z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:59/134)

Pikantny kebab z sosem jogurtowym wg Karola Okrasy 266

pęczki świeżej kolendry 400 g jogurtu greckiego  1 ogórek pokrojony na małe kawałki 6 płatów tortilli naturalnej 5 ząbków czosnku 1/2 główki młodej kapusty 1 limonka sól biały pieprz 3 czerwone cebule, pokrojone w talarki Mięso Siekamy drobno cebule dymki, kolendrę, ciecierzycę i rozcieramy z solą i siekamy 3 ząbki czosnku. Do mięsa mielonego dodajemy(...)Poszatkowaną młodą kapustę skrapiamy oliwą z oliwek. Płaty tortilli kroimy na pół. Mięso zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia. Podgrzewamy połówki tortilli na patelni grillowej (płaty nie mogą być chrupiące, tylko podgrzane z obu stron). Cebulę, kapustę, mięso i sos zawijamy w połówki podgrzanych tortilli. Układamy na talerzu. Obok kebabów wylewamy sos, na sos nakładamy czerwoną cebulę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 162

kapusty pekińskiej, kolorowej papryki, kukurydzy i ogórka z sosem cezar. Surówka jest kolorowa i doskonale łączy się z sosem cezar od firmy  Fanex . Składniki: 1 kapusta pekińska 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka żółta 1 mała papryka zielona 1 ogórek zielony Puszka kukurydzy Pęczek szczypiorku 1 saszetka sosu cezar Fanex 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Sposób przygotowania(...)Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno kroimy, obranego ogórka i oczyszczone papryki kroimy w paski, umyty szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos, majonez, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy, surówkę schładzamy w lodówce

Bajeczna Kuchnia
Sałatka na sposób meksykański 479

Składniki: 2 wędzone udka  pół kapusty pekińskiej puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli pół czerwonej papryki pół zielonej papryki pół żółtej papryki 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu łyżeczka przyprawy chili con carne sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy na sitku. Kapustę siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Majonez mieszamy

Pobite gary Barbary
Zupa barszcz ukraiński 246

prezent od męża pod postacią książki o dość znaczącym tytule: "Zupa musi być." Czyżby coś sugerował:)? Składniki: - 3 buraki - 2 marchewki - 1 pietruszka - 2 ziemniaki - pół główki kapusty - 1 cebula - 30 dag czerwonej fasoli - 1,5 litra wywaru mięsnego - vegeta natur - śmietana - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Sposób przygotowania: Do gotującego się wywaru wrzucamy umytą i pokrojoną(...)kostkę: marchewkę, pietruszkę, buraki, cebulę i ziemniaki.  Kapustę kroimy w cienkie paski. W oddzielnym garnku dusimy ją na maśle i w jednej szklance wody doprawiając jedną łyżką koncentratu.  Następnie dodajemy do reszty gotujących się warzyw. Po około 15 minutach dodajemy fasolę.  Całość doprawiamy vegetą natur i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez około 20 minut. Podajemy ze śmietaną

Pan i Pani Smith w kuchni
Imprezowa sałatka gyros 274

zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę.  Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa  * cebula  * kapusta pekińska * ogórki konserwowe  * papryka czerwona * kukurydza konserwowa * ketchup łagodny * 3 łyżki majonezu * mały jogurt naturalny  * sól , pieprz * ewentualnie koperek  Przygotowanie :Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Włożyć do miski, obsypać przyprawą(...)gyros i odstawić minimum na dwie godziny. Pokroić kapustę w paski , cebulę, ogórki i paprykę w kostkę. Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można dodać drobno posiekany koperek. Rozgrzać olej , przesmażyć kurczaka, dodać cebulę. Wystudzić. W misce ułożyć warstwę kurczaka z cebulą. Dodać 2 łyżki sosu. Kurczaka posypać papryką, na paprykę dać ogórki konserwowe. Dodać ketchup

Magiczne Życie Marty
Sałatka. Przepisy na sałatki. 236

pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Marchewka ‚na krótko’ z groszkiem (marchewka na słodko) Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Sałatka pieczarkowa (ze smażonymi pieczarkami i sałatą lodową) Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem(...)pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Szybka sałatka z zupek chińskich z papryką, ogórkiem, pomidorem i kukurydzą Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Post Sałatka. Przepisy na sałatki. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze 154

cukru W rondlu na łyżce masła podsmażamy cebulę, powinna się zeszklić. Dodajemy kapustę i smażymy. Na patelni, na drugiej łyżce masła, przesmażamy jabłka. Dodajemy je do kapusty. Doprawiamy łyżką octu z czerwonego wina, łyżeczka cukru, sola i pieprzem. Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok 40 minut. Żurawiny zasypujemy w garnuszku cukrem. Zostawiamy na 15 minut a następnie podgrzewamy na małym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pekinka z ogórkiem w greckim sosie i pieczone ziemniaczki 136

greckim sosie z torebki, zaś podałam do  gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej potrawki z piersi indyka  i pieczonych z rozmarynem młodych ziemniaczków. Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej pół dużego ogórka sałatkowego mała czerwona cebula 1/2 opakowania sosu greckiego w torebce 1,5 łyżki przegotowanej chłodnej wody 1,5 łyżki oleju sól cukier Wykonanie: Kapustę i ogórka opłukałam, osuszyłam

Kuchenne zapiski Edyty
Surówka wielowarzywna weselna 195

Wieloskładnikowa surówka, którą wypatrzyłam na jednym z wesel :) Polecam!Składniki:1 kapusta pekińskapół pęczka rzodkiewek3 pomidory1 ogórek wężowy1 czerwona cebula1 porsiekana natka pietruszkiulubiony dressing sałatkowy (np. taki)Sposób przygotowania:1. Kapustę kroimy w kostkę lub szatkujemy.2. Pora kroimy w plasterki, solimy, a po jakimś czasie odciskamy z nadmiaru soku.3. Umyte rzodkiewki kroimy w półplasterki.4. Cebulę siekamy.5. Pomidory

Kuchnia domowa Ani
Kolorowa sałatka 364

Dziś sałatka na szybko, czyli taka której bazę stanowi kapusta pekińska. Kapusta ta pojawiała się już u Nas wielokrotnie i pewnie jeszcze nie raz się pojawi, gdyż można z jej użyciem wyczarować mnóstwo ciekawych dań, a w szczególności sałatek.  Ostatnio u mnie w domu przyjął się sposób podawania sałatek, przynajmniej do kolacji, w małych miseczkach, dla każdego domownika osobno(...)więc i tą sałatkę przedstawiam w takiej właśnie formie.   Kolorowa sałatka    SKŁADNIKI: 1/4 kapusty pekińskiej 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 papryki konserwowe sól, pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, następnie studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Z kukurydzy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zasmażana młoda kapustka na masełku 113

koperek 1 pęczek szczypiorek pęczek kapusta młoda 1 główka masełko 5 łyżek jajka 4 szt sól do smaku pieprz biały ziołowy do smaku papryka czerwona mielona słodka do smaku Krok 1 Kapustę obmyłam i poszatkowałam, włożyłam do garnuszka i dodałam pół szklanki wody,sparzyłam kapustkę lekko i polałam ją masełkiem. Smażyłam na małym ogniu do momentu nabrania kolorku.W między

Różowa kuchnia
SAŁATKA MIX 188

Mojej kuchni. Zapraszam do spróbowania.  SKŁADNIKI   Około 10 brukselek   5 pieczarek ( według uznania)   Pół główki kapust pekińskiej         Pół woreczka kaszy jaglanej   Pół   puszki czerwonej fasolki   1-2 gałązki selera naciowego (ma dość intensywny smak )   Imbir w korzeniu 2 plasterki (w zależności od preferencji)   1 ząbek(...)nich wodę. Wszystkie ugotowane składniki odstawiam do wystygnięcia.                    Kapustę pekińską i seler naciowy kroję w drobno kostkę. Z fasolki czerwonej wlewam zalewę. Ugotowane brukselki kroję w ćwiartki.         Wszystkie składniku wrzucam do miski i delikatnie mieszam

Zdrowo i kolorowo
Bigosik z świeżej kapusty z udkiem 139

Bardzo smaczny obiad o pięknym aromacie świeżych ziół Składniki: - 1 główka kapusty - 2 duże udka - 1 czerwona papryka - szczypior z 3 cebul - pęczek koperku - pęczek pietruszki - 2 listki seler - 2 listki lubczyku - 2 kostki rosołowe drobiowa - pieprz ziołowy - 1 łyżeczka słodkiej papryki - liść laurowy - ziele angielskie 4 kulki - szczypta kuminu - 1 łyżeczka płaska mąki - 3 łyżki oleju Sposób przygotowania(...)Kapustę pokroić dać do garnka wlać troszkę na dnie wody nie dużo Przekroić udka na połówki              włożyć udka pomiędzy kapustę gotować - Dodać przyprawy kostki rosołowe w                                         kruszyć gotować do odparowania wody i miękkiego

W królestwie smaków Beaty
SAŁATKA PEŁNA MARZEŃ Z CIECIERZYCĄ 183

pomidory duże 1słoiczek ciecierzycy 1 duża czerwona papryka 1 świeża papryczka chilli Sos: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 ząbki czosnku 1 jogurt grecki sól pieprz `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski.Mandarynki odcedzamy na sicie.Paprykę czerwoną myjemy,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.Ogórek zielony myjemy i suszymy,kroimy w półplasterki. Pomidory myjemy,osuszamy,usuwamy gniazda nasienne ,kroimy w kosteczkę.Ciecierzycę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania