Ponad miesiąc temu podzieliłam się z Wami przepisem na szybki pyszny placek owsiano-jogurtowy z malinami i rabarbarem . W zeszłym tygodniu dostałam od sąsiadki swojskie śliwki. Od razu przyszło mi na myśl zrobienie ciasta ucieranego. Pomyślałam, jak smakowałoby połączenie ciasta czekoladowego ze śliwkami, bo nigdy takiego nie jadłam. Do tego zwiększyłam ilość płatków owsianych. Wyszło rewelacyjnie. Jak się Zuzia zajadała
Anioszek w kuchnizasadzie klasyczna pasta kanapkowa z awokado, ale z niecodziennym dodatkiem rabarbaru. Ten składnik sprawia, że pasta nie ciemnieje w kontakcie z powietrzem, oraz (przede wszystkim) dodaje jej interesującą nutę smakową. Taka pasta sprawdzi się zamiast masła do kanapek, np z pomidorem czy innymi warzywami sezonowymi robiąc z nich prawdziwą bombę witaminową
Milion SmakówPrzepis na smaczny , zdrowy kompot rabarbarowy przyprawami korzennymi. 1 kg.rabarbaru 6 łyżek cukru 2 litry wody 5 szt.goździków 1 kora cynamonu 1 cytryna ***************************************************** Wodę zagotować.Rabarbar umyć i pokroić w grubą kostkę.Wrzucić na wrzątek, dodać wyszorowaną cytrynę pokrojoną w grubą kostkę oraz resztę składników.Gotaować 15 _ 20 minut.Słoiki o pojemności 500 ml.wychodzi ich 6.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigościem na naszym stole. Znika jeszcze szybciej, niż się robi! Do przygotowania można użyć różnych owoców, ale my najbardziej lubimy wersję z jabłkami. Pyszne jest również z dodatkiem truskawek, rabarbaru czy malin. Ciasto biszkoptowe z owocami jest uwielbiane przez dzieci, a […] Artykuł Ciasto biszkoptowe z owocami – najprostsze pod słońcem! pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkabiałą kaszą gryczaną, indykiem i warzywami 3. Deser jaglano – owocowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Gofry z kaszy jaglanej 5. Jagielnik czekoladowo- kokosowy 6. Jaglany placek z rabarbarem 7. Kasza orkiszowa pod pierzynką 8. Kotlety z kaszy gryczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9. Krupnik na gęsich pipkach 10. Kukurydziany deser z jogurtem i truskawkami
Tradycyjna Kuchniapokazać Wam i mojej rodzince też , że warzywa nadają się też do słodkich wypieków..Prawdę mówiąc na blogu jest kilka takich wpisów np.ze szpinakiem, kukurydzą, cukinią, ziemniakami, rabarbarem...ale jest jeszcze kilka warzyw , których do tej pory nie wykorzystałam do słodkich wypieków..Zaplanowałam taki jakby maraton słodkich wypieków z dodatkiem warzyw i postaram się przez tydzień [ chociaż
Moje domowe kucharzeniePlacek jest przepyszny... puszysty i wilgotny. Doskonale smakuje z owocami kwaśnymi np. rabarbarem, agrestem, kwaśnymi jabłkami. Można go dowolnie modyfikować wykorzystując dostępne aktualnie owoce. Jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Gwarantuje, że bardzo szybko zniknie ze stołu :) Składniki: (na blachę o wymiarach 25cm x 25cm) 20 dkg masła 25 dkg cukru pudru 15g cukru waniliowego 4 jajka 320g mąki
Pyry na Gazświeżych żółtek Foccacia Raviolo z bobem i pecorino Pappardelle z owocami morza i sosem pomidorowym Pappardelle z sercami wołowymi, masłem orzechowym i chili Miętowy sos angielski z rabarbarem sous-vide i crumble Agata Anioł - współzałożycielka Brylantowej 16 Brylantowa 16 ul. Brylantowa 16, Wrocław
Food Squareowocami. Możesz wrzucić wszystko – owoce cytrusowe i jagodowe, zioła takie jak mięta, bazylia, czy stewia dla dodania słodyczy (jeden listek to bardzo dużo słodyczy :P), ogórek, melon, arbuz, rabarbar. Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia (i może trochę zdrowy rozsądek :)) Rozcieńczając sok z pomarańczy lub jabłek, dodając odrobinę miodu i kilka kryształków soli stworzysz własny napój izotoniczny. Po co produkować
KucharzycaWszystko co najlepsze o tej porze roku. Pyszny dżem połaczony aż z czterech sezonowych przysmaków: agrestu, malin, truskawek i rabarbaru. Owoce są na tyle słodkie, że nie trzeba ich za bardzo dosładzać. Trzeba tylko dodać tyle, żeby dżem miał odpowiednią konsytencję i nie zepsuł nam się w słoiku
Milion Smakówzaczęło się lato, zatem musiał się pojawić nowy numer naszego Małopolskiego Apetytu , tworzonego przez lokalnych blogerów! Co w nowym numerze? Jak zwykle mnóstwo inspiracji! Są morele, wiśnie i czereśnie, rabarbar, porzeczki, wywiad z PlaJstrem, wizyta w pasiece i wiele wiele innych! Ode mnie jak zwykle przegląd książek :-). Życzę miłej lektury! Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćoleju 1 szkl kefiru 3/4 szkl cukru esencja waniliowa bądź 1 całe opak. cukru wanili. 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garście truskawek plus u mnie jedna mała łodyżka rabarbaru ( została mi w lodówce więc nie chciałam aby się popsuła ;) 1. Całość wykonania jest bardzo prosta. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy bądź krótko mieszamy tylko do połączenia
Gotowanie...to proste !zjedzenia pozostało nam jeszcze drugie danie główne czyli pierś z kaczki z puree jabłkowo- żurawinowym, rabarbarowym sosem z przyprawami korzennymi oraz obsmażonymi na maśle kładzionymi kluseczkami. Dodatki przepyszne - rabarbar był po prostu cudowny i chyba wszystkie zjadłyśmy go od razu :-), kładzione kluseczki i puree jabłkowo-żurawinowe genialnie dopieszczało smak kaczki, jednak sama kaczka, dla mnie, miała zbyt mało wysmażoną skórkę
sierotka maRysia w kuchni