z jagodami - 7023 przepisów (strona:281/469)

Dżem z ciemnych winogron 172

dwadzieścia krzewów winorośli. Większość to odmiany deserowe, a ta która najbardziej obrodziła w tym roku to Alwood, mieszaniec międzygatunkowy z USA nadający się do przerobu. Ma średniej wielkości granatowoczarne jagody z grubą skórką i miękki, lekko galaretowaty miąższ o truskawkowym posmaku. Na wino się raczej nie nadaje, musiałam więc przerobić je w inny sposób. Czytaj więcej

Wiem co jem
Wegańskie czekolady dla wszystkich - Conscious Chocolate! 119

suszone owoce, orzechy, olejki eteryczne i żywność zaliczana do kategorii superfoods, tj:  różowa sól himalajska maca algi niebiesko-zielone chipsy kokosowe suszone złote wiśnie i czereśnie  suszone jagody goji orzechy brazylijskie, nerkowca, laskowe i włoskie Dostępnych smaków jest multum, z których ja miałam okazję testować: - Cranberry & Vodka 60% - Nutty One 70% - Raucous Rum & Raisin

Poranek na słodko
Fit ciasto z orzechów włoskich (bezglutenowe) 294

Polecam kawałek po treningu lub do pracy na drugie śniadanie. Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 2 szklanki orzechów włoskich 1,5 szklanki suszonych owoców (u mnie mix - jagody goji, maliny, truskawki, trochę rodzynków, kilka szt. pokrojonych daktyli i moreli) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 4-5 jajek (w zależności od wielkości) Przygotowanie

Domowa Cookierenka Agi
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 242

sporych rozmiarów sernik. Co robić...?   Poszłam do sklepu w nadziei, że dostanę jeżyny mrożone. Oczywiście, wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, i na stanie były tylko truskawki, maliny i jagody. Nawet mieszanki owoców leśnych zabrakło. Obraziłam się więc na sklep, i w drodze powrotnej do domu dumałam, co by tu teraz zrobić. Aż tu nagle w oczy wpadła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Budyń mleczny z żółtkiem 102

miesiąca Składniki: 180 ml mleka modyfikowanego żółtko 8 gr mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Mleko mieszamy z żółtkiem i mąką, następnie gotujemy cały czas mieszając. Można dodać owoce, np. jagody, borówki, maliny (przetarte prze sitko), starte jabłuszko albo namoczone i zmiksowane suszone morele lub śliwki

Z notatnika
Czekoladowe ciasto z malinami i jagodami 90

szklanka mąki pszennej 2 torebki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżki Finlandii świeże maliny i jagody Sposób przygotowania:  Wszystkie suche składniki wsyp do miski i wymieszaj, następnie dodaj składniki płynne i doprowadź do jednolitej masy. Powstałe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę

Z notatnika
Owsiane ciasteczka z bakaliami 180

mielonych migdałów 1/2 szkl. mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki suszonej żurawiny 10 szt suszonych daktyli 2 ły ż ki jagód goji 125 g masła 3 łyżki miodu Daktyle pokroić na kawałki. Do miski wsypać sypkie składniki i wymieszać. Masło roztopić z miodem,wlać do mieszanki i dokładnie połączyć. Z powstałej

Kolorowa kuchnia Elki
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 170

śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie: 100g śmietanki kremówki 36% 100g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 80g owoców jagodowych (maliny, jagody, pokrojone truskawki) Dodatkowo: 1-2 łyżki konfitury morelowej lub dżemu około 500g czerwonego lukru plastycznego około 200-300g białego lukru plastycznego żółty, zielony, czarny, brązowy barwnik spożywczy Ciasto

Mała Cukierenka
Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami 293

ryżowej 4 czubate łyżki masła orzechowego (najlepiej o zawartości orzechów 100%) 200g jogurtu naturalnego (może być grecki) 1-2 łyżki płynnego miodu około 2 szklanek owoców (pokrojone brzoskwinie, maliny, jagody, truskawki itp.) 4 garście poszatkowanych orzechów (można pominąć) 1. Komosę ryżową opłukać na sitku (płukać zimną wodą). 2. Mleko zagotować, wsypać komosę ryżową i zamieszać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy

Mała Cukierenka
RYŻ Z JAGLANKĄ OWOCOWĄ 183

jaglanki możemy wlać ją do szklanki i potraktować jak koktajl :)  Rada: Gdy jaglanka jest za mało słodka możemy dodać jeszcze jednego banana. Zamiast malin możemy dodać truskawki, borówki, jagody, porzeczki

Kuchnia MagdaLeny
Śniadanie z Jogobellą 151

jabłko-gruszka, figa-winogrona.       Jogobella Breakfast (125g) to na połączenie chrupkich dodatków (orzechów,czekolady,musli i suszonych owoców) z jogurtem owocowym w 3 smakach: Choco Crunchy (jagoda, banan), Tropical Musli (brzoskwinia, truskawka), Nuts Musli (brzoskwinia, truskawka). W Jogobell i 8 zbóż (200g) znajdziecie o wies, orkisz, żyto, jęczmień, pszenica, ryż, proso, gryka… a do tego pyszny jogurt(...)sześciu owocowych smakach to idealne rozwiązanie na pyszny i sycący podwieczorek. Dostępne w smakach: ananas-banan, śliwka, truskawka, brzoskwinia, wiśnia, jagoda. Ja osobiście zakochałam się w małych porcjach Jogobelli Musli.  Małym odkrywcom polecam Jogobellę Breakfast w wersji Choco Crunchy ze słodkim dodatkiem chrupiącej czekolady, a 8 zbóz to solidna porcja dla większych głodomorów. Osobiście przetestowałam wszystkie i gorąco

Bon appetit mon amie
Jagodzianki w polewie kawowo czekoladowej 201

będzie nam odchodziło od rąk. Zostawiamy je na godzinę przykryte ściereczką. Krok 2 Ciasto pięknie wyrosło więc odgazowujemy je i dzielimy na 10 części. Spłaszczamy placuszki i nakładamy jagody które posypujemy ksylitolem, zlepiamy bułeczkę i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia sklejeniem do dołu. Bułeczki zostawiamy do wyrośnięcia na jakieś 40 minut, smarujemy je rozbełtanym jajem, pieczemy

Różowa kuchnia
Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem 118

SKŁADNIKI na 1 porcję Smoothie: 1 banan 1 awokado garść liści jarmużu lub szpinaku 200 ml mleka kokosowego 1 łyżka młodego jęczmienia Dodatki: figi suszone amarantus ekspandowany świeże jeżyny jagody goji banan * PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki na smoothie zmiksuj blenderem na gładko. Przelej do miseczki i podawaj z ulubionymi, bądź wybranymi przeze mnie dodatkami. Smoothie bowl najlepiej smakuje po schłodzeniu

Food Square
Bananowiec z masą śmietanowo - agrestową. 453

bananach rozprowadzamy masę śmietanowo-galaretkową z tym że zostawiamy około 1/4 do udekorowania wierzchu ciasta. Masę przykrywamy drugim plackiem, wierzch smarujemy resztą masy. Ja na masie poukładałam jeszcze jagody ale jeśli ich nie macie to nie musicie ich dawać. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Gotowe ciasto kroimy wzdłuż boku wtedy wyjdą nam ładne kawałki banana w cieście

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglany mus kokosowy z marakują 117

wiem, że świeżą marakuję ciężko dostać w sklepach ( w jednym z dyskontów do końca marca jest na nie promocja!) dlatego każde inne słodko- kwaśne owoce będą tutaj pasowały :) Mango, jagody, truskawki, maliny, wiśnie... A zatem...! Jaglany mus kokosowy z marakują na ok.4 porcje Potrzebujesz: 100g suchej kaszy jaglanej 250ml mleczka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych 3-4 łyżki brązowego

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania