wołowina - 6514 przepisów (strona:217/435)

Potrawy na Sylwestra i Karnawał 175

marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona w cydrze Leczo z kiełbasą chorizo Rybka lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z czosnkiem Śledzie

Codziennik Kuchenny
"Tajniki suszenia żywności" - recenzja książki 164

ruloniki: ruloniki borówkowe z kremem cytrynowym, jabłkowo- marchewkowe, z masłem orzechowym i dżemem, jabłkowe z solonym karmelem i kilka innych propozycji. W kolejnym rozdziale znajdziemy suszone mięso: paski suszonej wołowiny, suszona wieprzowina po chińsku, krewetki, łosoś, dorsz Rozdział szósty to orzechy i pestki: orzechu nerkowca z limonką i papryczką chipotle, orzechy laskowe w czekoladowo - waniliowej skorupce, migdały w czekoladowo - cynamonowej

kruche babeczki
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 141

sure what was minced and what’s in portion of meat you’re about to eat. Let’s cook ! SKŁADNIKI (3 porcje): ok. 500 g wołowiny (u mnie łopatka) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, chili 1-2 łyżki zimnej wody 3 ulubione bułki 3 plasterki sera pomidor ogórek świeży ogórek konserwowy/kiszony czerwona cebula sałata/rukola sos czosnkowy

Martyna Cooks
Spaghetti z sosem pomidorowym na białym winie z Pancettą 122

pieprz grubo mielone suszona bazylia i oregano do smaku 100 ml białego wytrawnego wina 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób: Jak zawsze zabieramy się najpierw za marynatę mięsa Wołowina ,jajko, cebula ,czosnek pieprz i sól z ziołami lądują w misce . Wyrabiamy mięso tak by połączyć wszystkie składniki. Odstawiamy na kilka chwil. Następnie w rondelku z podwójnym dnem na oliwie

Viola cooks with passion
Jesienny gulasz z dynią i opieńkami 196

dynię uwielbiam :). I to by było na dzisiaj tyle... Nie chce mi się pisać - na lekach, zasmarkana i rozkaszlana :( Składniki: 700 – 800 g mięsa  gulaszowego (wieprzowiny lub wołowiny), około 300 g obranej i oczyszczonej z miąższu dyni, 300 g małych opieniek miodowych świeżych lub mrożonych, 1 duża słodka papryka, 1 marchew, 1 pietruszka, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, sól

Nie tylko w kuchni
Galaretka wytrawna z winogron do mięs 182

Winogrona nadają się nie tylko na zdrowe soki czy nalewki, można je dodać do ciasta lub zrobić winną lekko korzenną galaretkę do mięs szczególnie tych czerwonych takich jak wołowina czy dziczyzna. Zamiast borówki czy żurawiny. Warto mieć kilka takich słoiczków w domowej spiżarni. Składniki: 1 kg ciemnych winogron 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 3-4 gałązki świeżego rozmarynu ½ łyżeczki ziaren

Wanilia i Kardamon
Mięsny miszmasz 145

którzy nie muszą o nią dbać polecam jako dodatek pieczone ziemniaczki i dowolny sosik. Ja tym razem wybrałam wersje lżejszą :)  Składniki: -dwie drobiowe piersi -30 dag mielonej wołowiny -kilka suszonych pomidorów w oleju -dwa korniszony -mała cebula -dwa ząbki czosnku -łyżka sosu sojowego -pieprz, sól -brokuł -suszona żurawina -prażone pestki słonecznika Od piersi odcinamy małe, boczne paski mięsa. Następnie

Kulinarne przemyslenia
Bezglutenowe domowe hamburgery z wołowiny 127

części rodziny o solidny kawałek mięsa w bułce - pod warunkiem, że będzie dużo warzyw :-) SKŁADNIKI na 4 porcje: 4 bułki do hamburgerów Nutri Free 0,5 kg chudej, mielonej wołowiny 1/2 cebuli 1 jajko 1/3 szklanki bezglutenowej bułki tartej 1/4 szklanki bulionu wołowego sól, pieprz, ostra mielona papryka, kolendra warzywa: sałata, szpinak, pomidor, cebula, cukinia Cebulę drobno posiekaj. W misce

Kuchnia bezglutenowa
Gulasz wołowy z boczniakami 130

Wspaniałe połączenie smakowe. Dzięki ogórkom konserwowym mięso jest delikatne i soczyste. Składniki 500 g wołowiny (rostbef) 1 marchew 1 mały seler 250g boczniaków por (biała część) 1 cebula 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki 3 ogórki konserwowe garść świeżego majeranku 700 ml bulionu wołowego 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Wędzona sól 197

soli zależy od wielu zmiennych, w tym od czasu wędzenia i od rodzaju drewna. Ten przepis będzie wymagał drewna dębu lub jabłoni. Aby użyć bardziej wyrazisty smak pasujący do wołowiny polecamy użyć drewno Mesquite. Drewno Hickory nadaje mocny smak, który dobrze komponuje się z wieprzowiną. Ze względu na wiele czynników zaleca się sprawdzać smak soli po pierwszych 20 minutach wędzenia

naRuszcie
Steki z serem pleśniowym jako przekąska 196

pomysł/przepis ma zupełnie dwa oddzielne elementy. Pierwszy z nich stanowi stek. Stek zawsze kojarzy Nam się z dużym grubym kawałkiem wołowiny. A tu będziemy go potrzebować grillowany i cięty w poprzek włókien. Wystarczy wziąć kilka bagietek, przeciąć na pół wzdłużnie, posmarować masłem i grillować po około 1-2 minuty do chrupkości. Podawać z plasterkiem średnio wysmażonego steka, kawałkiem niebieskiego

naRuszcie
GULASZ WĘGIERSKI Z INDYKIEM A’LA PORKOLT 192

GULASZ WĘGIERSKI Z INDYKIEM A’LA PORKOLT Gulasz węgierski bez wołowiny ? Tak jest to możliwe a nawet pyszne. Nie ma tu wędzonego boczku który, zastąpiłem wędzoną papryką, jej smak podkreślają suszone pomidory. Zamieniłem czerwone mięso wołowe na indyka, którego mięso z udźca, doskonale się do tej potrawy nadaje. A czerwone … czerwone to polecam wino które, dodatkowo podkreśli smak

Markowy smak
Śniadanie od AleDobre.menu 118

śniadaniowym znalazły się: AVOCADO TARGET GROUP - w której znajdziemy: bułkę razowa, jajko, awokado, marynowane chilli, kiełki brokułu, sos majonezowo-koperkowo-cytrynowy. Wartość odżywcza takiej kanapki to 262 kcal.   WOŁOWINA ON INVESTMENTS - flagowa propozycja - kanapka z pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza takiej kanapki to 382 kcal.    CALL ME VEGE VEGE - wegańska kanapka

Kuchnia Bon Appetit
Hamburgery na drogę 137

Zapraszam na bardzo fajne rozwiązanie na podróżowanie , proponuję smaczne domowe hamburgery , smakują super i szybko znikają , zapraszam do wypróbowania . Składniki  ( 6 osób )  300 dag wołowiny mielonej  ( może być wieprzowina )   pomidory  sałata lodowa  sól pieprz  bułki kukurydziane ( bądź kajzerki )  Składniki na sos  4 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy ziołowej( Wszystkie

Mój Smak