z rabarbarem - 3462 przepisów (strona:177/231)

Lemoniada imbirowa 181

lemoniadę imbirową.  Orzeźwi i ochłodzi. Na blogu jest również:  lemoniada miętowa ,  lemoniada ,  lemoniada miętowa (II wersja) ,    lemoniada truskawkowa   i  lemoniada z rabarbaru   Lemoniada imbirowa Czas przygotowania: 20 minut Proporcje na 1 litr napoju Składniki: 3 łyżki cukru trzcinowego 1 cytryna  starta skórka z 1 cytryny 4 cm kawałek imbiru

Kulinarne przygody Gatity
Crumble z czereśniami 187

brzegi. Piec:  Aż kruszonka się przyrumieni: około 15-35 min.  w temperaturze 180-200 stopni Gdy Crumble odrobinę ostygnie nakładamy dekoracje Smacznego :) Zobacz także: Crumble z rabarbarem                    Crumble z jagodami

KreatywnePiny
Mango lassi 172

jednej wsypać sól i wymieszać. Do drugiej dodać chia (szałwia hiszpańska), miód i kardamon. Wymieszać.   ------------ Podobne: Koktajl owocowy dwuwarstwowy Koktajl (banan, kiwi, chia) Kompot z truskawek i rabarbaru

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik cytrynowy z truskawkami 274

gorącej wody i także studzę. Dno blaszki (38 x 27 cm) wykładam papierem do pieczenia i wykładam biszkopty. Sok mieszam z wodą ( u mnie sok z truskawek i rabarbaru) i nasączam biszkopty. Kiedy galaretki cytrynowe są zupełnie zimne i lekko tężejące, miksuję ser i wlewam powoli galaretki. Od razu wykładam na biszkopty.  Do masy serowej wciskam truskawki i zalewam

Takie tam pichcenie
Lemoniada bazyliowa 177

smaczniejsze od napojów sprzedawanych w sklepach. Na blogu pojawiła się już   lemoniada miętowa ,  lemoniada ,  lemoniada miętowa (II wersja)  i  lemoniada z rabarbaru . Dziś pojawia się lemoniada bazyliowa, a w planach mam jeszcze lemoniadę truskawkową i  z czarnego bzu. Lemoniada bazyliowa Czas przygotowania: 15 minut Proporcje na 1 litr napoju Składniki: 2 cytryny

Kulinarne przygody Gatity
Dżem truskawka z kiwi 221

gotuję jeszcze 5-6 minut, po czym nakładam gorący do wyparzonych, suchych słoiczków.  Odwracam do góry dnem do wystudzenia. Polecam również  Dżem z truskawek z dodatkiem rabarbaru z nutką mięty Dżemy zapakujecie np. w takie słoiczki :) KLIK

Takie tam pichcenie
Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi : Konferencja + Warsztaty 234

Restauracja Nienażarty / Rojna 92 / Zraz Bity z Truskawką – Jedyny Słuszny Początek Wakacji 16. Restauracja Polska / Piotrkowska 12 / Wątróbka w Wiśniowym Sadzie 17. Restauracja Reymont / Legionów 81 / Kaczka i Rabarbar – Nasze Smaki Dzieciństwa 18. Restauracja Spektakl / Piotrkowska 101 / Poranek Malucha 19. Restauracja Spółdzielnia / OFF Piotrkowska / Wakacje w Ozorkowie 20. Restauracja u Kretschmera / Kopernika 64 / Pampuchy/Jagoda/Sos Waniliowy/Miód 21. Sendai Sushi / Piotrkowska

Moja pasja smaku
Koktajl: truskawka melon jogurt 163

warzywne koktajle i soki: Koktajl truskawki-ananas Pij i chudnij, czyli Sassy water Lemoniada miętowa II Koktajl truskawkowo-jogurtowy Najprostsza lemoniada Lemoniada miętowa Szpinakowy koktajl z ananasem Lemoniada z rabarbaru Koktajl: jogurt naturalny, kukurydza i czerwone pomarańcze Cudowny napój cytrynowy Koktajl: melon banan kiwi Napój spalający tłuszcz Koktajl: banan, melon, grejpfrut Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem Zielony

Kulinarne przygody Gatity
.1006. z wizytą u babci 135

Jeden z kotów babci - Nikon (tak, imię to mój pomysł :D) niestety nieco dziki i ucieka gdy się do niego bliżej podejdzie :( Przez przypadek zauważyłam, że babcia ma rabarbar :D Oczywiście trochę go dostałam :) Uprzedzając pytania - nie jest niedojrzały - taką odmianę ma babcia. Też myślałam, że jest niedojrzały, bo zielony ;) I jeszcze śmieszna sytuacja na koniec ;) Żeby nie jechać

breakfast of dreams
Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami 195

niezbędne zaopatrzenie, którego brakowało w moim domu i z zapałem zabrałam się do pracy. Naleśniki wyszły fantastyczne i sycące. Jeśli nie przepadacie za jabłkowym farszem, możecie przygotować karmelizowany rabarbar lub gruszki, możecie także gotowe naleśniki polać roztopioną czekoladą deserową. Potrzebne nam: *na ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1,5 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 2 jajka - 3 łyżeczki cukru waniliowego

W poszukiwaniu inspiracji
Frużelina do ciast i deserów 172

maliny jeżyny borówka amerykańska wczesna niedojrzałe renklody dojrzałe jabłka pomarańcze Owoce ubogie w pektynę - zawsze potrzebują dodatku kwasu, pektyny lub obydwu składników: wiśnie czereśnie gruszki truskawki borówka amerykańska późna rabarbar bez dziki figi guawy granaty* *informacje o ilości pektyn w owocach znalazłam na portalu www.skarbywsloikach.com   Frużelina malinowa   Frużelina borówkowa  Przepis znalazłam na stronie www.mojewypieki.com

Mania Wypiekania
Jabłka zapiekane pod kruszonką 164

jabłka i piec ok. 35minut w temperaturze 190 stopni. Kruszonka powinna się zarumienić, zezłocić. Ważna i przydatna wiadomość: kruszonkę można mrozić :) ! Oczywiście można zapiekać także inne owoce (np. truskawki, rabarbar, śliwki).   Przepis jest zmodyfikowaną wersją przepisu z newslettera www.ugotuj.to

Mania Wypiekania
Lemoniada miętowa II 186

sklepach. Dziś, dzięki Bogu wraca znowu do łask, bo to pyszny i zdrowy napój, bez sztucznych dodatków. Na blogu znajdziecie również proste przepisy na najprostszą lemoniadę , lemoniadę z rabarbaru i lemoniadę miętową.  Lemoniada miętowa II Czas przygotowania: 30 minut Proporcje na ok. 1000 ml napoju Składniki: 1 pęczek mięty 3 łyżki cukru sok z 1 cytryny 1 litr wody

Kulinarne przygody Gatity
CHOCHLA #2 – Magazyn Blogerów Kulinarnych 182

grupą zaprzyjaźnionych blogerek postanowiłyśmy zrobić ‚coś’ fajnego i wydać wspólnie ebooka. Tak oto powstała Chochla. Dziś udostępniam Wam numer 2 naszego magazynu. Znajdziecie w nim produkty sezonowe – szparagi, rabarbar, truskawki i propozycje na grilla. Przyjemniej lektury i miłego dnia ! (By zobaczyć – kliknij na zdjęcie

Moja pasja smaku