wegetariańska - 3659 przepisów (strona:104/244)

Bądźmy modni, jedzmy jarmuż! 325

kale - or trendy. Jarmuż to warzywo o dużej wartości odżywczej, niedoceniane i mało  u nas popularne. Tymczasem jarmuż jest kultowym warzywem zwolenników zdrowej diety, wielbionym przez wegetarian i wegan na całym świecie. Jarmuż jest seniorem rodziny kapustnych, do której należy nasza poczciwa kapusta, Pak-choi, tasoi, brokuł czy mizuna. Ta piękna karbowana roślina zielona, ale i kolorowa jest ozdobą

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak cytrynowy z kaszą gryczaną niepaloną 239

Kurczak cytrynowy, znakomicie będzie smakował na ciepło oraz  jako dodatek do sałatek. Kasza gryczana niepalona uzyskiwana jest z gryki. Stosowana jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Kasza gryczana zawiera spore ilości białka, minerałów oraz witaminy z grupy B. Składniki: 4-6 filetów z kurczaka, 2 białe cebule, 1 cytryna, 4 ząbki czosnku, 1 papryka chili, świeży rozmaryn

Moniki Smakołyki
Pasztet z zielonej soczewicy 149

Wegetariańska wersja pasztetu, w roli głównej zielona soczewica i pieczarki :), po soczewicę zajrzyjcie do skworcu.com.pl Składniki: 1/2 kg zielonej soczewicy  60 dag pieczarek 3 cebule 4-5 jaj pęczek zielonej pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 4 łyżeczki słodkiej papryki  3-4 łyżeczki carry  Soczewicę moczymy 10-12 godzin wcześniej, w dużej ilości zimnej wody

Apetyczna babeczka
Makaron gryczany z warzywami 214

makaronu gryczanego Soba 2 marchewki duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 średni brokuł 2 łyżeczki pasty Tom Ka 70 dag łopatki wieprzowej, lub bez mięsa w wersji wegetariańskiej por, biała część 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz  oliwa siemię lniane ziarno złote do posypania, bogate w kwasy omega- 3, błonnik oraz duże ilości minerałów  Rozgrzewamy oliwę na patelni

Apetyczna babeczka
Pasztet z żurawiną i pistacjami 185

Domowy pasztet jest pyszny, łatwy do przygotowania i bardzo aromatyczny. Lubie wegetariańskie pasztety z soczewicy i soi, jednak z dodatkiem mięsa to mój faworyt!. Wszystkie zioła i przyprawy znajdziecie w Owocowym Raju Składniki: 1 kg udek kurczaka 1 kg wątróbki drobiowej 3 garści obranych pistacji  3 garści suszonej żurawiny 2 jajka 1 czerstwa bułka kilka łyżek oleju

Apetyczna babeczka
Tarta pełnoziarnista z soczewicą 181

rozgrzanego piekarnika do 200C, na 30 minut, aż nadzienie się zestali. Można również dodać kukurydzę aby było jeszcze bardziej kolorowo, a wierzch posypujemy zieloną natką pietruszki.Źródło ,,kuchnia wegetariańska

Apetyczna babeczka
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 198

smażone, które możecie kupić już za 2,5 euro/porcja, z sosem 3,5 euro, spokojnie wystarczy dla dwóch osób. Jak piszą w przewodnikach, wcale nie należą one do potraw wegetariańskich. Dlaczego? Otóż najlepsze frytki belgijskie smażone są na tłuszczu zwierzęcym!  Konfitury. Sklepowe witryny wyglądają jak najlepsze sklepy z biżuterią.    Konfitury znajdziecie np. w  makaronikach francuskich, miałam

Moja smaczna kuchnia
Fasolka mung i włoska mieszanka legumi 218

wątrobę i usuwa wszelkie toksyny z organizmu, dlatego często jest wykorzystywana we wszelkiego rodzaju dietach oczyszczających organizm. Ze względu na dużą zawartość białka jest doskonałym produktem dla wegetarian czy wegan. Zastosowałam kilka przypraw Skworcu..i wyszła mi rzecz genialna! Pyszna fasolowa , gęsta zupa, ze wspaniałych i naturalnych składników. Ale po kolei... Składniki mix groszków i grochów inaczej LEGUMI fasola Mung

Z Kuchni Do Kuchni
Jesienna chrupiąca tarta 208

składu stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Zawiera też cynk, cenne kwasy tłuszczowe i lecytynę. Jest produktem bezglutenowym, przeznaczonym również dla dzieci, dla wegan i wegetarian  -mieszanka ziaren prażonych Cynamonowy Raj od Ziarenkowo – orzechy arachidowe, sezam,słonecznik, cynamon, kardamon, gozdziki- idelane połączenie do tej właśnie tarty -miód rozpuszczony w kąpieli wodnej -mielony cynamon

Z Kuchni Do Kuchni
Cukinia, bakłażan, dynia 236

podzielone na kategorie:1. Przystawki i mała dania, np. carpaccio z dyni lub cukinia marynowana w occie,2. Sałatki i zupy,np. sałatka z dyni i kuskusu,3. Potrawy wegetariańskie, np. pierożki fagottini z bakłażanem, mozzarellą i pianką z bazylii,4. Mięso, ryby i dodatki,np. musaka lub zapiekane roladki z bakłażanów, 5. Wypieki pikantne i słodkie, np. ciasto

Aga w kuchni
Makarony 204

Faszerowane muszle Faszerowane muszle kaszą Kokardki z brokułami Lazania z sosem bolońskim i szpinakiem Lazania ze szpinakiem Makaron w sosie pomidorowym Makaron wegetariański Makaron z łososiem Makaron z kurkami Makaron z borowikami Makaron z łososiem i cukinią Makaron z pesto Makaron z rukolą i szpinakiem Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron z tuńczykiem Pappardelle z brokułami Pappardelle ze szpinakiem

Aga w kuchni
TAHINI naturalne...mój pierwszy raz 256

tłuszcze wielonienasycone, w tym cenny kwas linolowy, błonnik, żelazo oraz wapń i magnez. A składni to 100% sezamu. Kropka. Bez soi, bez soli,bez glutenu,bez cukru, dla wegan i wegetarian ! Na pierwszy posmak, TAHINI skojarzyło mi się z chałwą! Bo w Iranie i Turcji robi się chałwę właśnie z nasion sezamu. No ,ale TAHINI naturalne to jedno a chałwa

Z Kuchni Do Kuchni
Brytfanna TOSCANA- współpraca we włoskim stylu 158

ekspertami w swojej dziedzinie! A ja? Trzymałam w dłoni to cacko. Brytfanna TOSCANA jest idealnym naczyniem kuchennym do pieczenia w piekarniku lub przyrządzaniu na kuchence potraw tak mięsnych jak wegetariańskich! Smak potraw przyrządzonych w ten sposob przewyższa te przyrządzone w tradycyjnych garnkach.  Specjalnie wyprofilowana pokrywa, pozwala skraplającej się parze wodnej w rónym stopniu utrzymać odpowiednie nawilżenie potrawy. Brytfanna TOSCANA

Z Kuchni Do Kuchni
Współpraca z Primavika 180

Wszystkie produkty są bez zawartości mięsa.Motywem przewodnim i głównym celem prezesa Pawla Skrzypczaka i jego hasłem jest - Promować zdrowy styl życia i odżywiania, produkować wyroby dla wegetarian i wegan, bez cholesterolu, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, a także bez glutaminianu sodu. Głównym celem jest również stosowanie surowców z rodzimych i sprawdzonych źródeł, a także niemodyfikowanych genetycznie. Z Primaviką wiesz

Z Kuchni Do Kuchni
Kaszotto z jaglanej na słodko! 178

migdałów zalej wrzątkiem odstaw na 5 godzin, po tym czasie z każdego migdała ściągnij skórkę. Obrane migdały przełóż do wysokiego naczynia dodaj 200 ml mleka 0% lub w wersji wegetariańskiej wody, zmiksuj blenderem bardzo dokładnie. Przelej przez sitko. Gotowe! NA SOS: - 1/2 awokado - 1/2 mango - miód w/w zmiksuj blenderem Na talerzu ułóż kaszę z migdałami, posyp oficie mango, podaj

SMYKWKUCHNI