z jagodami - 7023 przepisów (strona:39/469)

Pierogi z jagodami 148

kiedy dzień nadchodzi, dzień nadchodzi idziemy na jagody, na jagody ...   Składniki (ok. 30 sztuk): szklanka mąki pszennej(...)wrzątek ok. 100 ml słoik jagód kilka łyżek cukru łyżka soli do gotowania Mąkę zalewam stopniowo gorącą wodą, nie wlewam od razu wszystkiego. Mieszam najpierw nożem a następnie zagniatam ciasto ręką przez kilka minut.  Powinno być elastyczne i odchodzić od ręki. Konsystencję reguluję ilością wody lub dosypując mąki. Odstawiam na kwadrans.  Jagody oczyszczam i mieszam z cukrem

prawdziwe jedzenie
Cytrynowy deser sernikowy z jagodami 189

cytrynowy deser sernikowy z jagodami. Ten pucharek nadaje się idealnie na słodką chwilę zapomnienia w upalne, letnie dni. Zapraszam. ... przyjemny, szybki deser z orzeźwiającą cytrynową nutą i jagodami Składniki: około 125 g serka mascarpone (1/2 opakowania) 90 g jogurtu naturalnego sok z cytryny 2-3 łyżeczki cukru lub miód(...)smaku 2 łyżeczki soku truskawkowego lub syropu 2 łyżki jagód Przygotowanie: Serek mascarpone łączymy z jogurtem naturalnym, łyżeczką soku truskawkowego i cukrem (lub miodem). Następnie dodajemy kilka kropli soku z cytryny (u mnie z jednego, grubszego plastra cytryny), próbujemy - deser ma mieć lekko cytrynowy smak. Dodajemy jagody (zostawiając kilka do dekoracji), delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharka, wstawiamy

Słodkie okruszki
Krem jagodowy 385

Bita śmietana 200 ml zimnej kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix  1 szkl jagód Przygotowanie: Do jagód wlać 4 łyżki wody, wsypać cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 3-4 minuty aż woda lekko odparuje a jagody się rozgotują, zdjąć z ognia. Do gorących jagód wlać żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Odłożyć do ochłodzenia(...) i miksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Krem rozlać do kieliszków i włożyć  do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem na wierzch nakładamy świeże jagody i robimy kleks z bitej śmietany. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wsypać śmietan

Ala piecze i gotuje
Drożdżowe babeczki z jagodami 160

jagody wszyscy robią przepyszne jagodzianki. Ja troszkę zmieniłam i zrobiłam małe drożdżowe babeczki z jagodami .  Składniki: 1,5 kg mąki 2 szkl. mleka 15 dkg drożdży 10 jajek 3/4 kostki roztopionej margaryny 2 szkl. cukru cukier waniliowy jagody Drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłego mleko, dodając  1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę mąki. Do pozostałej(...)cukrem i cukrem waniliowym. Wszystko wyrabiamy  i wlewamy roztopioną schłodzoną margarynę. Nadal wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia. Z gotowego już ciasta formujemy placuszki, nadziewamy je jagodami z cukrem i lepimy kulki, które wkładamy do papierowych foremek.  Pieczemy je w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego

Salonik smaków
Bananowa babka z jagodami. 134

jest naprawdę bardzo dobre powiem Wam, że zniknęło w przeciągu 2 godzin! Smaki ciasta są tak wyważone, że nie można mu się oprzeć. Polecam! Składniki na bananową babkę z jagodami  3 dojrzałe banany sok z 1 cytryny 2 szklanki mąki 1 łyżka kakao 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 150 g rozpuszczonego, przestudzonego masła 150 g brązowego(...)cukru 2 duże jajka 3/4 szklanki jagód      Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Banany obieramy, polewamy sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem, następnie dodajemy masło, dobrze mieszamy. Do wymieszanej masy dodajemy przesiane, suche składniki i miksujemy, aż powstanie gładkie

Rozpustne gotowanie
Drożdżówka z truskawkami i jagodami. 134

kubkiem zimnego mleka i zniknęło błyskawicznie. Na podwieczorek zostało tyle co na zdjęciach, czyli niewiele. Najwyraźniej praca w ogrodzie zaostrza apetyt ;) Bardzo polecam! Składniki na drożdżówkę z truskawkami i jagodami: na formę 24x28 cm 600 g mąki tortowej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 100 ml mleka 140 g cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego(...)duże jajka 1 łyżka drobnej kandyzowanej skórki pomarańczowej lub skórka otarta z 1 pomarańczy, lub kilka kropel aromatu pomarańczowego 125 roztopionego, letniego masła 300 g truskawek 200 g jagód KRUSZONKA 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 50 g roztopionego masła      Drożdże ucieramy z łyżeczką cukru i 100 ml ciepłego mleka. Mąkę przesiewamy do miski, robimy

Rozpustne gotowanie
Ekspresowa tortilla z jagodami Goji z zatopionym w wedzonej papryce kurczakiem. 162

wędzonej papryki - łyżeczka pieprzu bałkańskiego - garść suszonych kokosów  - garść jagód Goji - 4 gotowe tortille Co robimy? Kroimy cienko piersi kurczaka, następnie na oliwie podsmażamy je- stale mieszając, dodajemy suszoną paprykę, łyżeczkę pieprzu bałkańskiego. Czas na smażenie cienko pokrojonych piersi  to ok. 7 minut. Po tym czasie dodajemy jagody Goji - podsmażamy przez 2 minuty, dolewamy 1/3 szklanki wody(...)dodajemy kawałki kokosa - czekamy aż zmięknie kokos oraz jagody (do odparowania wody.) Następnie, wkładamy tortille do mikrofali :) - aby ją podgrzać wykładamy mięso przygotowane przez nas i pozostałe dodatki. Ja dodałam sałatę lodową, ser feta, pomidora. Dodatkowo polałam "farsz" sosem jogurtowym z carry i pieprzem bałkańskim. Na tym koniec :) SMACZNEGO

dlaSmaQ
Lawendowa jaglanella z kaszy jaglanej z jaglaną czekoladą i jagodami 244

cynamonem przyjemnie ogrzeje kiedy słupek rtęci zacznie spadać. Jedynym ograniczeniem przy komponowaniu tego dania jest nasza wyobraźnia :). Dziś propozycja lekkiego deseru aromatyzowanego lawendą i miętą z pysznymi jagodami i jaglaną czekoladą, bez cukru, bez glutenu. Czas przygotowania: 20 minut + moczenie i chłodzenie Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej Kupiec,  1/2 szklanki odtłuszczonego mleka kokosowego, 1/2 szklanki orzechów(...)trochę wody, w której moczyły się orzechy.  Do kremu dodać jagody, wymieszać łyżką, rozlać do pucharków i schłodzić w lodówce. Z pozostałych składników przygotować jaglaną czekoladę: zmiksować mleko, kaszę, daktyle, korab i skórką z pomarańczy z dodatkiem chilli i soli. Czekoladę rozlać na masę z jagodami, schłodzić lub od razu podać. Przed podaniem przybrać miętą

SzczyptaSmaQ
Jagodowa pokusa – sernik na zimno 332

homogenizowanego waniliowego 250 g twarogu półtłustego 250 ml mleka 180 g śmietany 30% 4 łyżki żelatyny szczypta soli 200 g jagód 3 łyżki cukru opakowanie galaretki jagodowej ok 200 g herbatników Przygotowanie W wersji z blenderem, do miski wrzucamy jagody (jakieś 150 g, resztę odstawiamy), twaróg, mleko i miksujemy. W wersji bez blendera, twaróg przekręcamy przez maszynkę, a jagody(...)wykładamy herbatniki, na herbatniki wylewamy masę i odstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i czekamy aż ostygnie. Na zastygłym serniku układamy resztę jagód i powoli wylewamy zimną, ale jeszcze nie zastygłą galaretkę. Ponownie odkładamy do lodówki na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne
Nieźle nadziane jagodzianki z migdałowo-waniliową kruszonką 223

Jagody już są! A wiadomo, że jak są jagody to obowiązkowo trzeba upiec jagodzianki. Te z tego przepisu są mięciutkie, lekkie z mnóstwem owoców w środku, a do tego zwieńczone przepyszną waniliową kruszonką. Dla mnie prawdziwa jagodzianka musi mieć dużo nadzienia, ciasto nie powinno go przytłaczać, a smak jagód powinien być wyczuwalny w każdym kęsie. Takie właśnie(...)mleka 1 jajko 50 gram masła 50 gram cukru  1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie drożdży instant lub 25g świeżych szczypta soli nadzienie 500 g jagód 3-4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka bułki tartej kruszonka 60 g mąki 50 g masła 30 g cukru z prawdziwą wanilią 30 g mielonych migdałów SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DefinicjaSmaku
Babeczki z kremem jagodowym 170

temperaturze 180 stopni. 3. Krem: Jagody rozgniatam widelcem. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Dodaję jagody i razem miksuję. 4. Porcje kremu nakładam do upieczonych babeczek. Wierzch posypuję jagodami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Nieźle nadziane jagodzianki z waniliową kruszonką. 153

Jagody już są! A wiadomo, że jak są jagody to obowiązkowo trzeba upiec jagodzianki. Te z tego przepisu są mięciutkie, lekkie z mnóstwem owoców w środku, a do tego zwieńczone przepyszną waniliową kruszonką. Dla mnie prawdziwa jagodzianka musi mieć dużo nadzienia, ciasto nie powinno go przytłaczać, a smak jagód powinien być wyczuwalny w każdym kęsie. Takie właśnie(...)podsypania 250 ml mleka 1 jajko 50 gram masła 50 gram cukru  1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie drożdży instant szczypta soli nadzienie 400- 500 g jagód 3-4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka bułki tartej kruszonka 60 g mąki 30 g masła 30 g cukru ( z czego przynajmniej 10 g waniliowego) garść płatków

DefinicjaSmaku
Jagodzianki - najlepsze! 7305

też z kruszonką, jak kto woli.  Jagody już się pojawiły. Można je kupić na targu lub samemu wybrać się na spacer po lesie. Takie własnoręcznie zebrane jagody smakują najbardziej ;-) Przepisów na jagodzianki jest bardzo dużo i pewnie każdy jest w pewnym sensie dobry. Dla mnie jednak, pyszna jagodzianka to taka która ma nie tylko dużo jagodowego nadzienia(...)Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g drobnego cukru 120 g masła 7 g suszonych drożdży  1 jajko duża szczypta soli Nadzienie: 350 g jagód 2 łyżki drobnego cukru oraz:  1 jajko do posmarowania jagodzianek Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mleko podgrzać tak by było ciepłe. Masło rozpuścić. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać

maniapieczenia
Deser jagodowo- ajerkoniakowy 170

jagód, 1 opakowanie galaretki czerwonej, 250 ml śmietany kremówki, 1,5 łyżki cukru pudru, 100 ml ajerkoniaku, 4 wafelki w czekoladzie, jagody do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Jagody przekładam do garnka. Chwilę duszę, aż owoce się rozgotują. Wsypuję galaretkę. Mieszam i odstawiam do przestudzenia.  2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Wlewam 80ml ajerkoniaku, miksuję(...)przekładam na dno pucharków. Następnie nakładam naprzemiennie porcję kremu i gęstego musu jagodowego. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników.  4. Wierzch deseru polewam pozostałym ajerkoniakiem i posypuję jagodami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szybki deser z jagodami i czekoladą 240

cukier puder biszkopty, 30-40 g gorzkiej czekolady, 200 g jagód, ew. likier Baileys Mascarpone i śmietankę umieścić w misce i zmiksować przy pomocy miksera, gdy masa zacznie gęstnieć dodać cukier puder. Masę podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać rozpuszczoną czekoladę i zmiksować.  Jagody włożyć do rondelka, włączyć mały ogień i chwilę podgrzewać, aż się(...)rozmrożą, następnie dodać cukier puder (choć to też opcjonalne), gotować na małym ogniu, aż całość zacznie lekko gęstniej - jagody można wcześniej wyciągnąć, a zagęścić tylko owocowy sok. Na dno szklanki, kieliszka czy miseczki wyłożyć biszkopty, możemy lekko nasączyć je Baileysem, albo sokiem jagodowym ( u mnie pół na pół - część biszkoptów zostało nasączonych likierem część sokiem), wyłożyć krem czekoladowy

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania