z jagodami - 7023 przepisów (strona:282/469)

Jagodowy budyń jaglany 182

Jaglany budyń jest pyszny, pewnie już próbowaliście ale jaglany budyń jagodowy jest najlepszy na świecie, zakochałam się w nim. Zamroziłam dużo jagód i będę sobie go gotowała zimą na poprawę nastroju. Polecam gorąco, polubicie go, deser wyśmienity. Jagodowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chałwa 177

dodatku nie zawiera chemii.  Żeby przygotować taką porcję wielkości Snickersa potrzebujemy: 3 czubate łyżeczki pasty Tahini 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki bakalii - u mnie były to ziarna dyni, jagody goji oraz płatki migdałowe, po jednej łyżeczce z każdego rodzaju Pastę i miód nakładamy do miseczki i dokładnie łączymy widelcem lub łyżeczką. Do masy dodajemy bakalie i mieszamy. Chałwę

Emskie Smaki
Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 136

budyń śmietankowy 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 1 żółtko Dodatkowo: duża puszka brzoskwiń w zalewie dowolne miękkie owoce (truskawki, maliny, jeżyny, jagody) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej

Świat Ciasta
Gofry z bitą śmietaną i owocami 218

cukru 1/3 kostki masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/5 kostki drożczy (20g) 1/4 łyżeczki soli duży kubeczek śmietany (400g) 1 1/2 łyżki cukru pudru dodatki: świeże owoce (banany, maliny, jagody), polewa Przygotowanie gofrów : Do małej miseczki dodajemy pokruszone drożdże, łyżkę mąki, 1/4 szklanki ciepłego (nie gorącego) mleka i łyżeczkę cukru. Odstawiamy na ok. 15 minut aż drożdże zaczną pracować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka owsiane pełne zdrowia 114

Ciasteczka owsiane z chia, goji i pyłkiem pszczelim Składniki: Płatki owsiane – 150g Orzechy włoskie - 100g Nasiona chia – 50g Jagody goji - 50g Rodzynki – 50g Pyłek pszczeli - 3 łyżki Miód – 30g Cynamon – 2 łyżeczki Jajka – 1 sztuka Jogurt naturalny – 150g Mąka – 30 g Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Orzechy włoskie siekamy i mieszamy z płatkami owsianymi, chia, goji, pyłkiem pszczelim

Kuchnia Bon Appetit
Chleb bez mąki z kaszy pęczak 120

Chleb bez mąki z kaszą pęczak Składniki: Kasza owsiana pęczak Risana – 200g Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane – 50g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – ½ szklanki Płatki owsiane – ½ szklanki Jagody goji – ½ szklanki Białko z jednego jaja Woda – 3-4 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Szczypta soli Wykonanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 25 minut. Następnie mieszamy z nasionami, wodą, białkiem

Kuchnia Bon Appetit
TORT NALEŚNIKOWY 190

mąki pszennej  szczypta soli  3 łyżki oleju  słoiczek konfitury jagodowej 2 łyżki kakao  ponadto:   kiwi, banan, figi, różowe winogrono bez pestek,jagody lub borówki amerykańskie Składniki podwajamy, jeżeli chcemy mieć wyższy tort   Nadzienie serowe:  275 g białego sera  1 kubeczek serka homogenizowanego waniliowego ok. 150 g 2 łyżki cukru brązowego

pieprzny smaczek
Czekoladowe ciastka z jezynami czyli poWeekendowe Lakocie odc.133 151

Bordziłówce, w Domu Mokoszy . A co tam robiłam? Rozmawiałam, patrzyłam jak strzelają z łuku, jadłam, piekłam chleb, siedziałam przy ognisku słuchając muzyki. Spacerowałam po lesie i łąkach i zbierałam jagody oraz wielkie kleszcze ze spodni i innych części garderoby. A potem wróciłam i znowu musiałam wrócić do siebie... wróciłam z pięknymi ceramicznymi wytworami i postanowieniem, że muszą upiec coś

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wegańskie ciastka owsiane z suszoną aronią i czekoladą 172

zanadto rozpisywać, ale z aronią to jest jak w porzekadle „cudze chwalicie, swego nie znacie”, bo jest to superfood, który ma więcej składników odżywczych niż jagody goi, no ale jest fala na snobowanie z taki wynalazkami. Uwierzcie mi, nikt absolutnie nikt nie chciał ode mnie aronii, mimo tego, że za darmo chciałam rozdać, więc to czego

greenscarf
Energetyczne i odbudowujące placuszki owsiane 197

cynamonem. Dodaj białka i delikatnie wymieszaj. Łyżką formuj na rozgrzanej i naoliwionej patelni małe placuszki. Możesz, tak jak ja, na ich górę powbijać różne owoce, np. plasterki bananów, porzeczki, jagody. Koniecznie smaż je pod przykryciem! Podawaj z jogurtem, owocami, bakaliami lub z tym, czym zechcesz! Smacznego! Wskazówki: jeśli płatki zalałeś zbyt dużą ilością wody, to odsącz je na sitku

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Migdałowe ciasto z malinowym dżemem chia 290

migdałów. Nie zawiera mąki pszennej ani masła. Pod bardzo chrupiącą kruszonką jest malinowy dżem chia, który przygotowuje się bardzo szybko. Można użyć dowolnych owoców np. wiśnie, czereśnie, truskawki, jagody, jeżyny. Jest to potężna dawka energii i daje uczucie sytości na długi czas. Polecam podawać polane jogurtem naturalnym. Migdałowe ciasto z malinami około 10 porcji Składniki: na spód: 3 szklanki

Jaglusia
Pancakes 158

jogurtu naturalnego 1 duże jajo 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej kilka łyżek wody kilka kropel aromatu waniliowego/ziarenka laski wanilii 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia na wierzch: owoce (maliny, borówki, jagody) stewia, miód Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być lekko lejąca. Jeśli jest za gęsta dodać wodę. Rozgrzać olej na małej patelni i wlewać ciasto. Smażyć z jednej

Jaglusia
Waniliowy pudding ryżowy z sosem jeżynowym 125

mleka roślinnego podobnie zresztą jeśli chodzi o śmietanę (jak najbardziej może być roślinna). Ryż możecie zaserwować z dowolnym owocowym sosem. Ja użyłam jeżyn (mrożonych), ale sprawdzą się tu także: jagody, maliny, borówki, truskawki, wiśnie, czy np. morele. Możliwości jest wiele, a więc nie traćcie czasu i poszukajcie swojego ulubionego smakowego połączenia :) Składniki (2-3 porcje): Ryż: 50 g ryżu

MyCookBook.pl
Dżem z jarzębiny 196

teraz kilka mądrości na temat jarzębiny (skorzystałam z internetowych poradników). "Kwitnie w maju, ale najpiękniej wygląda jesienią, gdy w pełni dojrzałe owoce nabierają szkarłatnoczerwonej barwy. Kuliste i mięsiste jagody są w smaku gorzkie i cierpkie. Utrzymują się na drzewie jeszcze dość długo po opadnięciu liści. Zbiór owoców jarzębiny przeprowadza się, kiedy zaczynają one dojrzewać i uzyskują czerwoną barwę

Zasmakuj Kuchni
Muffinki Wielkanocne 147

używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25-30 minut

Aromatyczne Podróże

Proponowane wyszukiwania