wino - 10075 przepisów (strona:466/672)

Udka z kurczaka z batatami w jednym garze zrobione. 196

Przykrywamy pokrywką i dusimy około 20 minut. Bataty kroimy w grube paski, dorzucamy do mięsa, przesmażamy chwilkę Dodajemy świeży tymianek oraz czosnek niedźwiedzi. Bataty skrapiamy sokiem z cytryny. Dolewamy wina, przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika w funkcji termoobieg z grillem w temperaturze 170 stopni do zrumienienia mięsa; około 20 minut. Opcjonalnie piekarnik ustawiamy na funkcję góra - dół

BaRepas
Naleśnikowe pappardelle w buraczkowo-śmietanowym sosie z prosciutto 140

Składniki: (na 2-3 porcje) Makaron naleśnikowy: 8 żółtek 1 szklanka mąki pszennej 1,5 szklanki wody łyżka białego wina szczypta soli Sos: 3 plasterki prosciutto 10-15 cieniutkich plasterków buraka czerwonego 3 plasterki szynki wiejskiej 200 ml śmietany 30 % oliwa z oliwek- ja użyłam z liściem laurowym i różanym pieprzem tymianek sól  pieprz cytrynowy pieprz cayenne duży

KreatywnePiny
Szybki makaron z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi 227

sekund, aby smaki się połączyły.  Przełóż na półmisek, udekoruj listkami bazylii i podawaj od razu. Gino proponuje do tej potrawy szklankę zimnego piwa. Według mnie lepiej pasuje wino, ale z uwagi na ciążę i tak zadowoliłam się szklanką wody ;) Życzę Wam smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google

Chilli Czosnek i Oliwa
Wegańska lazania 237

marinara: 4 łyżki bulionu warzywnego lub 1 łyżka oliwy 2 gałęzie selera naciowego 1 duża marchew 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego ¼ szklanki słodkiego czerwonego wina 3 szklanki krojonych pomidorów z kartonu lub puszki 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżka bazylii ½ łyżki oregano ½ łyżeczki tymianku 1 łyżka płatków drożdżowych sól morska i czarny pieprz

Roślinna - blog wegański
Konfitura z czerwonej cebuli 150

wymieszać, by obtoczyć cebulę w karmelu. Po kilku minutach cebula puści sok. Trzymać na małym ogniu bez przykrywania. Gdy cebula zmięknie, wlać miód pitny. Myślę, że może być również wino czerwone albo wytrawne, albo półwytrawne, czy nawet półsłodkie. Mieszać od czasu do czasu. Gdy miód prawie odparuje, dodać ocet balsamiczny, zioła i pieprz. Gotować do odparowania płynu. Konfiturę można

Weekendy w domu i ogrodzie
KOKTAJL JOGURTOWY Z MARAKUJĄ, GRUSZKĄ I MANGOSTANEM – EGZOTYCZNY! 185

także bardzo ważny składnik czyli kwas elagowy, który jest jedną z najsilniejszych substancji o działaniu antynowotworowym, bowiem chroni przed uszkodzeniem nasz materiał genetyczny. Z owoców mangostanu produkuje się m.in wina i nalewki. SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * jogurt naturalny – 150 ml * mała gruszka – 1 szt * marakuja – 1 szt * mangostan – 1 szt * miód- 2 łyżki * sok z limonki

Ostra na Słodko
Domowa biała kiełbasa wieprzowa 226

Domowa biała kiełbasa... nie ma nic lepszego do świątecznego żurku. Kiełbasę możemy też upiec w białym winie z dodatkiem cebuli. Jeśli nie będziecie zużywać od razu całej kiełbasy można ją zamrozić surową i wtedy zaparzyć po rozmrożeniu. Pamiętajmy, żeby białą kiełbasę parzyć w temperaturze 80 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Nie powinno się

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z serem i jagodami 165

waniliowy - cukier drobny - sól Jagody dokładnie umyć i wysuszyć. Ser rozgnieść dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z jagodami. Ciasto rozwałkować i wycinać krążki (wycinałam krążki kieliszkiem od wina, dzięki czemu uzyskałam pierożki na jeden kęs ;)). Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 2 minut. Podawać z jogurtem naturalnym lub śmietanką. Smacznego

CookYourself
recenzje - kamień do pizzy od pizzastone.pl 121

Higieny, akceptowany we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W czasie użytkowania twój kamień będzie szlachetniał - ściemnieje i będzie oddawał „przyprawione" ciepło wzbogacając smak twoich pizz i innych wypieków. Tak jak wino - im starszy, tym będzie lepszy ! Z całego serca polecam wszystkim, którzy się wahają z zakupem kamienia . Nie będziecie żałować :) ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Sernik na zimno z prażonymi jabłkami | recenzja Lekue Dark Crystal Duo forma prostokątna- keksówka 278

bardzo szczelna. Nie ma opcji, żeby cokolwiek z niej wypłynęło (galaretkę należy wylewać lekko stężoną, bo może - ale nie musi (u mnie zdarzyło się tylko raz-ale to pewnie wina tego, że nie do końca dobrze zapięłam formę:(), wypłynąć na złączeniu). Z czystym sumieniem polecam! Dzięki tej formie możecie sobie bardzo ułatwić pracę przy pieczeniu i serwowaniu najdelikatniejszych ciast

CookYourself
Sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym 204

robiłam go nigdy. I żałuję. Bo jest pyszny. A kolor masy serowo-jagodowej - obłęd! Przepiękny!!! Napatrzeć się nie mogłam. Szkoda tylko, że pękł po środku, ale to moja wina, bo tak to jest jak się bierze człowiek za pieczenie ciast, po ciężkim dniu i w środku nocy i w środku tygodnia, gdzie na następny dzień należy wcześnie wstać

CookYourself
Ciasteczka z jabłkiem 183

pół. Po wyjęciu z lodówki odrywać kawałki ciasta, pozostałe umieścić w lodówce, i rozwałkować na grubość ok 3-4 mm (w razie konieczności podsypywać delikatnie mąką). Kieliszkiem od wina wycinać krążki. Na środek każdego krążka umieścić jabłko, oprószyć cynamonem. Zlepiać środki ( patrz zdjęcie ). Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem na dół w średnich odstępach (ciastka minimalnie urosną

CookYourself
MENU WIELKANOCNE 212

pasztet z kaszy jaglanej z boczniakami  domowy pasztet zapiekany wykwintny pasztet z indyka lub królika Pozostałe propozycje: doskonała, domowa, biała kiełbasa żurek na pełnoziarnistym żytnim zakwasie królik w winie z warzywami jajka pod pierzynką jajka faszerowane pieczarkami sałatka jarzynowa domowa szynka parzona szynka wielkanocna, pieczona w chlebie domowy sos aioli idealny domowy majonez   sos tatarski idealny

Smaczne Zdrowe
Słodki koktajl kokosowy + mleko kokosowe z Rossmanna :) 204

rzadkiej i nie za gęstej, w sam raz :)  Jedyny minus tego mleka to jego barwa. Nie jest śnieżno białe, jak na kokos przystało, a lekko szare. Wiem, że wina leży po stronie opakowania, czyli puszki. Po otwarciu mleko od razu przelałam do szklanej butelki i z każdym użyciem dokładnie wstrząsnęłam.  A Wy, mieliście już styczność

Zdrowie na języku :P