wołowina - 6514 przepisów (strona:216/435)

Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem 134

zarazem eleganckich przekąsek. Dzisiaj wykorzystaliśmy je do przygotowania poduszeczek nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika i kiedy jest ich już wystarczająca ilość przygotowujemy paszteciki. Idealne

Kuchnia od dwojga
Domową kiełbasę wcale nie jest trudno zrobić. 153

przeraża to zmywanie i ogólny rozgardiasz w kuchni jaki temu towarzyszy. Ten przepis jest to moja metoda prób i błędów. Nie zgadzam się z tymi którzy twierdzą, że... bez wołowiny i słoniny nie ma dobrej kiełbasy. Jest i to nawet dobra i to nawet bardzo dobra. Ale wiadomo....o gustach się nie dyskutuje. :) 7 kg łopatki wieprzowej 3 kg udek

Dieta moja pasja
Woławina 175

entuzjastę piękna oraz sztuki. Spójrzcie tylko na zdjęcia! Oczywiście poza przepiękną formą równie ważny jest smak — tutaj nie można narzekać na jego brak. Wszystko się kręci wokół fenomenalnie przygotowanej wołowiny — pysznej, delikatnej i idealnie posiekanej. Dalej mamy dodatki: przepiórcze jajeczka, kawior, marynowany zielony pieprz, jabłuszka kaparowe, marynowane grzybki, ogórki konserwowe, bazylię, ocet  balsamico , oliwę, pomidory suszone, jadalną ziemię, cebulę

Food Square
BEFSZTYK TATARSKI 216

Składniki: 60 dkg świeżej wołowiny 1 duża biała cebula 8 ogórków konserwowych pieprz mielony 4 żółtka jaj sól Sposób przygotowania: Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Mięso zmielić w maszynce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje mięsa nałożyć na talerze, w każdej zrobić wgłębienie. Dookoła mięsa ułożyć cebulę i ogórki. Rozbić jaja, oddzielić żółtka

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Jak przyrządzić pasztet belgijski? 431

tradycyjnej recepturze przygotowuje się głównie z wątróbek drobiowych z dodatkiem innych rodzajów mięs oraz laskowych orzechów. Składniki i przygotowanie Do przyrządzenia pasztetu będą potrzebne: 60 dag dość chudej wołowiny bez kości, 60-70 dag udźca indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 20 dag surowego podgardla albo boczku, 5 jaj, 2 duże cebule, 2 spore marchewki i 2 równie pokaźne pietruszki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chili con carne z suszonymi pomidorami 107

rozgrzewające danie w sam raz na zimne dni. Danie jest ostre jednakże łagodzi je cukier. Polecam dla wielbicieli kuchni meksykańskiej. 250 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g mielonej wołowiny 1 duża biała cebula 3 ząbki czosnku 1,5 czerwonej papryki 3 suszone pomidory 0,5 łyżeczki ostrego chilli 0,5 łyżeczki przyprawy do mięs 2 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli

VioletoweKucharzenie
Grillowany stek wołowy z krzyżowej 120

Grillować można nie tylko polędwicę wołową  Składniki 2 plastry wołowiny 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki wody 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 ząbki czosnku przeciśniętej przez praskę 1/4 łyżeczki zmielonego kminku pieprz     Przygotowanie   Wszystkie składniki marynaty wymieszałem razem i wlałem do szczelnej foliowej torebki, włożyłem steki, dokładnie obtoczyłem w marynacie i odłożyłem

R'n'G Kitchen
Pierogi z mięsem 124

farszu...ale po co. Proporcje zawarte w przepisie (odnośnie mięsa) można modyfikować wg swojego uznania.  Składniki Farsz: 800 g kurczaka kukurydzianego 300 g żołądków drobiowych 400 g wołowiny 1 pęczek natki pietruszki maggi pieprz Ciasto: 500 g mąki 50 g masła 250 ml gorącej wody     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ugotowane mięso mielimy

R'n'G Kitchen
Bataty faszerowane kurczakiem fajitas 246

popularne w restauracjach meksykańskich. W restauracji tex-mex zaczęły pojawiać się w USA w latach 70 - tych, a dzisiaj spotkać je można wszędzie. Prócz klasycznych fajitas z wołowiny, w menu znajdziemy fajitas z wieprzowiny oraz z kurczaka. Ja postawiłam dziś na kurczaka. Klasyczne placki tortilla, w które zawija się farsz zamieniłam na bataty. Powstało ciekawe danie, którego zaletą jest

Wędrówki po kuchni
"Surowe" produkty Rawlicious i Vega. 156

temperaturze! W smaku możemy wyczuć kminek i płatki drożdżowe, dzięki którym jarmuż zyskuje serowy posmak. Bez wątpienia są więc warte spróbowania, tym bardziej, że jarmuż ma więcej żelaza niż wołowina i więcej wapnia niż mleko. Jeśli uwielbiacie chrupać, a nie potraficie rozstać się z chipsami ziemniaczanymi - koniecznie spróbujcie ich zdrowszej wersji. Kolejną ciekawostką są ciasteczka Snackaroons, których nazwa kojarzy

Poranek na słodko
Ekologiczne produkty Danival. 143

ziemniakami, kalafiorem i brokułem w zapiekance, ale też z potrawką z tofu i komosy. * Chili con tofu - c zyli wegetariańska wersja popularnego dania chili con carne. Wersja z wołowiną jakoś mnie nie przekonuje, tym bardziej że w ogóle nigdy nie jadłam czerwonego mięsa... już sam jego widok mnie odpycha. Dlatego też wersja z tofu to świetne rozwiązanie dla wegetarian. Połączenie

Poranek na słodko
Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą 181

kuchni, narodów tyle pomysłów i przepisów. Różne gatunki mięs, różne dodatki i w efekcie – różne smaki. Mięso z kurczaka zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, więcej niż wieprzowina i wołowina. Jest lekkostrawne i dostarcza mało tłuszczu, dlatego powszechnie poleca się je w żywieniu, szczególnie osób z delikatnym przewodem pokarmowym, np. dzieci i osób starszych. Mięso z kurczaka jest zalecane

mojewypiekiinietylko
Wytrawna tarta makaronowa ze słonecznikową posypką 141

dodać startą na grubych oczkach marchew i seler oraz poszatkowaną w kostkę cebulę. Smażyć na średnim ogniu, regularnie mieszając przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać wołowinę i mieszać bez przerwy przez 3-4 minuty. Dodać passate pomidorową, wszystkie przyprawy, zmiażdżony czosnek i gotować dalej na bardzo małym ogniu przez 10 minut. Następnie pozostawić do lekkiego ostygnięcia

Jadło i czytadło
Krem z kukurydzy - ulubiona zupa dzieci 149

rodziny i już nienawidziłam tych facetów z Gringo Baru ... oni są genialni. Świetnie zestawione składniki, obłędny balans smaków.  Przy następnej wizycie zamówiliśmy Taco Mix - chili con carne z wołowiną, fasolą i pomidorem, wegetariańska z ananasem, fasolą i kukurydzą i gringo chicken z kurczakiem fasolą, kukurydzą. Całość została ,,posypana" ziarenkami granatu, ale super efekt smakowy! Gringo Bar serwuje świetne

Codziennik Kuchenny