wołowina - 6514 przepisów (strona:38/435)

Gaúcho sałatka 68

kolby Marchewka – 220 gram Groszek mrożony – 200 gram Jabłka zielone – 220 gram Rodzynki – 100 gram Jalapeño – kilka sztuk Sól Pieprz świeżo zmielony Wołowina mielona 5% tłuszczu Sól Pieprz świeżo zmielony Płatki chili Olej roślinny Jeśli mamy już składniki, Gaúcho samo się nie zrobi Po pierwsze ziemniaki, marchewkę i kukurydzę ugotuj, pamiętając by warzywa były miękkie(...)rozgotowane. Na ostanie 5 minut gotowania wsyp groszek. Po drugie rodzynki wsyp do miseczki i zalej gorąca wodą. W międzyczasie wołowinę dopraw solą, pieprzem i płatkami chili. Weź patyk lub szpikulec do szaszłyków i uformuj na nim coś w rodzaju kiełbasy 😉. Rozgrzej grillową patelnię, wlej łyżkę oleju i obsmaż przygotowane mięso oczywiście z każdej strony, dość mocno. Po trzecie

RafalCook
Gołąbki z młodej kapusty 98

Gołąbki z młodej kapusty z farszem z ryżu i mięsa z wołowiny i jagnięciny. Wreszcie zaczął się sezon na młodą kapustę, Jest delikatniejsza od białej, można z niej w kilka zrobić przeróżne potrawy: surówkę , na ciepło z koperkiem , jako dodatek do mięsa np. żeberek. Młoda kapusta kiszona to wiosenny hit. Gołąbki też są pyszne, do farszu polecam dodać czerwoną paprykę(...)Przeważnie gołąbki robię z mięsem wieprzowym, ale teraz mam stały dostęp do jagnięciny, cielęciny i wołowiny, więc te rodzaje mięsa królują u nas w kuchni. Tym razem główkę kapusty nie parzyłam wrzątkiem, lecz obróbkę przeprowadziłam w mikrofalówce. Z kapusty wycięłam głąb i włożyłam kapustę do mikrofalówki na 15 minut, temp. ustawiona na maksa Liście odchodziły idealnie. Na blogu jest cała

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cudownie przyprawiony świąteczny bigos od podstaw. 100

Cudownie przyprawiony domowy bigos z kiszonej i białej kapusty, z grzybami, cebulą, czosnkiem i chrupiącym boczkiem. Przepis na świąteczny bigos na mieszanym mięsie wieprzowym oraz delikatną wołowiną i różnymi gatunkami wędzonych kiełbas. Bigos gotowany od podstaw na esencjonalnym rosole z mięsa i warzyw. Jednym ze składników, który uwielbiam dodawać do świątecznego bigosu są jabłka. Nadają one niezwykłego, winnego aromatu(...)ugotowania esencjonalnego rosołu na różnych mięsach i włoszczyźnie. Na końcu mięso powinno być miękkie, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Przepis na ten bigos podaje użycie wieprzowiny oraz wołowiny, ale można dodać także kurczaka, jagnięcinę, cielęcinę, królika itd. Aby stworzyć bazę smakową potrzebne są warzywa: kapusta kiszona oraz słodka, cebula, marchew, korzeń pietruszki, seler, czosnek, por. Najważniejszym składnikiem świątecznego bigosu

Moja Książka Kucharska
Gulasz mięsny z Chorwacji – Čobanac 89

regionu Slawonii, to obowiązkowe danie dla wielbicieli mięsa. Čobanac – Gulasz miesny, a właściwie z trzech rodzajów mięsa, bo możesz wykorzystać oczywiście dowolne mięso. Ale najlepiej sprawdzają się, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina czy też dziczyzna, które możesz dobrać według własnych upodobań. Čobanac powstał na równinach slawońskich, a jego ojcami są pasterze, którzy potrzebowali siły i mocy na cały dzień, gotowany(...)ostrej papryki, oczywiście z butelką wina. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  👥 4 ⏰ – 120 minut ➕marynowanie mięsa 🇭🇷 – Chorwacja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 200 g wołowiny pokrojonej na wielkość kęsa 199 g wieprzowiny pokrojonej na wielkość kęsa 200 g jagnięciny pokrojonej na wielkość kęsa 6 łyżek musztardy 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego Liście laurowe

RafalCook
WOŁOWINA W SOSIE POMIDOROWYM 62

Wołowina w sosie pomidorowym to pyszne danie na bazie mięsa wołowego i sosu pomidorowego . Idealna propozycja na szybki obiad , smaczny dodatek do ryżu, makaronu czy ziemniaków. Do przygotowania tego dania wcale nie potrzeba dużo czasu, wystarczy chwila krojenia, chwila mieszania i reszta robi się niemal sama. Lubicie takie połączenia? Jeśli tak to polecam Wam ten przepis na pyszny obiad . Składniki(...)wołowinę w sosie pomidorowym : * 500 g świeżej wołowiny * 1 cebula * około 300 ml passaty pomidorowej * 3-4 łyżki oleju * sól, pieprz czarny mielony do smaku * pół łyżeczki czosnku granulowanego * 2 liście laurowe * 4 kulki ziela angielskiego Wykonanie: Mięso wołowe pokroić w większą kostkę, cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, lekko zeszklić na nim cebulę. Następnie

Zrób to smacznie
Pomysły na rozgrzewający obiad – 10 sprawdzonych przepisów 86

hiszpańskiej kiełbaski jest nie do podrobienia. Spróbujcie koniecznie! Jambalaya z kurczakiem i chorizo Wspaniałe, aromatyczne danie kuchni kreolskiej, które przygotujesz w zaledwie pół godziny! Sprawdź przepis 10. Tagine z wołowiny i ciecierzycy Smaki północnej Afryki, takie jak tagine z wołowiny, są mi bardzo bliskie. Jako dzieciak miałam szczęście jeździć na wakacje w tamte rejony i poznawać aromaty, które wtedy(...)się doczekać powrotu tam. Dla wspaniałych widoków, monumentalnych zabytków i niezwykłych smaków. A te są naprawdę wyjątkowe. I w kategorii rozgrzewający obiad mamy tu zdecydowane 10/10. Marokański tagine z wołowiny Niesamowite bogactwo aromatów w tym daniu plus prostota przygotowania to największe zalety tego dania rodem z Afryki. Sprawdź przepis Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej

Na-talerzu.pl
Gulasz wołowy w sosie orzechowym 79

Białko z orzechów i ryż, na którym podaje się danie, dostarczy wszystkich potrzebnych mikroskładników i nie będzie drogi. Z przyczyn oczywistych, nie mam wielbłąda, więc moje danie jest z wołowiny, ale starałem się jak najbardziej wiernie odtworzyć Gulasz Mahfe.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  👥 – 1-2 ⏰ – 60 minut 🇲🇷 – Mauretania Co potrzebujesz(...)świeżo zmielony Ryż biały Jak zrobić pyszny Gulasz Wołowy Polędwicę wołową musisz pokroić na cienkie paski.  Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej 3 łyżki oliwy z orzeszków, następnie wrzuć wołowinę i ją podsmaż.  Oczywiście w międzyczasie przygotuj sos.  Rozgrzej rondel, wlej dwie łyżki oliwy z orzeszków, dodaj masło orzechowe i kubek wody.  Zagotuj i dodaj pomidory, cebulę

RafalCook
Duszona wołowina w sosie słodko-kwaśnym 98

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 TXT               Składniki:     500 g wołowiny (łopatka) 2 szalotki 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju sezamowego 1 trawa cytrynowa 125 g pieczarek 500 ml wrzątku 1 szklanka ryżu jaśminowego 1 pęczek szczypiorku 2 ostre papryczki chili 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 ananas(...)cukru palmowego 1/3 łyżeczki soli 90 ml octu ryżowego 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżka mąki ziemniaczanej     Przygotowanie:     Zaczniemy od wołowiny, którą kroimy w kostkę (rozmiar dowolny, aczkolwiek im mniejsze kawałki, tym szybciej przygotujemy danie). Wołowinę obsmażamy na oleju, dodajemy posiekane szalotki, a po chwili posiekany czosnek. Oczyszczone i pokrojone pieczarki dodajemy po 2 minutach

R'n'G Kitchen
Meksykańska zupa z mieloną wołowiną 74

Pomidorowa, lekko pikantna od wyrazistych przypraw zupa, z dodatkiem wołowiny, papryki i czerwonej fasoli, która w nieco gęściejszej postaci mogłaby śmiało uchodzić za popularne meksykańskie danie znane jako chili. Połączenie tych klasycznych składników w formie zupy ma jednak swoje zalety – w ten sposób przygotuje się solidną porcję potrawy ze stosunkowo niedużej ilości mięsa, przy całkiem sporej ilości warzyw, a całość(...)danie, które wspaniale nasyca i jest tak bogate w smaku, że jedzone z zamkniętymi oczami przenosi wprost do gorącego Meksyku Składniki na około 5 porcji: 300 g mielonej, nietłustej wołowiny dobrej jakości (starajmy się wybierać mięsa ekologiczne lub od zwierząt z wolnego chowu) 1 czerwona cebula 1 nieduża marchewka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 duże ząbki czosnku

Even Better Food
Boeuf Strogonow 126

Boeuf Strogonow przepis na rosyjski gulasz z wołowiny. Boeuf Strogonow, przepis na ten tradycyjny rosyjski gulasz z wołowiny z kiszonymi ogórkami należy do naszych ulubionych. Strogonow lub węgierska zupa gulaszowa to niemal obowiązkowe dania na każde ważne spotkanie rodzinne lub towarzyskie. W oryginalnej wersji Boeuf Stroganow przygotowuje się z polędwicy wołowej, jednak jej wadą jest to, że twardnieje podczas podgrzewania(...)będzie jeszcze mniej. Przepis na Boeuf Stroganow bazuje na najlepszej moim zdaniem recepturze pochodzącej z wydanej w 1963 roku książce Kuchnia Polska Rosyjski Boeuf Stroganow to pożywny gulasz z wołowiny z ogórkiem kiszonym i pieczarkami.   Boeuf Strogonow 60 dag polędwicy (może być od "głowy") lub 80 dag rostbefu, udźca albo łopatki około 5 łyżek oleju, ale nigdy oliwy

Cztery Fajery
Świąteczny obiad na Boże Narodzenie 89

Świąteczny obiad na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzisiaj polecam Wam nasze najlepsze propozycje dań, które sprawdzą się na świąteczny obiad, są to potrawy z wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, kaczki, kurczaka i dzika. Świąteczny obiad na Boże Narodzenie . Święta to nie tylko Wigilia, ale i dwa dni Bożego Narodzenia. Stajemy przed perspektywą zjadania resztek z wigilijnej wieczerzy, czy przygotowania czegoś specjalnego(...)świąteczny obiad przygotowywany na pierwszy i drugi dzień świąt nie opiera się na postnych potrawach, my przygotowujemy różne gatunki mięsa na wiele sposobów. Na świąteczny obiad doskonale sprawdza się wołowina, wieprzowina jak i drób , specjalnie też przygotowujemy świąteczne sałatki . Zupy już nie gotujemy na obiad, gdyż do mięsa zawsze podaję czerwony barszcz wigilijny do popicia, w bulionówce. W tym wpisie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz Wołowy na Piwie najlepszy przepis 88

niderlandzkiego frietkot, lub frituur. Na koniec jak zawsze, życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 180-200 minut 🇧🇪 – Belgia Składniki do Gulaszu na Piwie 500-700 g wołowiny pokrojonej na wielkość kęsa 250 ml ciemnego piwa u mnie Guinness 3 kromki razowego ciemnego chleba 2-3 cebule pokrojone w niezbyt cienkie talarki 5 ząbków czosnku drobno pokrojonego 2 łyżki musztardy(...)masła 2 łyżki brązowego cukru Sól Pieprz świeżo zmielony 2 łyżki octu jabłkowego Świeży tymianek Frytki Jak zrobić Gulasz Wołowy Rozgrzej rondel i rozpuść masło. Wrzuć kostki wołowiny i obsmaż je przez chwilę z każdej strony. Dodaj cebulę, wymieszaj i całość grzej, aż cebula lekko zmięknie, wrzuć czosnek, wymieszaj. Teraz wlej piwo, dodaj tymianek, liscie laurowe, cukier, sól i pieprz

RafalCook
Bakłażany zapiekane z wołowiną, pomidorami i orzeszkami pinii 78

niektórzy nawet twierdzą, że tylko wtedy mają one jakiś smak – przykładem jest mój mąż W tym zestawieniu są tym pyszniejsze dzięki dodatkom, którymi są nafaszerowane – soczystej wołowinie i pomidorom oraz aromatycznym orzeszkom pinii. Składniki (na 2 duże porcje): 2 średniej wielkości bakłażany 400g mielonej wołowiny 2 mocno dojrzałe pomidory szklanka passaty pomidorowej 1 mała cebula garść listków świeżej(...)drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i smażymy ją aż zmięknie – około 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy mieloną wołowinę i rozdrabniając ją łyżką, smażymy, aż się zrumieni – około 7-8 minut. Ściągamy z ognia.   Upieczone bakłażany wyciągamy z piekarnika, ale zostawiamy piekarnik włączony. Łyżką wydrążamy miąższ bakłażanów, który

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania