Pewnego zimowego popołudnia dostałam wiadomość. Była to prośba o przepis na zupę krem czosnkową, bo " do kogo jak nie do Ciebie ". Niestety jako, że nie
Dzieje kuchennej WiewióryLubię piec, ale kiedy robię ciasto i nie zamrożę od razu połowy, to część zawsze mi się marnuje. Dlatego postanowiłam zrobić sobie pasztet warzywny. Można go
Ugotowane pozamiataneCzy pamiętacie pierwsze książki dla wegetarian, które były dostępne w Polsce i z których wszyscy uczyli się gotować? Można sobie teraz przypomnieć jeden z tych żelaznych
Ugotowane pozamiataneOstatnie dwa dni były dziwne... z jednej strony emocjonujące z drugiej nerwowe. Wczoraj miałam możliwość wziąć udział w ciekawym projekcie ale o szczegółach będę mogła opowiedzieć
Dzieje kuchennej WiewióryPrzeglądałam sobie jakby nigdy nic internet w poszukiwaniu inspiracji aż tu nagle zobaczyłam TE ciasteczka. Nie mogłam im się oprzeć szczególnie, że w lodówce
Dzieje kuchennej WiewióryWieczorowa porą przywitał mnie uśmiechnięty i młody Pan Doktor, chirurg stomatolog. Po wcześniejszych doświadczeniach z rwaniem zębów wizja usuwania ósemki była bardzo stresująca. Siedziałam na fotelu
Dzieje kuchennej WiewióryPodstawą tego niecodziennego jarskiego pasztetu jest biała kapusta i fasola, a sam pasztet jest aksamitny i delikatny, smaczny na zimno i
To co kochamPo trzech tygodniach spędzonych w domu, po Świętach i szpitalu jutro wreszcie wracam do pracy!!! Oczywiście mam obawy, które zawsze pojawiają się w mojej
Dzieje kuchennej WiewióryUwierzycie, że do wczoraj nigdy nie jadłam czarnego sezamu? jakoś mi było z nim nie po drodze a raczej z zakupem tych ślicznych czarniutkich ziarenek. Przepis
Dzieje kuchennej WiewióryWspaniałe Śniadaniowe Quesadillas z Brokułami i Ricottą nie pozwalają długo leżeć w łóżku! Aż chce się wstawać Śniadania, które mogę przygotować dzień wcześniej, a rano po
rabarbarowoPrzepyszny, aromatyczny bakłażan na chlebku pita to mój sposób na doskonały obiad. I to obiad, który nie tylko sprawdza się o tej porze roku, bo pozwala
rabarbarowoQuiche Dyniowy z Twarożkiem to ciekawe połączenie smaków i konsystencji. Bardzo fajny i pożywny dodatek do śniadania! Zrobienie takiego śniadania zajmuje bardzo mało czasu. A cieszyć
rabarbarowoKaszę bulgur uwielbiam, bo jest bogata w minerały, proteiny i przede wszystkim jest bardzo pożywna. Nasza dieta powinna się składać z dużej ilości kasz, dlatego staram
rabarbarowoBardzo prosty i wszystkim znany dodatek do obiadu. Wystarczy potraktować obrane ziemniaczki blenderem i połączyć z przyprawami oraz odrobiną mąki. Otrzymamy proste i zdrowe placuszki, które
rabarbarowoKanapka z Omlecikiem to sposób na bardzo szybkie śniadanie, które możecie chwycić dosłownie w biegu. Jeżeli lubicie pieczywo i jajka to takie połączenie na pewno stanie
rabarbarowo