ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:35/361)

Szybkie faraonowe parówki 156

Idealny pomysł dla dzieci. Zwijane parówki w cieście francuskim są przepyszne, u mnie zniknęły naprawdę szybko. Wnuki pokochały to danie i prosiły o dokładkę, a teraz kiedy tylko przyjadą do mnie w odwiedziny pytają o Faraona :D Są szybkie w przygotowaniu i naprawdę bardzo PYSZNE(...)PORCJE: 4    Jeśli przepis Wam się podoba, komentujcie :D   Szybkie faraonowe parówki 4-5 parówek cienkich 1/2 opakowania ciasta francuskiego garść szczypiorku 1 plasterek sera żółtego keczup roztrzepane jajko Najpierw nacinamy parówkę, z jednej strony na środku do środka parówki wzdłuż, a po bokach po troszku. Tak jak widoczne to jest na zdjęciu. Ciasto francuskie kroimy

Gotuję Testuję
Camembert z żurawiną i piernikami w cieście francuskim 276

Paczuszki z ciasta francuskiego, a w nich rozpuszczony ser camembert z sosem ze świeżej żurawiny z dodatkiem aromatycznych pierników. Wykwintne danie w sam raz na kolację we dwoje przy winie. 2 sery camembert 200 g żurawiny świeżej 1/4 szklanki wina czerwonego 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1/4 szklanki soku z pomarańczy 7 lukrowanych pierników Uszatek Kopernik Toruń 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)pomarańczy. Gotować na małym ogniu, czasami mieszając, aż żurawina zacznie pękać i zacznie się rozpadać – ok 20 min. Dodać 5 pokruszonych pierników. Wymieszać i odstawić. Ciasto francuskie rozwinąć i rozciąć na pół. Na każdej połówce na środku położyć krążek serka camembert. Nałożyć sos żurawinowy i na wierzchu położyć po jednym pierniku. Zawinąć wszystko w ciasto francuskie, tworząc sakiewkę. Dobrze

https:KKuchniaMniam
Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami 244

pełni, więc na blogu pojawi się sporo przepisów z ich wykorzystaniem. W planach są bułki słodkie i domowej roboty dżem, ale najpierw coś błyskawicznego i naprawdę pysznego - ciacha z ciasta francuskiego z serkiem i truskawkami. Mega proste do zrobienia, ale tak dobre, że trudno uwierzyć, że ich zrobienie zajmuje dosłownie chwilkę. ;)   Ciastka francuskie: ok. 200 g serka naturalnego(...)Vitello z Biedronki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego - 300 g Truskawki myjemy, odszypułkowujemy i przekładamy do miseczki. Do miseczki wkładamy serek, wsypujemy cukier puder oraz ekstrakt z wanilii (możecie też użyć cukru pudru i odrobiny cukru wanilinowego lub lepiej - domowej roboty cukru waniliowego), całość dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie wyjmujemy

Cooking Monster
Parówki w kocykach 163

kiedy przesadzę z ilością, a data gwarancji się kończy, to służą mi zawsze do przygotowania ciekawych przekąsek (albo też zajadamy się nimi ja z mężem). SKŁADNIKI 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 9 parówek (u mnie Sokoliki ) 1/2 dużej czerwonej papryki ketchup 50 g startego żółtego sera suszone oregano suszona słodka papryka WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę(...)wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na niezbyt grube słupki. Każdą parówkę naciąć z jednej strony dwa razy, tworząc trzy części. Ciasto francuskie rozwinąć i przeciąć je przez środek tworząc dwa długie płaty ciasta. Układać kolejno, zachowując każdorazowo 3 cm od lewego brzegu parówkę, po bokach paprykę, wycisnąć na parówkę odrobinę ketchupu

Passions hobbies life
Kabanosy w cieście francuskim 265

Banalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem Kotlin. Smak dowolny, taki jaki lubicie ;) 3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sezam czarnuszka ulubiony smak ketchupu Kotlin Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski(...)chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem Kotlin. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji konkursowej #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski Tagged: ciasto francuskie , kabanosy

https:KKuchniaMniam
Kabanosy w cieście francuskim 233

Banalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem Kotlin. Smak dowolny, taki jaki lubicie ;) 3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sezam czarnuszka ulubiony smak ketchupu Kotlin Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski(...)chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem Kotlin. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji konkursowej #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski Tagged: ciasto francuskie , kabanosy

https:KKuchniaMniam
Przekąski na ciepło i zimno – 16 najciekawszych pomysłów na imprezę. 10242

przepis szczególnie przypadł mi do gustu. Przekąski na ciepło – wytrawne ptysie Nadziewane pomidory zawsze zwracają na siebie uwagę. Przekąski na zimno – faszerowane pomidory Koszyczki z ciasta francuskiego można podać na ciepło lub zimno. Farsz można zrobić według własnego uznania. Przekąski na ciepło – koszyczki z ciasta francuskiego Sałatka słonecznik z czipsami – robi się łatwiej niż to wygląda(...)Przekąski na zimno – sałatka słonecznik Oliwki w cieście francuskim – przystawka, której sekret tkwi w warkoczu. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam przekąski na wykałaczkach. Przekąski na ciepło – oliwki w cieście francuskim Pasta łososiowa na krakersach – przekąska w sam raz na raz. Przekąski na zimno – łosoś na krakersach Mini pizze z cukinii – propozycja szczególnie

Mama z miasta
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 173

Polędwica Wellington – potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu (np. foie gras) lub farszu grzybowego (często obiema), zapiekanej w cieście francuskim. W obiegowej opinii potrawa nazwana została na cześć księcia Wellingtona, generała, zwycięzcy bitwy pod Waterloo (1815). W rzeczywistości jednak pochodzenie nazwy nie jest jasne. Nie pojawia się ona bowiem w XIX-wiecznych książkach kucharskich. Najwcześniejsze(...)croûte występuje w kuchni francuskiej. Tyle o potrawie oryginalnej, a u mnie namiastka – polędwiczki wieprzowe a’la Wellington. Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 500g każda) - 2 opakowania ciasta francuskiego - 800g pieczarek brunatnych - 2 łyżki zmielonych suszonych podgrzybków - 1 duża cebula - kilka ząbków czosnku - 24 plastry szynki szwarcwaldzkiej (po 12 na jedną) - musztarda - wędzona sól morska cypryjska - świeżo, grubo

mojewypiekiinietylko
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI 3297

Mając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki  pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski. Powstały rożki nadziewane pieczarkami. Chrupiące, złociste i pieczarkowe. Błyskawiczne w przygotowaniu. Idealne do czerwonego barszczyku.  Można zamiast pieczarek nadziać je szpinakiem   lub  przygotować na słodko z ulubionymi owocami. Polecam. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 30 deko pieczarek 1 mała cebula 3 łyżki 12% śmietany(...)pieczarki i pozostałą część masła. Pieczarki dusiłam dopóki nie odparował z nich sok. Farsz nie powinien być za rzadki. Dodałam śmietanę, przyprawiłam solą i pieprzem. Wyjęłam z zamrażalnika płat ciasta francuskiego. Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej. Pokroiłam go na kwadraty. Na każdy kwadrat nakładałam nadzienie z pieczarek. Można nadziać ciasto również szpinakiem. Składałam ciasto na pół po przekątnej

potrawyregionalne
Róże z ciasta francuskiego i salami 127

Bardzo prosta i miła dla oka przekąska z ciasta francuskiego. Jedyny minus? Jak dla mnie – przez salami – ciut za tłusta. Za to panom smakowało;) Na 8 sztuk: op. ciasta francuskiego plasterki salami – u mnie po 5-6 sztuk na porcję kilka plastrów sera żółtego Ser żółty kroimy na około 0,5-1 cm paski. Ciasto francuskie rozwijamy(...)pasku, mniej więcej w połowie wysokości, rozkładamy plasterki salami w taki sposób, by lekko na siebie zachodziły – krawędzie pozostawiamy puste. Następnie na spód salami kładziemy paseczki żółtego sera. Ciasto francuskie zawijamy od dołu na salami (przykrywając nim tym samym ser żółty) i lekko dociskami. Rolujemy. Gotowe „róże” układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika

Smaki Na Talerzu
Tarta ze szpinakiem 245

Odczarowując smaki dzieciństwa i obalając mity o niesmacznym szpinaku... Wczoraj na kolację wyczarowałam pyszną tartę na cieście francuskim ze szpinakiem ;)  Jeśli ktoś nigdy nie próbował szpinaku, polecam ;) Tarta ze szpinakiem  Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 20 dag szynki 60 dag świeżego szpinaku 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dag sera żółtego sól pieprz masło do smażenia Przygotowanie(...)Ciasto francuskie lekko rozwałkujemy i wykładamy nim natłuszczoną formę na tartę. Szpinak płuczemy i dobrze odsączamy. Podsmażamy na maśle drobno posiekany czosnek i cebulkę, wrzucamy do nich szpinak i dusimy, aż odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę kroimy w paski, pomidora w półplasterki, ser kroimy w paseczki. Na ciasto francuskie wykładamy gotowy szpinak, szynkę, pomidorka i wszystko posypujemy serem żółtym

Lawendowe Niebo
Tarta różana 152

Pyszna , lekko kremowa tarta z jabłkami, w sam raz na pochmurne mgliste styczniowe wieczory. A już z filiżanką aromatycznej kawy nic więcej nie trzeba:) składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5-6 jabłek najlepiej z czerwoną skórką 6 łyżek cukru pudru sok z cytryny krem: 5 łyżek mąki 50 g cukru ( ok 3 łyżki) 250 ml śmietany kremówki 2 jaja oraz(...)łyżek sklarowanego masła Naczynie na tartę wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim. Podpiec ok 15 min w 200 st C Resztę ciasta francuskiego pociąć na małe paski ok 1,5 cm. Jabłka umyć ( nie obierać), pociąć na bardzo cienkie półplasterki tak, by skórka była na jednym brzegu. Zagotować 300 ml wody z cukrem i sokiem z cytryny. Do wrzącego syropu

Z Marcepanem
Szybki deser – jabłka, ciasto francuskie i gorzka czekolada 176

Zresztą dlaczegóż by udać się nie miało? Przepis jest dziecinnie prosty, wykonanie szybkie, a smakuje zacnie. Polecam dla zabieganych, dla pragnących na szybko czegoś słodkiego, dla dzieci. Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego (prostokątnego) 2 średnie jabłka cukier puder (u mnie z lekka brązowy, bo trzcinowy) parę kawałków gorzkiej czekolady (idealnie o jak największej zawartości kakao) – opcjonalnie, bo można po prostu(...)wierzch posypać cukrem pudrem. Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na 4 równe pasy Jabłka obrać (nie jest to wymóg konieczny i zdecydowanie ładniej wyglądają nieobrane, ale my obierać ze skórek wszystko musimy). Przekroić każde jabłko na pół i pokroić na bardzo cienkie półksiężyce. Pokrojone jabłka poukładać na każdym pasie ciasta francuskiego, mniej więcej po środku, aby część jabłka wystawała ponad

gutfut
Parówki w cieście francuskim 142

Zapraszam na szybkie w przygotowaniu parówki na ciepło w cieście francuskim. Mogą one być fajną przekąską lub obiadem, gdy podamy je z zupą kremem. Świetnie smakują posypane sezamem Helio. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 10 parówek (ja miałam o zawartości mięsa 93%) 1 jajko sól sezam Helio Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie kroimy je nożem(...)paski. Parówki zawijamy w paski ciasta francuskiego (paski ciasta powinny trochę zachodzić na siebie). Układamy parówki w cieście na blaszce. Smarujemy jajkiem oraz posypujemy solą i sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Cielęcina z grzybami zapiekana pod ciastem francuskim (Spezzatino di vitello e funghi in gabbia di sfoglia) 134

Delikatny gulasz cielęcy z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim, n iby zwykłe  danie, a jakże zaskakujące smakiem i wyglądem. Może być świetnym pomysłem na obiad dla całej rodziny a podany w pojedynczych kokilkach zyskuje bardziej elegancki wygląd.  **** Lo spezzatino di vitello con funghi champignon in gabbia di pasta sfoglia, è un piatto semplice ma allo stesso tempo sorprendente(...)pirofile monoporzione, che conferiscono un aspetto più invitante e raffinato. SKŁADNIKI 400 g cielęciny 400 g pieczarek 40 g m ą ki pszennej 150 ml bulionu warzywnego 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 gałązka rozmarynu 2-3 gałązki natki pietruszki oliwa z oliwek s ó l, pieprz 1 żółtko 1 łyżeczka mleka 1 łyżka

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję