy plastry jabłek i posypujemy całość jagodami. Pieczemy
Marder&Marder Manufactureułożyłem plasterki boczku i posmarowałem śmietaną. Formę nakryłem folią aluminiową i wstawiłem do piekarnika na ok. 60 minut , rozgrzanego do 170 stopni C. Na około 10 minut przed końcem zapiekania zdjąłem folię
R'n'G Kitchensmaku, dusimy kilka minut do odparowania wody i wyłączamy grzanie. Parówki rozcinamy – uwaga by nie przekroić na pół, w środek wkładamy warzywny farsz, układamy parówki w naczyniu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut. Sałatę płuczemy osuszamy i układamy na talerzyku na niej układamy gorące parówki z farszem warzywnym i podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki