Przepis na : deser
Beza smakuje nie tylko latem z owocami sezonowymi (jagody, maliny, borówki, truskawki), ale również zimą z innymi dostępnymi owocami (pomarańcze, kiwi, winogrona). Leciutka jak piórko beza (z wierzchu chrupiąca, a w środku delikatna pianka) z bitą śmietaną i owocami, znika natychmiast po podaniu. Przygotowując wcześniej faworki zostały mi po nich białka. Do tej pory z białek robiłam małe beziki lub wykorzystywałam je w kokosankach , ale to zajmowało dużo więcej mego czasu. Przygotowanie bezy zajmuje około 2 -... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...