z rurkami - 1000 przepisów (strona:53/67)

Koktajl wg Marka Zaremby z mango, marchewki, imbiru i chia 185

kostkę, przekładamy do miski. Możemy je już teraz wstępnie zblendować. Dolewamy sok marchewkowy, dodajemy chia i starty imbir. Wszystko razem miksujemy (blendujemy). Przelewamy do pucharków i podajemy z grubą rurką. Smacznie i zdrowo. Smacznego

Słodkie okruszki
Sok malinowy 86

garnku. U mnie jeden sokownik był gotowy po około 1 godzinie i 15 minutach, ale ja wolałam zlewać po 3 razy, żeby potem nie dźwigać całości. Mechanizmem jest rurka, ale garnek trzeba czasem podnieść i przechylić. Na koniec wyciągnęłam resztki owoców i umyłam garnek. Proces powtórzyłam drugi raz z kolejną partią owoców. Sok zlać prosto do słoików i od razu

Karola gotuje
Kruche ciasteczka na Święta 180

szefowej, Jak widać chęć gotowania przekracza wszelkie granice :) A ciasteczka są pyszne, pachnące zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia. Jeśli ktoś chce zawiesić je na choince wystarczy zrobić otworki np. rurką przed ich upieczeniem. Składniki na kruche ciasteczka świąteczne (3 blachy): 1/2 opakowania przyprawy do piernika jajko 1/4 kostki masła 130 g miodu 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody

Karola gotuje
Mini mleczka kokosowe od Rebel Kitchen :) 143

wymieszanej z mlekiem kokosowym i dodatkiem nadającym głównego smaku. Bardzo podoba mi się grafika tych produktów, która z pewnością przykuwa grono najmłodszych. Do każdego 200 ml kartonika dołączona jest rurka. Jeżeli chodzi o smak, to więcej dowiecie się poniżej.  Polskim reprezentantem marki jest Ekohurtownia :)  CZEKOLADA woda źródlana * mleko kokosowe (11%) * syrop daktylowy * kakao (2%)  Napój kokosowy

Zdrowie na języku :P
Mango lassi 136

pestki) wkładamy do misy blendera, dodajemy gęsty jogurt naturalny, wodę, łyżkę syropu klonowego i 2 łyżeczki ksylitolu. Całość miksujemy na gładko. Przelewamy do szklanek lub pucharka. Podajemy z grubą rurką. Smacznego

Słodkie okruszki
Wege shake owocowo-orzechowy 149

dodajemy pastę z orzechów włoskich (jeśli lubimy mocniej orzechowe smaki należy dodać jej więcej). A następnie całość miksujemy tak długo, aż uzyskamy gęsty shake. Podajemy od razu z grubą rurką. Ja swoją porcję przyozdobiłam w śnieżynki. Smacznego

Słodkie okruszki
Koktajl z malin, bananów i mrożonych lodów 112

lody. Powinny być zamrożone, wyciągnięte prosto z zamrażarki. Dodajemy do miski blendera i ponownie miksujemy. Kiedy wszystkie składniki nam się połączą wszystko przelewamy do szklanek. Dekorujemy i podajemy rurką. Pyszne i ochładzająco na upały

Gotuję Testuję
Wino z owoców dzikiej róży 144

rozprowadzamy pożywki. Drożdże odstawiamy na ok 15 minut, w tym czasie zaczną rosnąć. Gdy podwoją objętość przelewamy je do gąsiorka z różą i wlewamy pożywki. Całość dokładnie mieszamy. Zatykamy rurką fermentacyjną i odstawiamy w ciemne ale ciepłe miejsce. Po ok miesiącu z balonu usuwamy owoce róży, a braki uzupełniamy przegotowaną  i ostudzoną wodą z cukrem. Wino pozostawiamy w gąsiorku

Cynamonowe szczęście
Kiełbasa domowa 143

przez sito z dużymi oczkami. Dodajemy pieprz, pieprz ziołowy, mieloną kolendrę i wyrabiamy. Dolewamy odcedzony, zimny napar i wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy mięsnej. Do maszynki dokręcamy nakładkę z rurką, na nią naciągamy jelito i napełniamy je mięsem. Końcówki kiełbasek związujemy i w zasadzie białą kiełbasę mamy już gotową. Wystarczy ją sparzyć przez 30 minut w wodzie o temperaturze

Maminek kulinarny
Makaron ryżowy z sosem kabaczkowo-pieczarkowym. Szybki i lekki obiad. 251

podlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki obieramy i kroimy (najpierw na pół, a następnie w plasterki). Kabaczka obieramy i kroimy wzdłuż, a następnie

Słodkie okruszki
Makaron ryżowy z sosem kabaczkowo-pieczarkowym. Szybki i lekki obiad. 217

podlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki obieramy i kroimy (najpierw na pół, a następnie w plasterki). Kabaczka obieramy i kroimy wzdłuż, a następnie

Słodkie okruszki
Naleśniki ze szpinakiem 124

podsmażamy mieszając je, aż zmiękną, dodajemy podsmażoną cebulkę i szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz posypując go startym żółtym serem, podsmażamy, zawijamy w rurkę i naleśniki ze szpinakiem są gotowe do podania. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba kalorii w porcji 30 min 20 min 10 min 10 160 kalorii

Naleśniki
Naleśniki z malinami 188

malinami przygotowujemy łącząc ze sobą składniki i na końcu dodajemy maliny, delikatnie mieszając uważamy aby nasze maliny nie rozpadły się. Naleśniki podajemy przełożone farszem, mogą być zwinięte w rurkę. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba kalorii w porcji 30 min 20 min 10 min 8 150 kalorii

Naleśniki
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym 200

Pyszny makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym, idealne danie na szybki obiad, często przyrządzam je gdy mam mało czasu. Składniki: 0,5 kilograma makaronu żytniego rurka Fabijańscy Podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 3 pomidory 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego Kilka gałązek bazylii Sól , pieprz Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek drobno

Bajeczna Kuchnia
Pasta mediterranea . Makaron śródziemnomorski. 154

główki czosnku czerwona cebula olej rzepakowy tłoczony na zimno  Woj-Len olej lniany tłoczony na zimno  Woj Len Karahi Chicken Masala  Skworcu makaron pełnoziarnisty , u mnie rurka ukośna  Czanieckie Makarony cukinia natka pietruszki sól i pieprz do smaku ser pecorino opcjonalnie rzodkiewka Ugotuj makaron al dente. Międzyczasie rozgrzej na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego. Podsmaż cebulę

Z Kuchni Do Kuchni