woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:601/1096)

Pieczone warzywa sezonowe z sosem z awokado 117

jest naprawdę sycące. Ilość dodanej do sosiku oliwy zależy od konsystencji sosu, jaką chcemy otrzymać. Jeśli preferujecie gęsty, dodajcie jej mniej. Jeśli rzadszy – więcej, ewentualnie posiłkując się dodatkowo wodą. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/warzywa2.jpg","recipeIngredient":["5 li\u015bci sa\u0142aty lodowej\r","1\/3 dyni hokkaido\r","6 pomidork\u00f3w koktajlowych(...)u0105c ewentualnie odrobin\u0119 wody\r","\r","Warzywa podajemy na sa\u0142acie, polane sosem."]} Drukuj Pieczone warzywa sezonowe z sosem z awokado Składniki 5 liści sałaty lodowej 1/3 dyni hokkaido 6 pomidorków koktajlowych 1 spora czerwona cebula 10 brukselek 1 papryka czerwona 2 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano Sos 1/2 awokado sok z połowy cytryny 1/4 szkl. oliwy 2 ząbki

Mieszam w Garnku
Pierogi z łososiem 128

wody lub gotuję od razu po ulepieniu minutę po wypłynięciu na powierzchnię wody. Gotuję w wodzie gorącej ale nie bulgoczącej aby pierogi były w całości. Oczywiście przed podaniem podsmażam na maśle razem z szalotką i podaję z creme fraiche i koprem. Skrapiam sokiem z cytryny.  Smacznych Świąt życzę Wam ja, Klaudia

Mango Papaja
Ciasto japońskie 1156

pudru (można dać trochę więcej) 7 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1/3 szklanki wrzącej wody Frużelina wiśniowa (lub 2 puszki po 400 g gotowej frużeliny): 800 g wiśni (mrożonych lub świeżych) 8 łyżek cukru sok z 1 cytryny 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Ciasto kakaowe: Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy(...)całkowitego rozmrożenia). Dodać cukier i sok z cytryny. Zagotować. Odlać około 1/2 szklanki powstałego z wiśni soku i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Przelać z powrotem do garnka i dokładnie wymieszać. Zagotować, a następnie odstawić z ognia i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Masa serowo-śmietanowa: Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Twaróg wraz z cukrem pudrem

MyCookBook.pl
OŚMIORNICA MARYNOWANA W OLIWIE 244

mrożona) - laska cynamonu - 300 oliwy z oliwek - 6 roztartych ząbków czosnku - natka pietruszki drobno posiekana - sok z dwóch cytryn -sól, pieprz MROŻONĄ OŚMIORNICĘ WŁÓŻ do lodówki, im dłużej będzie się rozmrażać tym będzie lepsza. Kiedy będzie rozmrożona zagotuj duży garnek osolonej wody, dodaj laskę cynamonu. Usuń z ośmiornicy oczy umiejscowione między głową i mackami. CHWYĆ OŚMIORNICĘ ZA GŁOWĘ i zamaczaj

Kuchnia bezglutenowa Loli
SOLIANKA 97

czarnych oliwek garść zielonych oliwek 4 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka mielonego kminku listek laurowy ziele angielskie pieprz sól cytryna Każde z mięs kroimy w drobne paski. Najpierw na oliwie podsmażyłam wołowinę, bo wymaga najdłuższego gotowania. Przełożyłam ją do garnka, zalałam wodą, dodałam kilka ziarenek ziela angielskiego, listek laurowy i zostawiłam, żeby się gotowało. Następnie po kolei smażyłam cielęcinę, boczek(...)koniec wieprzowinę. Dodałam do garnka, dolałam wody i gotowałam dalej. Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przesmażyłam na maśle i dodałam koncentrat pomidorowy. Ostawiłam, na pozostałej części masła przesmażyłam pokrojone w paseczki ogórki i kapustę. Gdy mięso już było miękkie dodałam cebulę, ogórki i kapustę. Doprawiłam kminkiem, solą i pieprzem. Podałam z plasterkiem cytryny i pajdą chleba Karol

Cytryna&Co.
Zielone ciasto z rodzynkami 109

proszku do pieczenia 100 g rodzynek + mała łyżeczka mąki do obtoczenia skórka otarta z 1 wyszorowanej i sparzonej cytryny (bez białej wewnętrznej części zwanej albedo) szczypta soli cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Szpinak umyj, odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru wody. Następnie umieść go razem z olejem w misie blendera, zmiksuj na gładko. W oddzielnym naczyniu zmiksuj 3 całe jajka

Zasmakuj Kuchni
Sałatka śledziowa 121

kiszone 2 jabłka 1 mała cebula Na sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny łyżeczka musztardy biały pieprz łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Śledzie moczymy minimum 60 minut w zimnej wodzie, odsączamy, osuszamy i kroimy w paski. Ogórki kiszone, jabłka i cebulę kroimy w kostkę. Składniki łączymy ze sobą

Smak mojej kuchni
Bezy z orange curd 113

orange fajnie się komponują i smakują. Moi znajomi są nimi zachwyceni. orange curd 2 pomarańcze duże 2 łyżki soku z cytryny skórka z pomarańczy 80 g masła 70 g cukru 2 żółtka 1 jajko Pomarańcze dokładnie myję w gorącej wodzie i szoruję szczoteczką. Ścieram skórkę pomarańczową, wyciskam sok. Do rondelka z grubym dnem przekładam masło i roztapiam. Jajko(...)trzepaczką gotuję aż krem zgęstnieje i wytworzą się wulkany. Studzę, przykrywam folią i wkładam do lodówki. bezy: 4 białka wielkość M 220 g cukier kryształ 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka wyjmuje wcześniej dobrze jak będą miały temperaturę pokojową ale zimne też da się ubić. Dodaję szczyptę soli do nich i ubijam mikserem

wesoła kuchnia
Wegański chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki 155

burak 2 gałązki lubczyku liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 0,5 l wody 8 liści botwinki 2 ogórki gruntowe 6 rzodkiewek 4-6 listków mięty 1 ząbek czosnku 250 ml schłodzonego, płynnego mleka kokosowego (lub jogurtu wegańskiego ) sok wyciśnięty z 1,5 - 2 cytryn szczypta soli szczypta świeżo zmielonego pieprzu Przygotowanie 1 Marchewki, pietruszki i buraka dokładnie myję(...)warzywa umieszczam w garnku, dodaję lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie i zalewam ok. 0,5l przefiltrowanej wody, tak aby wszystkie warzywa były przykryte. 3 Gotuję na dużym ogniu, aż woda się zagotuje a następnie zmniejszam ogień i gotuję na wolnym ogniu, bez przykrycia ok. 20 minut lub do momentu aż warzywa zmiękną. 4 W między czasie myję liście botwinki, ogórki

Book of spells
Zapiekana owsianka ze śliwkami 70

śliwkami Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 60 g płatków migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli starta skórka z płowy cytryny 3 łyżki miodu albo syropu z agawy (albo klonowego) 1 szklanka jogurtu 1 szklanka wody 1 jajko 40 g rozpuszczonego masła + ok 20 g do położenia na wierzchu i trochę do posmarowania formy 1/2 kg śliwki węgierki jogurt

Smaczny zeszyt
Pesto ze szpinaku i awokado 108

obiad. Polecam! Składniki: 250 g mrożonego szpinaku 1/2 awokado 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny sól, pieprz parmezan Przygotowanie: szpinak ułożyć na sitku i zostawić do rozmrożenia. Odcisnąć nadmiar wody wszystkie składniki i przyprawy umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować. Gdyby masa była za gęsta dodać wody z obciekniętego szpinaku przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czwartek: Noodle w stylu tajskim z sosem z masła orzechowego 126

orzechów nerkowca Dresing 1 ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego lub winnego 5 łyżek oleju roślinnego 2 łyżki wody 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka tartego imbiru Sok z połowy cytryny 4 łyżki masła orzechowego Przygotowanie: Krok 1 Filety osusz ręcznikiem papierowym, oczyść z błonek. Wszystkie składniki dresingu oprócz masła orzechowego, zmiksuj

Niedzielny kucharz
GOŁĄBKI Z RYBĄ I KASZĄ GRYCZANĄ 211

gołąbki , obsmażamy je na tłuszczu lekko ,podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. 6. Przyprawiamy ulubiona przyprawa uniwersalną ,pieprzem ,gałka i sokiem z cytryny ,sola ,a na koniec dodajemy skórkę cytrynową i mąkę ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody zagęszczamy sos.  Smacznego.Podajemy z surówkami

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Łosoś na parze z zieloną fasolką 152

250g fasolki szparagowej 2 płaty łososia cytryna sól Łosoś na parze z zieloną fasolką – przepis: Łososia dokładnie myjemy, skraplamy sokiem z cytryny, przyprawiamy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie w garnku gotujemy wodę na fasolkę. Po zagotowaniu wody, wkładamy fasolkę i gotujemy do miękkości ok. 15-20 minut. Łososia gotujemy na parze przez 15 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!