Pucharki z galaretką i kremem truskawkowym mascarpone wyciągnąć z lodówki, wycisnąć ozdobną szprycą nieco śmietany, na śmietanę wycisnąć dwie gałki lodów i ponownie nieco śmietany. Udekorować owocami (u mnie jagody) lub wiórkami czekoladowymi i podawać od razu. Deser możecie przygotować również w mniejszych pucharkach, ważne jest tylko by warstwy były widoczne
Passions hobbies lifeperliczka, 100 g boczku wędzonego w plastrach, kilka gałązek tymianku, 6 ziaren pieprzu czarnego, 3 jagody jałowca, 1 ząbek czosnku, 200 ml bulionu, 200 ml wina białego półwytrawnego, 4 plastry boczku zamrozić. Resztę pokroić w kostkę. Perliczkę oczyścić, usunąć resztki piór, odciąć końcówki skrzydełek, kuper i szyjkę. Umyć, osuszyć. Zmrożone plastry boczku, pokroić wzdłuż w paski. Podważając skórę (delikatnie
królestwo garówBeza smakuje nie tylko latem z owocami sezonowymi (jagody, maliny, borówki, truskawki), ale również zimą z innymi dostępnymi owocami (pomarańcze, kiwi, winogrona). Leciutka jak piórko beza (z wierzchu chrupiąca, a w środku delikatna pianka) z bitą śmietaną i owocami, znika natychmiast po podaniu. Przygotowując wcześniej faworki zostały mi po nich białka. Do tej pory z białek robiłam małe
Kuchcik gotujeowoce to taki szybki pomysł na smaczy deser. A jaki pyszny... Składniki; ok 3 łyżki masła 1/3 szkl. miodu ok 2 szkl. mąki Dodatkowo; ok 60 dag owoców (śliwki, jagody, czerwone porzeczki - mogą być mrożone) 6 łyżeczek miodu masło do posmarowania foremek Przygotowanie; W misce miksujemy masło z miodem, jeśli składniki już lekko się połączą wtedy dosypujemy mąkę. Ilość
Radość kipiąca uśmiechem.jeden z was uśmiech skrada się przez twarz Ja namiętnie gram, wiesz inaczej nie mam szans" płatki quinoa na mleku ; wymieszane z wodą kokosową; mleczko kokosowe, jagody, słonecznik i chia Przepis: / 1 porcja / 7 płaskich łyżek płatków quinoa (40 g) szklanka płynu (mleko i woda w dowolnych proporcjach) + 50-100 ml jeśli wolicie rzadszą konsystencję szczypta soli
tost z dżememrozdrobniony twaróg całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 min- stale kontrolujemy zawartość płynu gotową owsiankę przelewamy do miseczki i podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie: figa, migdały, nerkowce, jagody goji oraz mielony
healthy dreamsnią od 2 tygodni i mam wrażenie, że chyba nie chce mnie ona opuścić :C SKŁADNIKI: łyżka mąki kokosowej łyżka płatków owsianych łyżka nasion chia szklanka mleka sojowego garść jagód goji suszona śliwka suszony daktyl suszona morela suszona figa garść suszonych czereśni /DAJEMY WSZYSTKIE MOŻLIWE BAKALIE JAKIE POSIADAMY/ WYKONANIE: suszone owoce siekamy na mniejsze kawałki, mieszamy z mąką, płatkami
healthy dreamsziemniaka. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami i opiniami, które mówią, iż jest on przepyszny! SKŁADNIKI: 3 garści suszonych śliwek 2 garści suszonych daktyli 2 garści suszonych moreli 2 garści jagód goji 2 garści orzechów nerkowca WYKONANIE: wszystkie składniki mieszamy mielimy razem- powinien wyjść bardzo gęsty i lepki mus mus przekładamy na papier do pieczenia, z każdej strony zakrywamy i wałkujemy
healthy dreamskawie. Składniki: 200 g mąki 200 g masła 200 g cukru 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka kakao 1/2 tabliczki czekolady mrożone lub świeże owoce: truskawki, maliny, jagody Masło roztopić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej, zmiksować. Na końcu wlać masło i zmiksować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakakaowo-jagodowa (jagody dodane podczas gotowania) owsianka w słoiku po domowym maśle orzechowym~ Iiii kolejny słoik pusty...Tym razem domowe masło. Ostatni słoik domowego masła :( Moje ulubione - żadne sklepowe go nie zastąpi :3 Jak najszybciej muszę kupić orzeszki i znów je zrobić
breakfast of dreamsPlacki ryżowe. Najzwyklejsze i najprostsze, a jednak najlepsze. bezglutenowe pancakes /placki/ z mąki ryżowej; jogurt naturalny i jagody Przepis: własny / 1-2 porcje - 4 duże placki / 40 g mąki ryżowej 10 g mąki ziemniaczanej 2 szczypty sody oczyszczonej mała szczypta soli i duża cukru jajko około 50 ml jogurtu naturalnego Wszystkie składniki na placuszki wymieszać w misce. Rozgrzać
tost z dżememmąkę 100g chudego twarogu 10g uprażonych wiórek kokosowych 10g orzechów włoskich 3/4 szklanki ciepłego mleka 0,5% łyżeczka kakao cynamon jakieś słodzidło wg. smaku kawałki kokosa i jagody goji firmy Skworcu do posypania Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy orzechy i wiórki, miksujemy chwilkę dodajemy płatki i miksując wlewamy pomału mleko wrzucamy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWkładamy do piekarnika na 20 minut. Biszkopt: 790kcal B38 W132 T21 MASA SERNIKOWA/''ŚMIETANKOWA'' SKŁADNIKI: -jogurt naturalny gęsty 0% - żelatyna 6g OPCJONALNIE (wliczone w kcal) + truskawki 50g jagody 50g i domowa konfitura z jabłek 100g WYKONANIE: 1. Żelatynę zalewamy wodą w temperaturze pokojowej do poziomu. Odstawiamy na 2 minuty. 2. Żelatyna powinna przyjąć postać żelki, zalewamy ją wrzątkiem
fitolarun.blogspot.compodanie naszym dzieciom nie zawsze lubianej przez nie kaszy jaglanej :) Składniki : 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka masła owoce suszone świeże owoce sezonowe, u mnie jagody i truskawki sezam, orzechy, cynamon Przygotowanie : Do ugotowanej kaszy dodać masło i miód - zmiksować Dodać suszone owoce, sezam, wymieszać Przełożyć do pucharków, udekorować owocami, posypać cynamonem, Takim
Proste Potrawylitr nektaru bananowego © 1 litr nektaru lub soku z czarnej porzeczki Sok z gumijagód to sok bananowy wymieszany z sokiem z czarnych jagód w proporcji 1:1. Można też dodać więcej soku bananowego, lub też jagodowego. Można próbować, smakować i odnaleźć swoje ulubione proporcje :) Smacznego
Bazując na smaku