umiōm zrobić, a joł zajś bych chcioł Wołs nakusić na eksperymynty. Tyn mōj je delikatny, ale arōmatyczny, a jak sie do tyj chopowyj pizzy jeszcze napijecie keliszek dobrego biołego wina, to wieczōr bydzie udany Co potrza? Ciasto na jedna łokr ō ngłoł pizza: 1 szkl ō nka m ō nki pszynny ( od 405 do 600- numer na pakiecie
Chop w kuchniAlkohol nie jest mi absolutnie do życia niezbędny. Rzadko piję, kieliszek wina zdarza mi się wypić raz na kilka tygodni, a piwo raz na miesiąc. Ale są takie desery, którym alkohol tylko pomaga. Tak jest z tą granitą – truskawki w połączeniu z bazylią i ciemnym, aromatyzowanym rumem to świetny letni team. I rewelacyjnie zastępuje drinka. Granita to włoski deser
Karo in the Kitchenjeść - oto jest pytanie... Na półkach sklepowych coraz częściej można spotkać różnorodne soki czy dżemy z czarnego bzu. Brać blogowa wszem i wobec zachęca przepisami na nalewki i wina z tej roślinki. Czarny bez robi się kulinarnie mocno popularny! Ale jak tu nie słuchać ojcowskich rad, który w dzieciństwie podczas leśnych przechadzek pokazywał palcem na krzak i ostrzegał
Grunt to przepis!smażenia około 200 g ugotowanego makaronu (waga makaronu suchego) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka około 200 g kukurydzy (puszka) 1 czerwona cebula łyżka octu balsamicznego z czerwonego wina łyżeczka soli łyżeczka kuminu łyżka płatków drożdżowych 2 pomidory (lub pół puszki pomidorów/soku/pulpy) Przygotowanie: Cebulę podsmaż przez 3 minuty pod koniec smażenia dodaj przyprawy i smaż razem kilka sekund
greenscarfchyba najszybszy makaron. Przygotowanie "sosu" zajmuje dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu. Powstał z potrzeby chwili – goście chcieli wytrawnego wina...i co tu podać ? Składniki. Ja użyłam takich, a efekt zadziwił moich gości. makaron lasagnette czyli łazanki pofałdowane suszone na słońcu pomidory w oleju kilka śliwek suszonych sos pomidorowy czerwona cebula bazylia parmezan sól i oliwa z oliwek trochę
Z Kuchni Do Kuchniduże ząbki czosnku 3 łyżeczki musztardy Dijon o całych ziarnach gorczycy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oleju + 3 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka octu winnego z czerwonego wina 125ml piwa imbirowego 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli pieprz
Karo in the Kitchensposób on dostaje rykoszetem. Decyzje podejmujemy wspólnie, konQbek radzi, walczy, ogarnia. A ja na to, że nie wyjdzie. I choć w życiu nie mam na myśli, że to jego wina- po prostu świat taki jest, to konQbek uświadomił mi, że ciężko nie brać tego do siebie. Oczywiście pogrążona w kolejnej otchłani rozpaczy, nawet nie wpadłam na to, że mój
les mirabellessię nad jego kupnem, może to oznaczać, że leży u sprzedawcy już jakiś czas. Mity na temat bobu : 1. Zimny bób gorzej się obiera - moim zdaniem jest to raczej wina rozgotowania bobu, a nie jego temperatury. Do potraw używam zimnego bobu, który wyciągam z lodówki. Z obieraniem nie mam problemów. Gorzej z podjadaniem w trakcie obierania :P 2. Bób
Ale Prosteznamy z supermarketów w Polsce. Zupełnie inny smak, inny zapach, herbatę natomiast Grecy piją tylko w ekstremalnych przypadkach, czyli jak ich choroba dopadnie. Zazwyczaj spożywana jest woda i wino :-) Oj bardzo mi się to spodobało i tak na dobrą sprawę przydałaby się i w Polsce tak na dzień dobry w restauracji butla wody za free i karafka winka
pieprzny smaczekgramów bekonu lub pancetty sól do smaku oliwa z oliwek Składniki na dressing: 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki stołowe musztardy Dijon 4 łyżki stołowe octu z białego wina 4 łyżki stołowe dobrej jakości oliwy z oliwek cukier do smaku Wykonanie: Jajka ugotuj na twardo, wystudź, następnie włóż do pojemnika z sokiem buraczanym tak, aby płyn pokrył
Garniec Magalieodrobinę różni się od ciasta 'zwykłego' - mogą pojawiać się malutkie grudki, ale... uwierzcie nam, że smak i tak się obroni! :) W ekstremalnych warunkach robiłyśmy te bezglutenowe pierogi... butelką po winie. Za farsz robiły wtedy m. in owoce, więc zlepianie ich było jeszcze trudniejsze niż zwykle ale... WYSZŁY! I skoro do dziś je wspominamy tzn. że wykonane były wg "naszych
Wypisz Wymalujpory używałam. Jest bardzo plastyczna, miękka, można z niej ulepić wszystko. Ma jednak swoje minusy, nie przyjmuje tak dobrze barwników, no i masa jest koloru beżowego (to wina tego że pianki sprzedawane w sklepach są różnokolorowe, nie znalazłam pianek całych białych). Przygotowanie takiej masy jest dość łatwe. Masa z pianek marshmallow: 400 g pianek 1 kg cukru pudru
kulinarnyswiatdomidoskonała droga to zepsucia sobie i narzeczonemu tego święta. Co więc zrobić, gdy deser nie wyszedł tak oszałamiająco, jakbyś tego chciała? Wrzucić na luz! Nalej sobie kieliszek wina, przekop się przez szufladę ze słodyczami i dodaj coś gotowego do tych nieszczęsnych babeczek. Doskonałym pomysłem są cukrowe kuleczki lub... żelki. Uwierzcie mi, facet powie, że na pewno tak miało być
W poszukiwaniu inspiracjikochałby tak jak ja jeździć rowerem (ze mną oczywiście). No i żeby czytał w moich myślach, ale nie wszystkich, wiedział kiedy zaparzyć mi herbatę, a kiedy podać lampkę wina. Oooo, żeby śmieci też lubił wyrzucać (ja rzadko, rzadko to czynię). Żeby sprzątał po sobie, gotował kiedy mi się nie chce, żeby nie był chorobliwie zazdrosny i zapomniałabym, wysoki
Blondynka GotujeCiasteczka, ach ciasteczka! Do kawy i do herbaty;) I nawet do dobrego wina pasują - ciasteczka kakaowe. Rozpływają się w ustach i są tak kruche, że małe łapki nie mogą ich dotykać ;) Zanim trafią do małej buzi zdążą odwiedzić podłogę ;) Na jeden kęs, ale za to jaki... Ciasteczka kakaowe Składniki: 30 dag mąki 20 dag margaryny
Lawendowe Niebo